Bűn-e fogamzásgátlás?
nem bűn
ha csak nem akarsz évente szülni, vagy ezt elkerülve, soha ne létesítsz szexuális kapcsolatot
a legbiztonságosabb szex a maszturbálás.
Egyszer már válaszoltam, de azért még hozzátennék valamit. Nem azért nem kell egy családba feltétlenül 10 gyerek, mert nehéz anyagilag, hanem mert érzelmileg is rettentően kimerítő. Nekünk azt mondta a lelkész, hogy annyi gyereket vállaljunk, amennyit tisztességben, odafigyeléssel és szeretettel tudunk felnevelni. Ha valakinek már van mondjuk kettő, és azt mondja, hogy köszöni, neki így teljes a család, nem kell több, akkor se, ha megengedhetné magának anyagilag, azzal sincs semmi baj. Jobb lenne, ha szülne még egy szekér gyereket, akikre nincs energiája, és csak nyűg számára?
Viszont úgy látom, itt többen nincsenek tisztában azzal, hogy mit tanít a Biblia a szexről. Még a pápa is azt mondta, pedig ő elvileg ismeri a Bibliát, hogy AIDS-es házaspároknál az egyetlen lehetségen módszer az önmegtartóztatás. Pedig Pál apostol (akinek egyébként szintén nem volt felesége, de mégis jól látta ezt a helyzetet), világosan kimondja, hogy a házasságban KÖTELEZŐ a nemi élet.: "Ne foszszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg nem kísértsen titeket."(1Kor7:5)=aki nem akar lefeküdni a házastársával, az ne csodálkozzon, ha megcsalják.
Isten megadja a lehetőséget, hogy eltartsd a gyerekeidet, amit miatta vállaltál. nekem 8 tesóm van, és még élünk :)
amúgy meg mi ez a hülyeség, hogy nem lehet szexelni a házastársaddal, csak gyereknemzéskor? ez hülyeség. összeházasodtak, szeretik egymást, hát csinálják! terhesen is. öregen is. és amúgy, bár nem helyeslem a fogamzásgátlást, személy szerint úgy vagyok vele, hogy inkább, mint az abortusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!