Miből gondolják egyes keresztények, hogy ők már üdvözültek?
Nekem kisit fura, hiszen a Szentírás alapján úgy tűnik, hogy az ember élete utolsó pillanatában is hozhat jó döntést és üdvösségre juthat, de hozhat rossz döntést is és elkárhozhat.
Nem bűn ez a fajta túlzott elbizakodottság, hogy bármi lesz is, ők már most üdvözültek?
Nem tudom, hogy mivel érdemeltem ki ezt a modort, láthatóan egyeseknek olyan alacsony az ingerküszöbük, hogy egy normálisan feltett kérdésre se tudnak normális választ adni, csak személyeskedve fennhéjázni.
Esetleg magadra ismertél a kérdésben?
#2 Máté evangéliumában ez sok keresztényre vonatkozik akik jelenleg biztosak az udvozülésben
"Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: – Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, hát nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? – Akkor kijelentem nekik: Sosem ismertelek benneteket. Távozzatok színem elől, ti gonosztevők!"
"Aki hisz az üdvözül!" - Jézus
Én hiszek és ügyelek arra, hogy el ne veszítsem. Ennyi.
3# Ilyen kérdésre, ami szándékos provokáció, miért kéne úgy válaszolni, mintha normális ember írta volna ki? De mondom, írd a listát. Mutasd meg, hol a határ.
Hol van az a pont, ahol Isten biztosan nem üdvözít. Mert látom, te azt hiszed, hogy tudod mit tesz Isten, hát oszdd meg velünk is.
Szia
Isten Szava éppen ezt tanácsolja: „Keressétek az Urat mindnyájan e föld alázatosai . . . keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!” Sofóniás 2:3.
Ez nem volt válasz a kérdésemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!