Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus hogy bírta ki hogy...

Jézus hogy bírta ki hogy egyáltalán ne tudjon hazudni?

Figyelt kérdés

Földi élete során.

Elhiszem hogy bűntelen volt csak nehezen tudom felfogni hogy hogyan tudott minden egyes alkalommal őszinte lenni ?

2018. jan. 24. 08:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Lehet nem is volt ra ok hogy hazudjon. Mar ha erted mire gondolod. Mi emberek akkor hazudunk ha valami helytelen teszünk vagy magunkat védjük általában. Nincs olyan ember aki ne hazudna akar mennyire is próbálkozik.

Jézus nem magért volt. Szerintem nem kovetett el olyat amiert hazudnia kellett volna.

2018. jan. 24. 08:28
 2/6 KZitus ***** válasza:
28%

Szia

Ő azért volt büntelen, mert tökéletes volt. A hazugság a tökéletlenség gyümölcse. És Ő ezt pontosan tudta mit jelent.

Mert honnan is erednek a valótlanságok(hazugságok)? Jézus Krisztus hiteles választ adott erre, amikor ezt mondta vallásos ellenfeleinek, akik meg akarták ölni: „Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja” a János 8:44-ben. Jézus természetesen az éden-kerti eseményekre utalt vissza, arra, amikor Sátán rávette az első emberpárt, hogy ne engedelmeskedjenek Istennek, így azok a bűn és a halál áldozatai lettek.

Neki nem volt nehéz nem hazudni, azért sem, mert más céllal volt itt a földön.

„Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett” János 18:37.

2018. jan. 24. 09:00
 3/6 anonim ***** válasza:
48%
Neki nem kellett kibírnia. Egyszerűen a bűn tökéletesen hiányzott belőle. Mivel Ő Isten, ezért ez így nem meglepő
2018. jan. 24. 12:59
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Mert nem létezett. :)
2018. jan. 24. 13:03
 5/6 anonim ***** válasza:
42%
Jézus,Atyánkkal-a szeretettel- folytonos kapcsolatban volt,s ez megvédte Őt a szeretetben,tehát a bűntelenségben.A hazugság,és a szeretet kizárják egymást.
2018. jan. 24. 17:39
 6/6 anonim ***** válasza:

" Elhiszem hogy bűntelen volt "

Így. Nem kellett neki "kibírni",hidd el,nem esett nehezére,nem kellett erőlködnie hozzá. Sőt,mondok merészebbet,Jézus szerint maga a gondolat megfoganása is bűn,tehát nem csak,hogy nem hazudott,de még a fejében sem fordult meg a gondolat sem,hogy esetleg hazudik.

2018. febr. 22. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!