Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van a kereszténységen...

Miért van a kereszténységen belül annyi féle irányzat, mire jó, hogy többféle irányzat létezik (pl. ortodox, katolikus, baptista stb.)?

Figyelt kérdés
Ha mindegyikre a Biblia épül, akkor m jelentősége van, mi a különbség ezek között, hogy ennyi féle van???
2021. ápr. 28. 21:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
85%
Mindenki úgy gondolja, ő értelmezi helyesen, mint vár el Isten, de mindenki másképp gondolkodik erről. Ez olyan, mint a politika.
2021. ápr. 28. 23:44
 12/33 A kérdező kommentje:
Jó, de egyfajta értelmezésének kellene lennie, hogy egyértelmű legyne mindenkinek szerintem, hogy ne legyen félreértelmezés csak azért...
2021. ápr. 28. 23:46
 13/33 anonim ***** válasza:
69%
Ha a Biblia egyertelmu lenne, akkor nem lenne ennyi felekezet. Mindenki mast olvas ki belole, maskent ertelmezi, valamint ugy gondolja hogy o ertelmezi jol, es mindenki mas rosszul. Ezert van az, hogy van egy vallas, sokszaz kulonbozo ertelmezes, es ketmilliard kulonbozo hit.
2021. ápr. 28. 23:55
 14/33 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, nincs olyan szöveg, amit csak egyféleképpen lehet értelmezni. Plusz nem is minden felekezet számára a Biblia az egyetlen forrás, a katolikusok és az ortodoxok például sok más forrást is alapvetőnek tartanak a hit szempontjából, míg a protestáns irányzatok a Bibliát tartják egyedüli forrásnak.
2021. ápr. 28. 23:57
 15/33 A kérdező kommentje:
Az a baj ezzel, hogy könnyen félreérthető így sajnos akkor.
2021. ápr. 29. 00:12
 16/33 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem nem amúgy, én szeretem a sokféleséget, unalmas lenne, ha csak egyféle irányzat létezne bármiből.
2021. ápr. 29. 00:14
 17/33 anonim ***** válasza:
82%

". Plusz nem is minden felekezet számára a Biblia az egyetlen forrás"

Sot, meg maga a Biblia sem ugyanaz. A katolikusok nem ugyanazokat a konyveket tekintik Biblianak, mint a protestant iranyzatok. A JT-k meg egyenesen uj Bibliat koltottek maguknak.

2021. ápr. 29. 00:19
 18/33 A kérdező kommentje:
Melyik az a Biblia akkor amelyik az eredeti, ami Istentől származik? Amelyik az igaz?
2021. ápr. 29. 00:20
 19/33 anonim ***** válasza:
Talán mindegyik.
2021. ápr. 29. 00:25
 20/33 anonim ***** válasza:
71%

Nézd kérdező, ez nem egyedül a kereszténységre igaz.

Például az iszlám vallás vagy a hinduizmus sem egy egységes monolit, de a judaizmuson belül, vagy a buddhizmuson belül is szintén van többféle irányzat.

Szerintem az olyan vallások amelyeknek több millió követője van eleve erre vannak ítélve.

2021. ápr. 29. 04:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!