Mi történne, ha Jézus újra leszületne a földre és elkezdené újra tanítani az embereket? Hinnének neki egyáltalán?
Erre azért nehéz választ adni, mert a Szentírás szerint nem fog újra leszületni, hanem isteni hatalma teljében tér vissza megítélni a világot. Ha ezzel szemben mégis "leszületne", akkor a keresztény ember ebben erősen kételkedne, mivel mennybemenetelekor mást ígért teljesen.
Ha mindettől teljesen eltekintünk, akkor valószínűleg úgy lenne, mint 2000 éve, egyes emberek hinnének, mások nem.
A kedves kérdező kérdését olvasva így is lehetne módosítani a kérdést: "Hiszek-e én az ÚR Jézusban? Valóban a tanítványa vagyok?" Ha ezen a kérdésen gondolkodunk, produktív munkával foglaljuk le elménket.
Ajánlom továbbá a kedves kérdezőnek és minden érdeklődőnek olvasásra ezt a kiváló könyvet: [link] A könyv a Megváltó földi életét és szolgálatát mutatja be.
Hangoskönyv formátumban itt található: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDqR9lo2B2yjcnqBi4MjX..
A kettes vagyok. A könyv címét nem helyesen írtam le. A helyes cím tehát ez:
Szia
A kérdésed költői.
Ő elmondta miért jött a földre: „Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett” János 18:37. Az igazságai ott van a 4 evangéliumban.
Nincsen újabb igazság amit el kellene mondania.
Isten elmodja egyszer amit akar, jó helyen, jókor, jó előre. Nem szaporítja a szót és nem ismétli meg amit egyszer elmondott. Krisztus eljött, hogy elmagyarázzon mindent. Nem fog csak azért eljönni, hogy megismételje tetteit, mert minden egyes generációnak el kellene újra és újra magyarázni ki volt Krisztus. Ezt a feladatot az őt képviselő stigmatizáltak, és más kiváló emberek viszik tovább.
A kérdésedre a válasz a Netflixen van, a film sorozat címe, A Messiás. Egészen pontosan azt filmesitik meg ami a te itteni ötleted és azt kiváltó kérdésekről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!