Valóban van emberi ésszel felfoghatatlan magasabb erő,aki/ami terelgeti a sorsunk?
Ha visszatekintek az eddigi életemre,voltak jó és rossz történések,rengeteg olyan dologban volt részem,ami ha csak egy kicsit másképp alakul,más lenne most az életem.Többnyire jó dolgok,nem mondhatom biztosra,de mintha valaki "fogta volna a kezem" és vigyázott volna rám.Persze lehet csak véletlen,vagy szerencse,mindenesetre sok minden elég gyanús.
Lehetséges hogy minden okkal történik? A rossz dolgok is,azért hogy később megélhessünk valami jót? Ha van ilyen,akkor hogy tud igazságot tenni emberi sorsokat illetően?
"Csak körul kell nézni"
A többi, amit írtál, jó.
De sajnos a körülnézés erre nem válaszol... illetve inkább azt erősíti, hogy nincs ilyen felsőbb erő.
De ez alapján nem lehet eldönteni.
Az viszont 100%, hogy ha van, akkor ez NEM a keresztények istene.
Ezt onnan tudom, hogy ez az isten nem létezhet.
Nézd vissza, ha érdekel: úgy 15 alkalommal már szerepelt ez itt.
Lehet, hogy neked ez szomorú, de ez van.
Amúgy, ha létezhetne is: van legalább 8000 vallás, és ki tudja, hogy akár az egyikük istene létezik-e, vagy esetleg valami egészen más van?
Vagy egyik se?
No11: körülnézést nem az emberiség vikágára és az elmúlt évszázadok borzalmaira értettem - ez az emberiség műve. Igen, máris hallom:na de ha van Isten, ezt miért engedte? - ez másik kérdes, messzire vezet. Azt leszögezhetjük, hogy önmagában az, hogy ezek megtörténtek , nem bizonyíték arra, hogy nem létezik.
Körülnézni a teremtésben, az élővilágban, a természetben (kinek hogy tetszik) érdemes. Annyira nagy és vak hit kell azt elhinni, higy MiNDEN magától, véletlenül jött létre épp a megfelelő helyen és időben, hogy emellett egy szimpla istenhit nyugodtan nevezhető megalapozottnak.
"nem bizonyíték arra, hogy nem létezik"
Igaz.
Más bizonyíték van. Olvass vissza.
"MiNDEN magától, véletlenül jött létre épp a megfelelő helyen és időben"
Erről is volt már szó.
Ha buta vagy, akkor sajnos nem fogod megérteni.
Tudod pl., hogy mennyi élőhely létezik a világunkban?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!