Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nem létezik?

Isten nem létezik?

Figyelt kérdés

Csak én érzem úgy, hogy Isten nem létezik??

Sokszor imádkoztam, MINDIG! Olyan dolgokért, amik a biblia szerint meghallgattatnak,és úgy tengettem hétköznapjaim ahogy a biblia tanácsolja.De egyszerűen nem éreztem, érzem azt, hogy közel lennék Istenhez. Egyszerűen nem.

Ti hisztek benne?

Én nagyon csalódott vagyok, hogy egyszerűen minden vallás mást és mást állít, amikkel egyáltalán nem értek egyet. Nem fedeztem fel olyan keresztény egyházat, amiről elmondható, hogy Isten tényleg azt az egyházat "irányítja" és valóban lehet benne hinni. Véleményeket várom! 🙂

Ui.: Különböző szekták ne próbáljanak téríteni, amennyiben ez lehetséges, köszönöm!

2021. ápr. 28. 16:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
36%
Nem itt a hitetlenek pontoznak, néz meg fenn csupa keresztény írt, mind lepontozták.
2021. ápr. 29. 12:10
 12/23 anonim válasza:
58%

#10-es én keresztény vagyok és pontosan ugyanazt gondolom Istenről, amit Te. Ugyan sajnos nekem nem olyan erős a hitem mint Neked, de reménykedem létezésében.

Nagyon szeretem a matematikát és ha minden jól megy, akkor talán egy nap matematikus is leszek. A matekban vannak sejtések, amik "olyan állítások, amik a matematikai logika eszközeivel formálisan nem bizonyítottak, mégis erősen valószínűek" (persze lehet, hogy ezeknek a negáltjuk az igaz), tehát szerintem Isten létezése is ilyen, ameddig nincs az egyik bizonyítva nem lehet nulla egyiknek az igazságértéke sem (szerintem).

De ha a fizika érdekel jobban, akkor itt van a posztolátum foglama: ha az állítást nem lehet bebizonyítani és az ellentetjét sem, akkor az eredeti állítást fogadjuk el igaznak (persze itt az lesz a kérdés, hogy melyiket fogadod el eredeti állításnak)

Esetleg a neurobiológia érdekel? Ha hiszel Istenben, akkor az agyadban olyan részek aktiválódnak, amik egy ateistánál nem. És ebből következik, hogy ha hiszel Istenben akkor boldogabb életed lehet, mivel ezzekkel olyan pszinchológiai trükket aktivál a tudatalattid, amik segítenek (a pszichológiai trükkös rész saját tapasztalt, de szerintem igaz).

2021. máj. 26. 01:40
 13/23 everlight ***** válasza:
100%
Gyerekként akartam hinni benne,de 13 éves koromban már biztos voltam benne hogy ateista vagyok
2021. aug. 16. 01:48
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Isten - akárhol is van - jót nevet az embereken: "Ezek azt hiszik hogy létezem, pedig nem."
2021. aug. 16. 16:20
 15/23 anonim ***** válasza:
70%
Tudjuk, hogy nem létezik Logikai úton elindulva ha az embereket hagyja szenvedni, akkor isten létezésésenek értelme nincs
2021. dec. 2. 08:30
 16/23 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező

"Csak én érzem úgy, hogy Isten nem létezik??"

Ha érzed valaminek a hiányát, azzal bizonyítod meglétét is!

2023. szept. 10. 09:41
 17/23 anonim ***** válasza:
37%

Ha létezik Isten és ha ő teremtette az embert, akkor tud mindenkit követni, és valamikor vagy büntethet is, ha rosszak vagyunk, de jutalmazhat is bennünket ugyanúgy. Isten nem látható, de ha létezik, akkor a sorsunkat tudja kezelni.

Pedig én tapasztalom Isten létezését, sőt még az emberek gondolatát is tudja, mert mivel a Teremtő alkotta a szerveinket is és ha csúnyákat gondolunk róla, vagy káromló gondolatok vannak róla a fejünkben, tud ránk emberekre testi fájdalmat is mérni Isten.

Mivel a Teremtő alkotta a szerveinket, így tudja a szerveinket irányítani, hogy ha rosszak vagyunk, azzal testi fájdalommal is tud büntetni bennünket Isten.

2023. szept. 12. 16:15
 18/23 anonim ***** válasza:
51%

Én szerintem sem létezik, mert bemutatkozott már valakinek itt a földön Isten?

Nem.

Jézus ugyanúgy nem mutatkozott be a földön senkinek, pedig elvégre ő a mi bűneinket vállalta magára.

Szerintem ezt mind-mind kieszelték, hogy az embereket irányítani lehessen még annak idején, ezeket kieszelték, hogy valamivel félelembe tartsák az embereket a földön, tán mert vadak az emberek és még akkoriban nagyon féltek az emberektől, mert nagyon vadak voltak és ezért tán kitalálták, kieszelték a dolgokat, hogy valamivel félelembe tartsák az embereket itt a földön, mert nagyon vadak az emberek és nagyon féltek tőlük akkoriban az emberek az emberektől.

Kitalálták az Istent, hogy higyjenek az emberek valamiben és tartsanak attól, ami nem létezik. Mutatkozott már be valakinek az Isten itt a földön? Nem, még soha senkinek. Miért? Mert nem létezik.

És kitalálták Jézusról, hogy ő a mi bűneinket vállalta magára.

Pedig semmi közünk hozzá, mert Jézus sem mutatkozott be még itt a földön senkinek, ugyanúgy, mint Isten sem, meg Szűz Mária sem mutatkozott be még itt a földön még soha senkinek.

Mondom ezeket mind-mind kieszelték, kitalálták még akkoriban, hogy valamikkel félelembe tudják tartani itt az embereket a földön, mert nagyon vadak az emberek és tán nagyon félhettek az emberektől akkoriban.

És hogy valamivel kezelni lehessen az embereket a földön, elhitethették ezeket az emberekkel, hogy minden olyan láthatatlan dolgokkal félelembe tartsák az embereket a földön, olyan dolgokkal, amik nem léteznek.

A mennyországot és a poklot is kieszelték, pedig halál után csak ennyi lesz mindenkinek fekete függöny, azt jó éjszakát. Szundi.

2023. okt. 18. 21:20
 19/23 anonim ***** válasza:

"pedig halál után csak ennyi lesz mindenkinek fekete függöny, azt jó éjszakát. Szundi"

Ott a pont.

2023. okt. 20. 09:46
 20/23 anonim ***** válasza:
52%

19

Honnan tudod? Érv, bizonyíték?

2023. okt. 20. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!