Miből gondolják egyes keresztények, hogy ők már üdvözültek?
Nekem kisit fura, hiszen a Szentírás alapján úgy tűnik, hogy az ember élete utolsó pillanatában is hozhat jó döntést és üdvösségre juthat, de hozhat rossz döntést is és elkárhozhat.
Nem bűn ez a fajta túlzott elbizakodottság, hogy bármi lesz is, ők már most üdvözültek?
Kérdező: "Miből gondolják egyes keresztények, hogy ők már üdvözültek?"
Ezt te kérdezted! Én pedig ezt válaszoltam: "Üdvbizonyság a Szent Szellem által személyesen Istentől, Jézustól a bűnök bocsánatára!"
Erre te ezt válaszoltad: "Ez nem volt válasz a kérdésemre."
Nem is értem milyen választ vártál! Szerinted mitől biztos egy ember abban, hogy üdvössége van? Már pedig van ilyen és létezik ilyen! Én röviden megírtam neked, de azt válaszoltad, hogy ez nem volt számodra kielégítő válasz!
Márpedig akiben Jézus Krisztus lakozást vett a Szent Szellem által, annak üdvbizonysága van, hogy a bűnei megbocsátattak és megismerte az Isten mélységeit, valóságát és igazságát!!! Ezt nem lehet megtanulni vagy elsajátítani egyéb emberi okoskodó tanítások által!!!! Ezt személyesen át kell élni, meg kell élni és tapasztalni Személyesen Istentől Jézus által!!!! Ebben részesültek Jézus tanítványai és Apostolai, valamint a későbbiekben Pünkösd után az igaz hívők!!!! Bizonyság és bizonyságtétel!!!
"és megismerte az Isten mélységeit"
A Biblia szerint csak a Szentlélek ismeri Isten mélységeit, akkor te miként állíthatod, hogy szintén ismered?
Amúgy azért írtam, hogy nem válasz, mert nem volt válasz.
"Ebben részesültek Jézus tanítványai és Apostolai, valamint a későbbiekben Pünkösd után az igaz hívők!!!! Bizonyság és bizonyságtétel!!!"
Esetedben hol a bizonyság? Ha már említetted pünkösdöt, az apostolokra lángnyelvek szálltak, az elég nagy bizonyság. Bár szerintem ez se garantálja, hogy üdvözülnek.
#12#: "A Biblia szerint csak a Szentlélek ismeri Isten mélységeit, akkor te miként állíthatod, hogy szintén ismered?"
Nos a Szent Szellem a kapocs Isten és ember között. Az igaz hívő keresztényben lakozást vesz a Szent Szellem Jézus által. Azaz Jézus lakozást vesz az ember szívében a Szent Szellem által. Így az igaz hívő keresztény, akiben Isten Szelleme lakik, az megismeri Isten akaratát, Isten mélységeit.
Mt.11,27. Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.
Jn.16,13. De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.
Jn.14,17. Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
1Jn.2,27. És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.
Az ilyen igazhitű keresztényeknek üdvbizonyságuk van a bűneik megbocsátásáról személyesen Jézustól, mivel őszinte alázatos megtört szívvel könnyek között bánták meg és vallották meg a bűneiket kérve Jézus bűnbocsánatát és az életükbe való állandó jelenlétét a szívükbe való beköltözését!
Remélem így egy kicsit érthetőbb lett számodra a lényeg, amit megkérdőjeleztél. Tudom, hogy ez neked így most még nehéz, de neked is lehetséges, csak Jézushoz kell fordulnod őszinte alázatos megtört szívvel!!! Kívánom neked, hogy sikerüljön!!!
Csendesedj el szólj hozzá! Bánd meg Neki személyesen őszintén alázatosan megtört szívvel a bűneidet. Mond meg Neki, hogy szükséged van Ő rá! Kérd, hogy lépjen be az életedbe, költözzön a szívedbe, hogy mindenkor veled legyen! Fogadd el Őt Uradnak, Istenednek személyes Megváltódnak! Nyílj meg Ő neki Ő előtte! Nyisd meg a szád a többi jön magától! Ha csodára vágysz, értelemre, igazságra, világosságra, Isten ismeretre akkor így te is megkaphatod!!!! Neked is lehet üdvbizonyságod!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!