Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít, ha nem akarok...

Bűnnek számít, ha nem akarok muzulmán lenni?

Figyelt kérdés
Allah haragszik rám?

2021. ápr. 30. 22:14
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
13%

Megjegyzem, hogy rengeteg dologgal nem értek egyet, amit a szerző ír. De még mindig egy normálisabb forrás mint a magyar televízió abban biztos vagyok.

Abdullah

2021. máj. 3. 21:08
 42/58 anonim ***** válasza:

Nem a magyar televízióból informálódtam, szinte nem is nézek tévét. Viszont kellően jártas vagyok történelemben, s nem az általad elképzelt alternatív verzióban.

"Megjegyzem, hogy rengeteg dologgal nem értek egyet, amit a szerző ír."

Szerinted a történelem vélemény kérdése? Én se értek egyet Mohameddel, hogy háborúkat provokált ki, de megtette, függetlenül tőlem.

2021. máj. 3. 21:19
 43/58 anonim ***** válasza:
13%

#43: Akkor légyszíves Te is adj nekem forrást.

Én imádom a történelmet, de a történelmi megközelítésünk, maximálisan nyugati társadalom központú.

Nem láttam még arab történelem könyvet, de gondolod, hogy ugyanazt olvasnád benne, mint a magyarban ?

Abdullah

2021. máj. 3. 21:25
 44/58 anonim ***** válasza:
83%

43 azert nem láttál még arabot mert az nem történelem könyv lenne hanem korán 2.17372883 avagy Mohamed és a csodák csodája 😂😂😅

Nem hinnem hogy te ismernéd a történelmet mert akkor nem istenitenéd Mohamedet hanem csak magat az istent !

Akar hogy nézzünk mind a teológiai mohamed mind a törtenelmi nem volt jó és jámbor ember (legalábbis csak az elején volt jámbor) több mint valószínű hogy ő nem szuzeket kapott hanem a pokol lángján ég mert megszegte a Koránt nem egyszer!

2021. máj. 3. 21:31
 45/58 anonim ***** válasza:

Például magyarok kapcsán Bíborbanszületett Konstantin írásait olvashatod, azokra hivatkoztam, amiket lejegyzett rólunk. Ráadásul ő számodra is megfelelő lehet, mert keleti volt és nem nyugati.

Az pedig nem túl releváns, hogy néhány ország milyen hazugságokat talál ki saját történelme kapcsán, legjobb példa rá közelben a szlovák-román történelemoktatás. Egyébként a magyar történelemoktatás kimondottan forrás és tudomány központú, legalábbis néhány éve még teljes mértékben az volt, sajnos utóbbi időben a kormány igyekszik belevinni politikai elképzeléseit is.

2021. máj. 3. 21:36
 46/58 anonim ***** válasza:

Az öt ág:

Az isteni egység tana

Hit a feltámadásban

Hit a prófétaságban

Hit az isteni igazságosságban

Hit az imámságban

A tíz ág részben megegyezik a szunniták öt pillérével:

Napi öt ima (szalát)

Ramadán havi böjt (szaum)

Mekkai zarándoklat (haddzs)

Adakozás a rászorulóknak (zakát)

Ötödfizetés (humsz)

Törekvés, erőfeszítés az iszlám érdekében (جهاد – ǧihād)

A jóra való törekvés (امر بالمعروف – amr bi-l-maʿarūf)

A gonosz dolgoktól való tartózkodás (النهي عن المنكر – an-nahy ʿan al-munkar)

A próféta családjának tisztelete (تولّى – tawallā)

Elhatárolódás a próféta családjának ellenségeitől (تبرأ – tabarruʾ)

Az utolsó kettő elég érdekes mivel a korán elismeri hivatalos prófétának Jézus Krisztust és még Mózest is!!!

Ennek ellenére tacatjával lehet látni ahogy iszlám emberek döntik le a jézusi ereklyéket pl szűz Mária de magat Jézust is

Valamint a gonosz dolgoktól való tartózkodás! Na itt Mohamed lemészárolt nem egy falut mert nem hódoltak be neki! Valamint az iszlám nevében megannyi terror támadás történt nem rég itt Európában is pl az ausztriai adventi merénylet valamint ariana grande koncertjén is!

Ez már két tételt is meg sért!

2021. máj. 3. 21:36
 47/58 anonim ***** válasza:
91%

Itt most nem is ezekről a terrorista emberekről van szó hanem az a legnagyobb probléma hogy az egyszeri muszlim emberek megkérdezésük alapján habár nem csinálnának ilyent de nincs bajuk ezekkel a terror támadásokkal! (Persze nem mindenki de nagyon durva hogy sok olyan muszlim támogatja ezeket a terror cselekményeket akik nem is követtek el semmit sem!)

Hozzáteszem van a fordítottja is amikor 2 torok muszlim állított meg egy terror cselekményt!!! Ezt is muszáj le írnom és le is írtam mivel ez jelzi hogy bizony nem mindegyik egy idiota hanem van köztük olyanok is akiknek az erkölcsi kódexe a helyen van

2021. máj. 3. 21:40
 48/58 anonim ***** válasza:
7%

#45: Középkori keresztény forrás az Iszlámról ? Biztosan "elfogulatlan" :D

Ráadásul az arab kalifátus szomszédságában....

Rendben utána fogok nézni.

Abdullah

2021. máj. 3. 21:45
 49/58 anonim ***** válasza:

Szerintem te nem érted amit olvasol :D

Írtam, hogy a MAGYAROK kapcsán. Felfogtad? :D Egyébként nem nagyon van más forrás, szóval kénytelen vagy ezzel beérni...

Amúgy előbb arab történelemkönyveket emlegettél, azok mennyire elfogulatlanok?

2021. máj. 3. 21:50
 50/58 anonim ***** válasza:
16%

#49: Látatlanban ??? Szerintem ők a nemzeti tudatukban elfogultak. Az arab társadalmak, nagyon széthúztak a 20.-dik században. Mindenki első akart lenni.

A 20-dik század NEM az Iszlámról szólt az arabok számára, volt arab szocializmus, nacionalizmus és minden... gyanítom, hogy ezekről magyaráznak a maguk szája íze szerint.

Ugyanakkor a régmúltban el tudom képzelni, hogy egységes a szemléletük.

Abdullah

2021. máj. 3. 21:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!