Hogy keresztelkedjek meg?
Szeretnék Jehova Tanúja lenni. Édesanyám is az, és egy jó ideje, tőle függetlenül én is elkezdtem foglalkozni a tanulmányozással. Eljutottam arra a pontra, hogy szeretnék alámerítkezni.
Viszont édesapám ellene van minden vallásnak. A szülei megrögzött kommunisták voltak, akik ateizmusra és vallásellenességre nevelték.
Ezt a lépést nem szeretném azonban nélküle megtenni. Szeretném hogyha mellettem lenne és hogyha nem is támogat, de elfogadna. Viszont sok ismerősöm javasolta (akik nem tanúk) hogy az ő tudta nélkül tegyem, mert megkímélem magam így egy esetleges cirkusztól a családban.
Mit tegyek? Az ő tudta nélkül tegyem meg ezt a fontos lépést vagy beszéljek vele erről és próbáljam megbékéltetni őt a helyzettel?
Kérlek kíméljetek most a vallási véleményekkel és vitákkal, csak a kérdésre válaszoljatok. Előre is köszönöm ☺️
Érdekes hogy a "kommunista ateista"az amivel jellemzed apád ugyanis Sztálin uralma alatt ha megkérdeztek valakit,hogy kit szeret jobban Sztálint vagy a saját apját akkor nem is értették a kérdést,hogy gondolja barki,hogy Szálinnál jobban lehet szeretni bárkit.
Te jézust vagy apádat szereted jobban?
13
Jézust. És nem, nem mindenki választotta Sztálint. Sokan ültek (a családomból is) emiatt börtönben.
Kérdezőnek. Ha apukádnak nem mondanád el, az nem olyan lenne, mintha alattomos lennél vele?
Milyen érzés lenne neked, ha előtte folyamatosan titkolóznál?
Vélhetően pedig nem kímélnéd meg magadat a "családi cirkusztól", legfeljebb nem most történne meg a balhé, hanem később, amikor majd kiderül.
Sőt, lehet, hogy úgy még nagyobb "cirkusz" lenne, mivel még az alattomosság is benne lenne.
A saját szívedre, lelkiismeretedre hallgass, ne mások véleményére.
A te apukádról, rólad és a kettőtök kapcsolatáról van szó. Nem az ismerőseid fognak ebben élni.
Vállalj felelősséget a döntésedért.
Ha most elmondod neki, akkor egy dolog miatt fog haragudni (ha fog egyáltalán).
Ha később derülne ki, akkor két dolog miatt haragudna, mivel utóbbi esetben a becsapás pluszban rosszul esne neki. Elég hátbatámadásnak tűnne neki.
Inkább az a furcsa, hogy egyáltalán felmerült benned, hogy eltitkold előtte, hogy mire készülsz.
Kár, hogy nem tudja elfogadni a döntésedet, de ha még apukád előtt sem tudnád a vallásodat vállalni, akkor vajon ki előtt tudod?
Nem kellene, hogy téged az a zavarjon vagy befolyásoljon, hogy neki mi a véleménye a vallásokról.
Ez a te döntésed, a te életed, a te felelősséged.
Ha félsz vállalni a vallásodat bárki előtt, akkor hiszel abban egyáltalán?
Jézus Krisztus milyen példát mutat neked?
Ilyen kérdéseket érdemes feltenni magadnak, válaszolhatsz is magadnak ezekre a kérdésekre. Nem itt nyilvánosan, csak magadnak.
16
Úgy értettem, hogy utólag mondanám meg hogy alámerítkeztem. Nem avatnám be a döntésbe.
Nem félek vállalni. Tudja hogy ez a hitem. Csak el akartam volna kerülni egy cirkuszt amikor egy ilyen fontos döntést hozok meg.
18
Nem kamu. És többször írtam hogy alá merít kezek de ez egyenlő más vallásoknál a keresztelkedéssel. És mivel nem csak tanúk válaszát várom, közérthetővé tettem. Gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!