Judaisták és vagy zsidó származásúak! Mit kéne csinálni?
Keresztyén vagyok de részben zsidó származású. Talán azért próbálok nem hipokrata keresztyén lenni mert nem vagyok goyim de Jézus-t vallom a zsidók Királyának lenni!
Olyan szintű a keresztyén közösség hogy katasztrofális. Nincs kedvem vitatkozni "keresztyének" miatt hogy miért kéne a Mózesi törvényt megtartani stb. Nagyon idegesítő hogy látni 1 vallási prédikáort vagy papot és szakálla leborotválva és még neki állna följebb. Zsidó keresztyén közösségek nincsenek igazán ahol külön olyanok volnának akik zsidók és keresztyének de ők inkább a vallásos kerestyénekhez mennének és látszik hogy tűrnék a keresztyén hipokráciát. Nem tartják a Sabbat-ot, Mózesi törvény, ha sorolnám az ujjam fáradna. OLyan illetők vallják magukat keresztyénnek hogy nem csoda hogy ha 1 judaista zsidó látja amiket írkál futva menekülne a keresztyénségtől ami engem nagyon zavar mert nem akarok judaista lenni de jó volna ha a keresztyének nem hipokrataként volnának akik meg merik kérdezni dolgot mint hogy "milyen Törvényről szólsz" hasonlók. Szakállatlan pap ne prédikáljon a templomban ahova megyek.
A próbléma hogy a legnormálisabbnak a zsidó származású vallásosak tűnnek de ők judaisták és ha rájönnek hogy keresztyén vagyok fordulnának tőlem a sajnos igazán hipokrata és önzőségből és nem igazság miatt hívő keresztyének miatt.....és nem is hallgatják meg a másik oldalt az új testamentomot mert azok alapján amiket látnak nem csoda ha tényleg megtévesztésnek néznék ahoz hasonlítva hogy 1 judaista tényleg jár a zsinagógába Biblia tanulmányozás ünnepek Sabbat Törvény szakáll a női jogok gyűlölete stb. amit a keresztyéneknek is kéne vallaniuk. Nem akarok keresztyén közösségbe járni ahol hipokraták vannak de a judaista zsidók nem szeretnének engem mert keresztyén vagyok és nagyon negatívan állnának hozzá a keresztyénséghez. Mit kéne csinálni "too bad" eset vagy kéne választani 1 oldalt? Igazságra nyitottan lehetne vitázni hogy szerintük Jézus miért nem volna messiás stb. de azt hinnék hogy fogult és erőszakos keresztyén vallási térítő volnék aki nem használna érveket stb. mint 1 álkeresztyén. Nem hiszem hogy örülnének nekem a judaisa zsidók és konvertálni nem akarok mint írtam de vitákra nyitott lennék de a másik oldalon is múlik. Ha volna 1-2 kivét aki keresztyén de tényleg keresztyén nem a modern """keresztyén""" aki vasárnap misézik (a nap napján SUNday-on mint a napimádó pogányok) nem mészárolja le a szakállát (közként is szégyen nem hogy papként) megtartja a törvényt a sabbatot és nem kap ideggörcsöt ha szerintem nincs joga 1 nőnek válni 1 oldalúan és ha a többnejűségnek totál átlagos és normálisan fogadott dolognak kéne lennie a keresztyénségben (az o !!ÉS!! uj testamentom alapján is) akkor már jobb volna a helyzet de ha vadásznék is nehezen találnék kivétet a keresztyének között sajnos amit tényleg sajnálok.
Mit kéne tenni?
De hiszen létezik a zsidóságnak olyan ága aki Jézust tartja megváltónak, de egyáltalán nem vallják magukat kereszténynek. Messiasi zsidóság pontosan olyan dolgok miatt amit leírtál.
Én tényleg nem akarok vitatkozni, és talán ez csak a saját tudatlanságom következménye, de nem értem miért kellene nekünk nem-zsidóknak betartani a sabbathot, vagy kósert enni, vagy meghagyni a szakállunkat, stb.? A Mózesi törvény az az izraelitáknak szól.
Ránk nem-zsidókra Noé 7 törvénye vonatkozik.
Kedves Barátom
Ha elfogadod Jézust, akkor nem értem mi a gond. A keresztény szó azt jelenti, hogy Krisztust követő, utánzó.
Jézus mint az újszövetség követe, bizonyos törvényeket a halálával megszüntetett. Ellenben mitől lenne Új a szövetség? Az tény, hogy maradtak erkölcsi alapelvek amik örök érvényűek, mint a paráznaság, házasságtörés, a szülőkkel szembeni tiszteletlenség, stb. de ezeket az önfeláldozó Krisztusi szeretet alapján tartja meg az ember a két legnagyobb parancs alapjaként.
A Sabbat megszünt, de a keresztény ugyan úgy "tart egy napot", amin szellemiekkel, és Isten dolgaival foglalkozik. Ez bármelyik nap lehet, ezért a keresztények rendszeresen részt vesznek a gyülekezeti életben.
A szakáll, a körülmetéltség, is elévültek nem része az új szövetségnek. Ezt maga Pál is kijelentette.
Elkellene dönteni, hogy az új szövetség, vagy az ó szövetség képezi a hited alapját. Isten már nem azt nézi, hogy ki a Test szerinti Izraelita.
Szellemileg kell annak lenni.
KÖsz 1-es...de sajnos kevesen vannak szerintem de 1 próbát megérne.
2-es olvasd a Mózesi törvényt! A jövevényekre (gentile vagy goyim vagy nem-zsidó) is vonatkoznak a Mózesi törvények. Mózes 5. és olvasd hogy ha valaki a Teremtő szolgája akar lenni akkor amiért a zsidók a kiválasztot nép van lehetőség konvertálni (Jézustól régebben judaizmusra mert az ókorban nem volt keresztyénség) és azért a jövevénynek (goyim) is meg kéne tartani a Törvényt mint a zsidók szolgáinak is akik nem voltak zsidó származásúak. SZerecsenek is kiktől sok jövevények voltak megtartták a törvényt ha a zsidó vallást fölveszik mint jövevények a Mózesi törvény kéri hogy a jövevény is megtartaná a törvényt. A jövevényekről szóló törvényeket olvasd meg mert megtévesztés amit sok keresztyén vallási vezetők mondanak amire rá lehetne jönni ha valaki magától olvasná a Mózesi törvényt a jövevényekről. Jézus óta is a törvény aktív mert Jézus betölteni jött nem kitörölni. A hímtagi bőr levágása és az áldozatok más tészta én nem vagyok profi de szerintem az áldozatokat azért nem kéne (FÖLTÉTES MÓD!!!) megtartani mert a bűnbocsánatért nem áldozni kéne Jézus óta inkább a Messiás-hoz megtérni. A bőrről annyit hogy az Ó-szövetség szimbóluma volt ami helyett új szövetség van aminek a szimbóluma a körül-metézet szív és nem a hímtag. Jézus is mondott valamit mint hogy az Atya-tól volnának körül-vágva ha kéne. Az Ó-szövetségkor szimbólum volt és nem csak a zsidókra a jövevényekre is vonatkozott. A TÖrvény egésze is nem csak a zsidókra a jövevényekre (szerecsenek és többi népek és sok pogány népek Jézus óta aki a zsidók királya azért aki benne hisz kéne hogy a zsidó népnek jövevénynek számítana a TÖrvényt megtartva).
3-as. Nem szűnt meg. Mint írtam az áldozatok más. Ha jól hiszem 1-ik apostol talán Pál is kérte hogy az áldozatokat (bűnért) abbahagynák. A Sabbat-ot nem szűntette meg Jézus. Milyen tart 1 napot? Nem bármelyiket mert a TÖrvén a Szombat-ot kéri! A SZAKÁLLRÓL HOL ÍRT PÁR? A bőr vágása más dolog. A szakáll Törvény és nincs semmi alapja ha mondod hogy az a törvény megszűnt volna.!! Dávid a katonáit 1 városba küldte akiket úgy aláztak meg hogy levágták a szakállukat!!! Irgalmatlan megalázásnak számított és a haj levágása is azért ha valaki (Biblia is utal) levágja a szakállát és a haját (és akár zsákba öltözik) lehet ismerni hogy nagyon nagy gyászot csinál az illető vagy legyőzték és megalázták. AMíg a katonáknak a szakálluk meg nem nőtt a városban maradtak volna. Óriási szégyennek számíott régen ha valaki levágta a szakállát. Pál nem írkált olyat mint hogy nyugodtan vágnád le a szakállad. A bőr vágásáról talán írt és megpróbáltam leírni hogy mi lehetett az indíték. Az Ó-testamentom szimbóluma a levágott bőr. A Törvény nem szimbólum. Azt meg kéne tartani mert Jézus is megtartotta szakáll és titkon de akkor is fölment az ünnepre Szombati tanítás a templomban. Hogy ő mikor gyógyított mint pap-tól rangosabb (messiás) Szombaton az 1 dolog a pap is tehet valami dolgot Szombaton a törvény szerint de a köznép nem. Hiszek Jézusban de az inkább rávenne hogy betartsam a TÖrvént mert nem hogy ne volna muszáj vagy nem kéne de mint Jézus is mondta - Betölteni jött nem megszűntetni. A középkorig az EUrópai keresztyének is megtarották a Törvényt nem csak az ünnepeket! Női jogokat is nem pártoltak mint a modern keresztyének. Szakálluk volt. Többnejűség. És igen kivégeztek megköveztek a MÓZESI TÖRVÉNY SZERINT valakiket. Szombat-tartás (a régi európában hasonlóan mint a zsidók mind a mai napig akkor is ha keresztyének nem judaisták talán kivéve ha rómaiak stb. akikről inkább nem írnék mert sokan rám támadnának ha leírnám hogy szerintem a római keresztyénség miért 1 undorító pogány hamis torz keresztyénség. Az ó-egyháza kéne követni és az őskeresztyénséget az eredeti keresztyénséget nem az ágazatokat mert ahogy eredetileg volt úgy volt és az ágazatok hozzá tettek hamis dolgokat! Jézus az ó-egyházat ((vagy Anya sz. egyház vagy hasonló)) alapította amiből voltak az apostoloktól több helyeken egyházak de nem voltak ágazatok és a TÖrvényt megtartatták ((tized szedés és társai egyházi és nem demokratikus irányítás mint a TÖrvény kéri)) stb). 4-es leírtam...
# 5 Elolvastam. Én a jövevényt úgy értelmeztem, hogy a kontextusban a(z akkori judaizmusba) betérteket jelenti.
Úgy tudom a Halakha szerint nem kötelező, hogy a nem-zsidók áttérjenek a judaizmusra, de be kell tartaniuk Noé hét törvényét (héberül: שבע מצוות בני נח, Sheva Mitzvot B'nei Noach). Ha nem tévedek Pál Apostol is azt vallotta, hogy nem muszáj a gójonak előbb betérni a judaizmusba ahhoz, hogy Krisztus követői lehessenek.
Na most ha te zsidó származású hívőként mondjuk a Messiási Judaizmust tekinted a lehető leghitelesebb vallásnak vagy felekezetnek vagy nevezd ahogy akarod, azt teljességgel megértem, de vissa utasítom, hogy én hipokrata volnék, amiért én mint egy "gój" nem tartom a sabbathot és nem eszem kósert. Remélem megtalálod azt amit keresel. HaShem áldjon.
# 2-es voltam.
A judaizmus 1 dolog. Ha keresztyén vagy akkor inkább valld úgy mint hogy a judaizmus átalakult keresztyénséggé mi után a zsidók Királya megalapította az anya sz. egyházat. És akkor nem volna tévesztő hogy "Ha nem tévedek Pál Apostol is azt vallotta, hogy nem muszáj a gójonak betérni a judaizmusba ahhoz, hogy Krisztus követői lehessenek."
A halakával én külön nem foglalkoznék mert az judaista. Aki vallja Jézust mint zsidók királyát térjen a népéhez mint jövevény és tartsa meg a Törvényt ami a zsidó népre és a zsidó néphez csatlakozott jövevényekre vonatkozik. Mint régen a keresztyén Európai egyházak a középkorban. Hogy a halaka mit ír nem tudom. De ha ír olyat hogy nem muszáj betartani a goyoknak a törvényt mint jövevények akkor az a Törvényt cáfolná mer a Törvény szerint meg kéne tartani a jövevénynek a törvényt mint a zsidónak. Hogy a hanaka megtartja e a törvényt szerintem igen és ha megtartja akkor valószínűleg rosszul hiszed hogy nem kéne judaizmusra konvertálniuk és csak 7 törvényeket kéne megtartaniuk.
Ján 15:8 Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nekem tanítványaim.
Ján 15:9 Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben.
Ján 15:10 Ha [a]z én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; amiképpen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében.
Ján 15:11 Ezeket beszéltem nektek, hogy megmaradjon tibennetek az én örömem és a ti örömetek beteljék.
Ján 15:12 Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket.
Ján 14:23 Felele Jézus és monda neki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Ján 14:24 Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.
Ján 14:25 Ezeket beszéltem nektek, amíg veletek valék.
Ján 14:26 Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!