A föld nagyobb része tényleg nem fog üdvözülni, azaz a pokolba fog kerülni?
Szia
Érdekes a fogalmazásod:-)
Aki pokolban van, azokat Krisztus fel fogja támasztani a Királyságában a János 2:28,29 szerint. A gyehenna az a hely, ahonnan nincsen visszatérés, az örök pusztulást jelent a Máté 10:28 szerint
A kérdésedre ezt írja a Biblia: "Ezek után láttam egy nagy sokaságot, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből. A trón előtt és a bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak. És szüntelenül ezt kiáltották hangosan: „A megmentést a mi Istenünknek köszönhetjük, aki a trónon ül, és a báránynak!” Jelenések 7:9,10 A túlélők száma nincsen megjelölve, mint "nagy sokaság" van említve.
Kérdezheted, honnan tudjuk, hogy ezek a szavak a túlélőkre utal? Mert később írja: 12,14 vers„Kik ezek, akik fehér köntösbe vannak öltözve, és honnan jöttek?” Én azonnal ezt mondtam neki: „Te tudod, uram.” Ő pedig így szólt hozzám: „Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, és megmosták köntösüket, és megfehérítették a bárány vérében."
Mit jelképez a fehér köntös? "Igen, fényes, tiszta, finom lenvászonba öltözhetett, hiszen a finom lenvászon a szentek igazságos cselekedeteit jelenti.”Jelenések 19:8
Attól félek a magukat kereszténynek valló emberek nagy része sem fog üdvözülni, mert képmutatók.
De a kérdésedre a válasz megosztó a keresztények körében is.
A Jehova tanúi vagy a Westboro Baptista Egyház szerint igen, a Föld lakosságának nagyobbik fele nem fog üdvözülni.
De minden felekezetben akadnak fundamentalista egyének, akik szerint az ő egyházukon kívül nem lehet üdvözülni.
Akadnak azonban olyanok, akik szerint elég Noé 7 törvényét megtartani, és akkor üdvözülhetsz.
Mások szerint egy jó embert Isten biztosan nem küld a pokolra, akkor sem ha más vallású, vagy ateista.
A legelterjedtebb válasz talán az, hogy akihez nem jutott el az Evangélium üzenete azokat a cselekedeteik alapján fogja megítélni Isten, akihez pedig eljutott de vissza utasította, az elkárhozik. Az, h valakihez nem jut el az Evangélium üzenete, nem csak úgy értem, hogy nem is halott róla, hanem hogy nem érette meg azt, vagy egy fals kép alakult ki benne róla, és emiatt utasította vissza. De akihez eljutott az üzenet, tökéletesen megértette, minden kérdésére kielégítő választ kapott, mégis elutasította, azokat nem lehet megmenteni, ők fognak elkárhozni, de szerintem kevesebben lesznek az ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!