Jehovások vagy a hit gyüli a roszabb nagyobb szekta?
Szia,
Egyik sem szekta, mindkettő államilag elismert és támogatott felekezet:
A hit gyülekezete tagsága a nagyobb, ők kb. háromszor annyian vannak itt Magyarországon mint a tanúk. Azonban a tanúk világegyház, így értelemszerűen összességében ők a nagyobbak. Az is tény, hogy az utóbbiak az államtól nem vesznek igénybe hitéleti támogatást anyagi értelemben, csak az állampolgárok által felajánlott 1%-ot. A hit gyülekezetnek kb. 40 ezren ajánlottak fel tavaly 139 millió forintot a tanúknak 12 ezres nagyságrendben 54 millió forintot…
Üdv. Péter
A Jehova tanúi átírták a Bibliát, hogy könnyebben bele lehessen magyarázni a dogmáikat amiket az Őrtoronyból szedtem.
A Hit Gyülekezete legalább nem írta át, ők csak nem ahhoz tartják magukat.
Ilyen dolog egyik említett közösségben sem fordulhat elő:
részlet:
"
"Szentatya, bizonyítékom van McCarrick bíboros homoszexualitására!" - Richard Sipe 2008-as levele XVI. Benedek pápának
Ahogy egyre jobban kibontakozik az Egyesült Államokban a papok és püspökök által a gyermekeinkkel és kiszolgáltatott felnőttekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések válsága, fájdalmasan világossá válik ennek a működési zavarnak a dinamikája.
Ez a szexuális eltévelyedés nem alulról felfelé - vagyis csupán alkalmatlan jelöltekből -, hanem felülről lefelé épül fel: elöljárók, mi több, püspökök és bíborosok szexuális viselkedésére vezethető vissza.
Az amerikai egyházban előttünk álló probléma rendszerszintű. Csupán néhány példával mutatnám ezt be Szentségednek:
"
"
Legalább négy olyan pap nevét ismerem, akiknek szexuális együttléte volt McCarrick bíborossal. Dokumentumaim és leveleim vannak, amelyekben elsőkézből tanúskodnak és szemtanúkként számolnak be arról, hogy newark akkori érseke, McCarrick, ténylegesen szexuális aktust folytatott egy pappal, más alkalmakkor pedig egy papot az akarata ellenére szexuális molesztálásoknak tett ki.
Szentatya, keresnie kellene a lehetőséget e történetek meghallgatására, ahogy én tettem több paptól is meghallgatva, hogyan csábították el őket magasrangú klerikusok, és hogy milyen rettenetes következményei voltak ezeknek az életükre nézve, miután egyedül őket hibáztatták mindezért.
"
Ezek alapján a római katolicizmus a legnagyobb és legrégebbi szekta, amely nem követi a Biblia tanításait.
Attól függ, hogy rossz alatt mit értesz. A jehova tanúi jobban eltértek a Szentírástól, tehát tanítás alapján károsabb. A hitgyüli lehúzósabb anyagilag.
De mind a kettő nem valami mellett, hanem valamivel szemben határozza meg magát és gyűlölködik, amit a 6-os jehovista válaszoló is tökéletesen bemutatja.
Sziasztok,
Először is szeretném megköszönni a lepontozást a "testvérektől" amiért leírtam a tényeket. Én azt gondolom, hogy minden felekezetben találni normális, értelemes embereket. Az pedig nonplusz ultra gáz bárkitől is, hogy a több mint ötvenezer adófizető szimpatizánst és testvért ilyen módon megaláztok, csak azért mert másképp gondolkodnak mint ti.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!