Bűnnek számít, ha nem akarok muzulmán lenni?
az nem gabriel hanem jibril! ":D mert gabriel arkangyal egy keresztény angyal szóval a keresztény isten diktálta neki a szavakat mohamednek csak mohamed szépen félre értette?! ":D
komolyra fordítva a szót 19-20 látszik nem érted!!! a vallásban feketén fehéren le van írva hogy mohameden keresztül lehet csak eljutni allahoz!!! lényegtelen hogy ki diktálta a szavakat mohamed írta őket! az meg amásik hogy isten csak is mohameden keresztül beszélt ezért mohamed szava isten szava!!! de ehhez kell 20 bit és nem csak 8 sajna
" a vallásban feketén fehéren le van írva hogy mohameden keresztül lehet csak eljutni allahoz!!!"
Kíváncsivá tettél. Ezt meg tudnád nekem mutatni kérlek, hogy hol írja ennyire világosan?
nem tudom mivel nem vagyok iszlám :P habár nem koránt mondtam hanem vallást de látom ez mellett kicsit elmentél
mohamed nem egyszer nyilvánította ki hogy ő általa lehet eljutni allah-hoz
Ha fogalmad sincs, hogy mit ír a Korán, akkor miért állítottad ilyen biztosra, hogy "a vallásban feketén fehéren le van írva hogy mohameden keresztül lehet csak eljutni allahoz!!!"?
Mellesleg, meg tudnád nekem mutatni kérlek, Mohamed hol nyilvánította ki, hogy ő általa lehet eljutni Allahhoz? Ha olyan sokszor kinyilvánította ezt, akkor biztosan meg tudod mutatni, hol és hogyan tett ilyet. Tényleg kíváncsi lennék rá.
Inkább neked nincs fogalmad semmiről is de le vezetem neked;
A muszlim vallás habár utolsóként jött létre zsido és keresztény alapból! De még is azt hirdeti hogy ez az igaz hogy ez a tiszta vallás hogy a többi az csak egy ember által eltérített vallás és az igazi első vallás a muszlim (de ez nem igaz!) mivel nem csak Ábrahám de maga adam is iszlám volt! Legalábbis annak tekintik!!! És emiatt mivel Mohamed az igaz és legnagyobb próféta aki torzítás nélkül fordítja jibril által sugallt igéket amit isten küldött! Mivel Mohamed mondja és írja le ezeket valamint a tanokat emiatt csak is Mohameden keresztül lehet eljutni istenhez! És habár Jézus is próféta de ha az ő tanításait követjük akkor ő általa sosem jutunk el allahhoz csak is mohameden keresztül!!!! Érted?!?
Fura veled beszélgetni. Azt állítottad, hogy az iszlám vallásban feketén fehéren le van írva, hogy Allahhoz csak Mohameden keresztül lehet eljutni. Mikor megkérdeztem tőled, hogy hol van ez leírva, elismerted, hogy nem tudod, hiszen nem vagy muszlim. Mikor meg megkérdeztem, hogy ha nem tudod, akkor miért állítod ezt, akkor meg nekem esel, hogy én vagyok az aki nem tudja. Oké, én valóban nem tudom, ezért kérdezlek téged. De te meg állítasz valamit, aztán elismered, hogy nem tudod. Akkor miért állítod, ha nem tudod?
Szóval igen, értem amit mondasz, csak kíváncsi vagyok arra, hogy honnan vetted azt, hogy
- a muszlimok Mohamedet követik,
- csak Mohameden keresztül lehet eljutni Allahhoz.
Nem megcáfolni akarlak, meg vitatkozni veled, hanem szeretnék látni valami forrást, ami alátámasztja azt, amiket állítasz. Érted?
Mi Allah kinyilatkoztatásait követjük. Ez maga a Kegyes Korán.
Mohamed próféta (béke legyen vele), élete példa előttünk. Tulajdonképpen ő megmutatta nekünk, hogyan éljünk erényes életet, és egész életében tanácsokkal látta el a hívőket, és tanította őket. Ezeket a hadíszok tartalmazzák. De a Prófétánk, csak egy ugyanolyan halandó emberi lény volt, mint mi mindannyian.
Természetesen mi kizárólag csak az Egyetlen Istenhez (Allah) fohászkodunk és csak Tőle várunk segítséget.
Abdullah
Mohamednek 12 felesége volt, az egyik 6 éves volt. Ő parancsolta, hogy a mohamedánoknak maximum 4 felesége lehet. Tehát a saját parancsát sem követte. Ebben is követed?
A ruhája arab iratok szerint mindig spermás volt Mohamednek. Ebben is követed?
"A ruhája arab iratok szerint mindig spermás volt Mohamednek."
Meg tudnad mutatni kerlek, hogy mely arab iratokban lehetne ennek utana nezni?
26 Bocsi kicsit szarkasztikus voltam mivel azt hittem te is olyan vallási fanatikus vagy…
A lényeg szeretek teológiát tanulni
Amiket le írtam azok egy része benne van a koranba valamint egyéb szent muszlim iratokba valamint rengeteg teológiai videót nézek ami NEM támad semmit sem hanem szakemberek elmondják a törtenelmi és vallási beszámolókat
Maga Mohamed élet útja eléggé “kalandos” sokáig békés kereskedőként élt 1 házasságban utána meg véres hadvezér 40+ csatában 10-14 feleséggel köztük egy 6 eves akit 9 évesen jól le vart kb 50 körül…
A kinyilatkoztatását szerint lehet csak általa eljutni istenhez mivel ő adja tovább isten szavait hiába van elismerve Jézus és Mózes mint próféták de akkor sem lehet a paradicsomot/kertet és az isteni üdvösséget elérni csak is ő általa ami azt jelenti hogy akkor amikor kizárólag az ő tanait követjük!
Itt nem Allah-ról van szó ahogy a keresztények is megkülönböztetik Jézus szavait és isten szavait! Az iszlám nem mivel az iszlámban Allah és Mohamed van (miközben az iszlám elutasítja a több isteni létet [hát igen van benne sok ellentmondás] pl a szent hármasságot miközben Allah és Mohamed is “isteni” titulusban vannak) nézd meg a hulye 27-est ahányszor le írja Mohamed nevet mindig hozza teszi béke legyen vele ő is egyenrangúként tekinti istennel miközben pont hogy az iszlámnak ezt el kellene utasítania!!! Emiatt is mondtam csak Allah által lehet! Tudod ez olyan mint a kommunizmus papíron tők jó meg minden de gyakorlatban valahogy sohasem tud úgy létrejönni mint ahogy elképzelték… 😅
Nem sértegetni akarom a muszlim hitet mert vannak jó pontjai viszont 600 evvel le van maradva és még sokat kell fejlődnie! (Valamint azért még mindig ezzel a hittel van a legtöbb tragédia emiatt is kell még sokat fejlődnie!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!