Egy pap felválalhatja, hogy ferde hajlamai vannak?
Nem vagyok vallásos , ember , soha sem olvastam bibliát , szóval még azt sem tudom mi van benne, mit "szabad" és mit "nem szabad" , nem is akarom.
Szóval a "biblia" szerint , felválalhatja e vagy nem? Vagy egy meleg ember lehet eggyáltalán pap?
!NEM VAGYOK HOMOFÓB!
(vannak emberek akik miatt , jobb ha leírom ide ezt is)
Elvileg meleg ember nem lehet pap, mert egyházi rendelkezés tiltja. Ezt viszont nem lehet ellenőrizni, mert bármelyik meleg mondhatja, hogy hetero, sőt hetero is mondhatja magát melegnek.
Mivel becsapás segítségével jutott ebbe a helyzetbe, lett pap, ezért szerintem ezt követően nem túl helyes felvállalnia.
"Elvileg meleg ember nem lehet pap, mert egyházi rendelkezés tiltja."
De akkor hogy lehet annyi pedofil pap? Azt nem tiltja az egyházi rendelkezés? Vagy csak nem tudják kiszűrni az ilyeneket? De akkor melegeket se tudják kiszűrni...
A homoszexualitásnak mi köze a pedofíliához? A legtöbb pedofil bűncselekmény családon belül történik, ráadásul teljesen hetero alapon. Azt olvastam, hogy a papok között ez az arány mindössze 0.3%, ami alacsonyabb, mint az átlag népesség körében.
Kiszűrni pedig hogy lehetne szerinted? Mert nem úgy jelentkeznek a papok szemináriumba, hogy "pedo vagyok vegyetek fel", a tanárok se így jelentkeznek a tanárképzőbe. Sajnos ez egy betegség, ami sokakat érint, van aki küzd ellene, van aki küzd, de sajnos elbukik és vannak, akik gátlástalanul kiélik.
Egyébként igen, a melegeket se tudják kiszűrni vagyis általában nem, néha igen. Ez utóbbi esetben el kell tanácsolni őket, időnként előfordul ilyen eset.
Amúgy én ezzel nem értek egyet, mert aki Istennek kötelezi el magát, az lemond a szexualitásról, teljesen mindegy, hogy meleg vagy hetero, mert pont annyira tilos bármilyen kapcsolat.
A katolikus egyházjog szerint a ferdehajlamúakat nem szabad felszentelni, tehát se a homoszexuális, se a pedofil hajlamút, még akkor se, ha nem éli ki.
Tehát minden pedofil és homoszexuális pap nem pusztán beteg, hanem eleve súlyosan jellemtelen, mert tudatában kellett lennie, hogy ilyen betegséggel nem végezheti ezt a szolgálatot. Ha valaki esetleg utóbb döbben rá beteges irányultságára, akkor is kötelessége lenne a felmentését kérni.
Egyes hírek a papi szexuális visszaélésekről annyira hihetetlenül perverzek, hogy ha mégis igazok, akkor azok a báránybőrbe bújt farkasok legtipikusabb esetei. Tehát olyan elképesztően gonosz és hitvány emberekkel van dolgunk, akik perverz hajlamaik teljes tudatában, de azokat ügyesen és intelligensen titkolva direkt azért választják a papi pályát, hogy könnyebben hozzáférhessenek áldozataikhoz beteges hajlamaik kiélésére.
Ha igaz, hogy a katolikus egyházat ennyire erősen támadják a pokol kapui, az valahol jót jelent, mert az ördög a számára legveszélyesebbeket támadja leginkább. Jézus sose mondta, hogy az Egyház hálójában nem lesznek hitvány halak (Mt 13,47-48), ugye Jézus közvetlen tanítványai közül is, az egyik ördög volt (Jn 6,70).
Ha mondjuk meleg vagyok és annyira mélyen vallásos,hogy a papságon filózom,tudatában annak hogy a vallásom nem tolerálja hogy meleg papja legyen,akkor egyszerűen nem jelentkezem a feladatra.
Logikusan azért nem vágok bele,mert egyetértek a vallásom nézeteivel,ha ez nem így van,akkor tévúton járok,tehát nem az adott vallás ösvényét követem,így értelmetlen volna a papság terhét kamuként vállalni. Nem arányos.
Ezáltal ha lehetne sem kellene szűrni a papok szexuális irányultságát.
2-es
Az anglikanokkal vigyazzunk: nyiltan lehet meleg/leszbikus a pap/puspok, es elhet bejegyzett elettarsi kapcsolatban, de nem elhet szexualis eletet a parjaval.
Ez a nonszensz azert all elo, mert anglikan egyhaz Anglian kivul meg vagy 150 orszagban van, es ezeknek valamilyen szinten az angol anglikan egyhaz (Church of England, CofE) az anyaegyhaza. Ezek kozott vannak orszagok, amelyek tarsadalmilag fejletlenebbek, mint mi. Pl. Del-Szudanban, ha a CofE az angolok szamara igent mond a homoszexualisok nemi kapcsolatara, akkor ott szazaval kezdik lemeszarolni az ottani keresztenyeket a nem-keresztenyek. Ez nem spekulacio, ez megtortent, es akkor mehet a Canterbury puspok a tomegtemetesre.
Mondhatjuk ugyis, hogy a gyarmatositas fagyija nyal vissza. De mindenkeppen csapda, mert Angliaban meg tomegek fordulnak el a homofobia miatt az allamegyhaztol, es sok meleg pap nem vallalja be ezt a "tarsalkodonommel elek" vagy "eltitkoljuk, hogy le is fekszunk egymassal" dilemmat, es vagy elhagyja a palyat, vagy eleve nem is lesz pap.
Egy francia újságíró 4 éven át a Vatikánvárosban interjúk és beszélgetések által végzett kutatása alapján a Vatikánvárosban 5 papból 4 meleg. A kutatás szerint, ahogy felfelé haladnak ezek a szerencsétlenek a ranglétrán, egyre több a meleg közöttük. A homoszexualitás alul még kivétel, felfelé haladva szabállyá válik, és a heteroszexualitás válik kivétellé.
A kutatás alapján a meleg papok egy része paptársaival jár, másik része férfi prostituáltakat látogat Rómában. Némelyek pedig kisfiúkra vadásznak.
Feri pápa személyes tanácsadója, McCarrick bíboros az utóbbi kategória volt, az egyház által lefolytatott vizsgálat után kiadott McCarrick-dosszié alapján. Családokat látogatott, ahol a kisfiúkkal elkülönülten beszélgetett. Közben a combjukat simogatta és hasonlók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!