Hogy keresztelkedjek meg?
Szeretnék Jehova Tanúja lenni. Édesanyám is az, és egy jó ideje, tőle függetlenül én is elkezdtem foglalkozni a tanulmányozással. Eljutottam arra a pontra, hogy szeretnék alámerítkezni.
Viszont édesapám ellene van minden vallásnak. A szülei megrögzött kommunisták voltak, akik ateizmusra és vallásellenességre nevelték.
Ezt a lépést nem szeretném azonban nélküle megtenni. Szeretném hogyha mellettem lenne és hogyha nem is támogat, de elfogadna. Viszont sok ismerősöm javasolta (akik nem tanúk) hogy az ő tudta nélkül tegyem, mert megkímélem magam így egy esetleges cirkusztól a családban.
Mit tegyek? Az ő tudta nélkül tegyem meg ezt a fontos lépést vagy beszéljek vele erről és próbáljam megbékéltetni őt a helyzettel?
Kérlek kíméljetek most a vallási véleményekkel és vitákkal, csak a kérdésre válaszoljatok. Előre is köszönöm ☺️
4
Nem,ez nem így van. És mondtam hogy ezekkel ne gyertek. Köszönöm.
5
Mert ez a hitem? Miért lennék református, ha nem értek egyet velük, ha nem vonz az a vallás?
Rendben, majd kíváncsi leszek, hogy mit mondasz pár év múlva.
Kis olvasnivaló ezzel kapcsolatban. Nem tudom, hogy tiltott-e ilyeneket olvasni, vagy sem.
7
Mit mondanék? Édesanyám 40 éve tanú mégsem szakított meg semmilyen kapcsolatot egyetlen egy nem tanú családtaggal sem, sőt, édesapám sen tanú.
Nem érdekelnek az ilyen linkek. Én tudom hogy mi a valóság és mi a rágalom.
"Nem érdekelnek az ilyen linkek."
Sejtettem, akkor jól tudtam, hogy ti nem olvashatjátok el ezeket.
9
Ezt írtam? Neked úgy tűnik?
De, elolvashatjuk. Sőt, sok ilyet olvastam már. De nem érdekelnek. Ezek azért vannak, hogy lejárassák a tanúkat. Engem meg ez nem érdekel. Volt idő amikor tiszteletből elolvastam, de annyira ki tud meríteni ez a sok hülyeség hogy inkább nem foglalkozok vele.
11
Persze,ha te mondod, biztos úgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!