Keresztény, vagy ateista vagy?
Tehát te kérdezted, hogy a kíváncsiság vagy az ateizmus miatt. Lehet, hogy egyik sem.
Abba, hogy fölösleges/nem jó hinni Istenben.
A létezésében én sem hiszek, csak a tanításában és szeretetében.
Hogy érted azt, hogy abban "kell" hinned? Attól, hogy a Bibliában vannak számodra szimpatikus dolgok attól még nem kell a többit is autómatikusan elhinni.
Hozzátenném a Biblia erkölcsi tanításainak nagyrésze a legtöbb vallásban ugyanúgy megtalálható, tehát ugyanígy hihetnél bármelyik másik isten szeretetében is.
"Hogy érted azt, hogy abban "kell" hinned? Attól, hogy a Bibliában vannak számodra szimpatikus dolgok attól még nem kell a többit is autómatikusan elhinni."
Abban kell hinnem, mivel arra adtam a fejemet, hogy szeretetteljes, segítőkész, "Istennek tetsző" életét élek.
"Hozzátenném a Biblia erkölcsi tanításainak nagyrésze a legtöbb vallásban ugyanúgy megtalálható, tehát ugyanígy hihetnél bármelyik másik isten szeretetében is."
Ennek az Istennek a tanításában hiszek, mivel olyan családba születtem, ahol szintén ebben hisznek. Ezért nem hiszem pl. Buddha tanítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!