Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn-e fogamzásgátlás?

Bűn-e fogamzásgátlás?

Figyelt kérdés
Szerintetek Isten szemében bűn-e a fogamzásgátlás, a teherbeesés művi megakadályozása?
2010. aug. 22. 08:31
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
29%
bűn
2010. aug. 25. 15:49
 22/32 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátló eszköztől függ. A Biblia a megtermékenyüléstől számítja az életet, tehát azokat az eszközöket bűn használni, amiknek "abortuszhoz" hasonló hatásuk van, pl. nem engedik beágyazódni az embriót (pl. spirál, eseményutáni tabletta). De amelyik eleve megakadályozza a megtermékenyülést (pl. fogamzásgátló tabletta, óvszer, naptár-módszer, megszakításos védekezés stb), azt nem bűn használni, hiszen nem vesz el életet. Hogy az egyház erről mit gondol, az más kérdés, de a Biblia az utóbbi esetekben nem számítja bűnnek. A személyes véleményem, hogyha Isten azt akarná, hogy megtermékenyülés legyen, akkor nem tudná megállítani olyan földi eszköz, mint mondjuk az óvszer.
2010. aug. 31. 09:31
 23/32 anonim válasza:

nem bűn

ha csak nem akarsz évente szülni, vagy ezt elkerülve, soha ne létesítsz szexuális kapcsolatot

a legbiztonságosabb szex a maszturbálás.

2010. aug. 31. 12:43
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
nincs megírva, hogy bűn (tudtommal), de mivel a gyerek Isten áldása, nem hiszem, hogy tetszene neki. És aki szereti Istent, az ugye úgy él, ahogy neki tetszik.
2010. aug. 31. 15:21
 25/32 anonim ***** válasza:
amúgy utolsó előtti (én az utolsó vagyok), a maszturbálás bizony az. a maszturbálás bűn.
2010. aug. 31. 15:22
 26/32 anonim ***** válasza:
54%
Hogy lehet megolni azt, ami meg meg sem fogant? En az abortuszt gyilkossagnak tartom, mert ott mar megfogant a gyermek, de a vedekezesnel nem is fogan meg. En sem ertem, hogy miert bun a vedekezes, ha egyszer senkinek sem artasz. Nem mindenki tud/akar 12 gyereket es a lelkesz konnyen beszel, mert nem o, hanem a felesege nem kis stressznek van kiteve 12 gyerek szuletesetol, nevelesetol, gondolom, hogy anyagilag sem kis dolog az ilyen. O konnyen beszel, mert ezek szerint o szexel folyamatosan, nem mond le rola, de aki nem tud eltartani 12 gyereket, az mit csinaljon? 50 evig ne szexeljen a sajat ferjevel, felesegevel? Es amikor a nonek mar nem lehet gyereke a menopauza korszakaban, akkor is szexelnek vagy nem lehet, mert az mar nem szolgalja a gyereknemzest? Es amikor a felesege terhes, vajon szexelnek-e? Mert e filozofia szerint akkor sem lehet am! A hazassagon kivuli szex bun, meg lehet magyarazni, hogy miert, de hogy a sajat hazastarsunkkal, akivel egyutt vagyunk jo esetben 50-60 evet, miert ne lehetne szeretkezni? Mi ebben az onzoseg?
2010. aug. 31. 22:27
 27/32 anonim ***** válasza:

Egyszer már válaszoltam, de azért még hozzátennék valamit. Nem azért nem kell egy családba feltétlenül 10 gyerek, mert nehéz anyagilag, hanem mert érzelmileg is rettentően kimerítő. Nekünk azt mondta a lelkész, hogy annyi gyereket vállaljunk, amennyit tisztességben, odafigyeléssel és szeretettel tudunk felnevelni. Ha valakinek már van mondjuk kettő, és azt mondja, hogy köszöni, neki így teljes a család, nem kell több, akkor se, ha megengedhetné magának anyagilag, azzal sincs semmi baj. Jobb lenne, ha szülne még egy szekér gyereket, akikre nincs energiája, és csak nyűg számára?

Viszont úgy látom, itt többen nincsenek tisztában azzal, hogy mit tanít a Biblia a szexről. Még a pápa is azt mondta, pedig ő elvileg ismeri a Bibliát, hogy AIDS-es házaspároknál az egyetlen lehetségen módszer az önmegtartóztatás. Pedig Pál apostol (akinek egyébként szintén nem volt felesége, de mégis jól látta ezt a helyzetet), világosan kimondja, hogy a házasságban KÖTELEZŐ a nemi élet.: "Ne foszszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg nem kísértsen titeket."(1Kor7:5)=aki nem akar lefeküdni a házastársával, az ne csodálkozzon, ha megcsalják.

2010. szept. 1. 08:51
 28/32 anonim ***** válasza:
Az nem bun, hogy a magukat extra vallasosnak mondo Duggar csalad akiknek 19 gyerekuk van, showt csinaltak az egeszbol es az a beveteli forrasuk, hogy nekik hany gyerekuk van? Ez Isten szemeben nem bun? Kivancsi vagyok a valaszokra...
2010. szept. 1. 19:15
 29/32 anonim ***** válasza:

Isten megadja a lehetőséget, hogy eltartsd a gyerekeidet, amit miatta vállaltál. nekem 8 tesóm van, és még élünk :)

amúgy meg mi ez a hülyeség, hogy nem lehet szexelni a házastársaddal, csak gyereknemzéskor? ez hülyeség. összeházasodtak, szeretik egymást, hát csinálják! terhesen is. öregen is. és amúgy, bár nem helyeslem a fogamzásgátlást, személy szerint úgy vagyok vele, hogy inkább, mint az abortusz.

2010. szept. 1. 21:49
 30/32 anonim ***** válasza:
19:15: Nem tudom, Isten szemében bűn-e, de szerintem az. Nem a 19 gyerek, hanem a show.
2010. szept. 2. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!