Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Helyes dolog a szentekhez...

Helyes dolog a szentekhez imádkozni?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 23. 21:32
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
21%
Mert Pál tudta, hogy a másiknak van szüksége arra, hogy érte imádkozzon, az ő jelleme és hite fejlődik ezáltal. De egy halottnak, aki szerintetek már a mennyben van, annak nem kell fejlődni. De hát ti ezt honnan is tudnátok?
2021. ápr. 24. 18:55
 12/35 anonim ***** válasza:
86%

Tehát akkor semmit se ért Pál szempontjából az az ima, amit érte mondtak? Mert lényegében ezt írod.

2021. ápr. 24. 19:42
 13/35 anonim ***** válasza:
19%
"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek. És hogy hová megyek én, tudjátok; az útat is tudjátok. Monda néki Tamás: Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért az útat? Monda néki Jézus: én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (Jn. 14:1-6)
2021. ápr. 24. 20:09
 14/35 anonim ***** válasza:
25%

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus"

(Biblia, Timóteushoz írt levél)

2021. ápr. 24. 20:50
 15/35 anonim ***** válasza:
58%

Mindenkinek először azt kell tisztázni mi az ima? A következő kérdés mire jók az angyalok? Egyáltalán miért vannak? Utána mire volt jó, hogy valaki szentül, tisztán élte le az életét? Igen egyedül Isten osztja ki a segítséget.

Nézzük meg Isten szemszögét. Mondja-e Isten én olyan hatalmas vagyok hogy nincs szükségem angyalokra? Mert ha Isten közvetlenül osztaná ki akkor nincs szüksége angyalokra. De leküldte Fiát aki azt mondta csak is általam. Mit jelent ez, hogy Istentől jogot kapott?

A félreértés ott van, hogy a katolikusok minden nap Istenhez imádkoznak úgy ahogy Krisztus tanította a Miatyánkkal.

A szentekhez idős nénik imádkoznak, a pap a misén soha sem imádkozik szentekért.

Lisieuxi kis szent Teréz azt kérte Istentől, mint szentéletű nő, hogy halála után a földön szeretne tevékenykedni a szerető szivekért. Mit tegyen Isten? A szent felmegy sz égbe azt mondja neki, na te azért hogy képzeled, hogy bármit tevékenykedhetsz a földön? Vagy pedig azt, Itt a mennyországban mindenki az én szeretetközösségemben él. Mivel kiosztottam nektek az én szeretetemet, nem kölcsönbe, hanem ajándékba és birtokba kapod, úgy megbízom benned Terézia, hiszen magadat már a földön képessé tetted arra, hogy helyet adj az Én szeretetemnek.

Ezért hát a szent mivel már üdvözült, oda megy Krisztushoz és azt mondja senki sem mehet az Atyához csak általad. Mert az rendben, hogy Istenhez csak Krisztus a közvetítő, de arról még nem volt szó, hogy Krisztushoz ki a közvetítő.

Azt azért mindenki tudja Isten nem hallgatja meg a bűnösöket. A katolikus nénikék azonban mennyország hierarchiaépitésbe fogtak, honnan tudjuk lehet hogy ez így van rendjén, hogy ne tehetetlenül ácsorogjanak a szentek a mennyországban.

2021. ápr. 25. 07:05
 16/35 anonim ***** válasza:
0%

"Azt azért mindenki tudja Isten nem hallgatja meg a bűnösöket."

Ezt hogy érted? Isten mindenkit meg hallgat aki meg vallja bűneit.

Vagy ezalatt az ige alatt mit értesz? :

Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. 9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. 10 Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.

Jézus pedig azt mondta: „Azért jöttem a világba, hogy ítéletet tartsak, hogy akik nem látnak, azok lássanak, és akik látnak, azok vakok legyenek.” 40 Amikor a körülötte álló farizeusok közül ezt néhányan meghallották, megkérdezték: „Csak nem vagyunk mi is vakok?” 41 „Ha vakok volnátok – felelte Jézus –, nem volna bűnötök. De azt állítjátok: Látunk. Ezért megmarad bűnötök.”

15 Lévi házában asztalhoz telepedett. Sok vámos és bűnös is ott ült együtt Jézussal és tanítványaival az asztalnál. Sokan voltak. Követték őt 16 a farizeusok közül való írástudók is, és amikor látták, hogy bűnösökkel és vámosokkal eszik, megszólították tanítványait: „Miért eszik és iszik együtt a vámosokkal és a bűnösökkel?” 17 Jézus meghallotta és így válaszolt: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket.”

A farizeus és a vámos.

9 Az elbizakodottaknak, akik meg voltak róla győződve, hogy igazak, s a többieket megvetették, ezt a példabeszédet mondta: 10„Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. 11 A farizeus odaállt előre, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. 12 Kétszer böjtölök hetenként, mindenemből tizedet adok. – 13 A vámos megállt hátul, szemét sem merte fölemelni az égre, inkább a mellét verte és könyörgött: Isten, irgalmazz nekem, bűnösnek! – 14 Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, az nem. Aki magát felmagasztalja, az megaláztatik, aki megalázza magát, az felmagasztaltatik.”

Isten áldjon!

2021. ápr. 25. 12:21
 17/35 anonim ***** válasza:
20%
Igen... Mind Igaz. A bűnben maradtakra gondoltam. Azok az emberek nem is fordulnak bűnbocsánatra. Legyen neked is sok áldás rád, és szetetteidre.
2021. ápr. 25. 14:28
 18/35 anonim ***** válasza:
3%

Ha Isten rendelt egy (EGY) közbenjárót az Isten és az emberek között, akkor nem gondolnám azt, hogy ennek az Istentől elhívott és felkent közbenjárónak szüksége lenne még egy közbenjáróra, aki a közbenjáró közbenjárója lenne. Ez egy tákolmány, amely nem biblikus.

Az egy másik dolog, ha egy másik földön élő ember imádkozik egy földön élő emberért. A halottakból nem kell hierarchiát szervezni, pláne nem a pápista öregasszonyoknak. Illetve lehet ilyet csinálni, de az nem Isten munkája, hanem pancsolás, tákolmány, Isten egyedüli közbenjárójának a becsmérlése, vele szemben elkövetett tiszteletlenség, és kontraproduktív buta vallásos buzgólkodás.

Isten áldjon meg minden embert bölcsességgel, hogy felismerjék az Istentől rendelt egyedüli közbenjárót, és tudjanak az ördög által támasztott hamisítványokra nemet mondani!

2021. ápr. 25. 15:56
 19/35 anonim ***** válasza:
74%

Jó most nagyon szubjektív voltál, ki kellett adnod értem. Mist jöhetnek tőled az objektív cáfolat... Mondjuk a Biblia bol, azután jöhet az ősegyház.

Apropó Kálvin jónak tartotta a Mária tiszteletet, akkor ti már hogyan és miért neveziték néha magatokat kálvinistáknak? Szürke reformátorok kitiltotta Szűz Máriát az Üdvtörténetből. Mi jogon? Kálvin ellen?

2021. ápr. 25. 18:48
 20/35 A kérdező kommentje:

"...Kálvin jónak tartotta a Mária tiszteletet..."

Forrás?

2021. ápr. 25. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!