Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek Istenben?

Hisztek Istenben?

Figyelt kérdés

Én hiszek és bízok benne, de csak a szívem mélyén. Nem kürtölöm világgá, hogy hívő vagyok, nem igazán járok templomba; viszont minden este megköszönöm neki az a sok jót amit kapok tőle, hogy vigyáz rám és a családomra. Van, hogy ha épp egyedül vagyok, gyújtok egy gyertyát és beszélek vele egy kicsit. Megnyugtatja a lelkem, főleg amikor bajban vagyok/szomorú vagyok/beteg vagyok vagy a családom. Engem eddig mindig megsegített, bármit kértem tőle. Ti is megkaptok mindent amit kértek tőle és meg is szoktátok köszönni?

Előre szólok, ha nem hiszel benne, ne írj semmit ide, mert csak időpocsékolás a számodra. Ide az Isten hívők válaszát várom.

Köszönöm előre is!

17/L

2021. ápr. 19. 18:43
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
23%

Aki tényleg Istenben hívő, annak fejében meg sem fordul az ateizmus, mert nincs benne kétség, VAN HITE.

Az istentelenek szenvednek és félnek. Depressziótól, covidtól, magánytól,oltástól stb. A hívő Istenben bízik és mivel Isten benne van, ő pedig Istenben, ezáltal békés, nem fél, mert tudja, hogy minden a javára válik és Isten sugallja neki a jót, megérzések által tudja, hogy mi az igaz és ki az igaz.

2021. ápr. 19. 20:40
 32/46 anonim ***** válasza:
82%

Ez akkor lenne igaz, ha a hívők jobb jelleműek és életűek lennének.

De nem így van.

Sőt: a hívők lehetnek még sokkal rosszabb jelleműek is, mint az ateisták. Egy ateistának magának kell boldogulnia, és ehhez tartás, önfegyelem kell. Egy hívő jobban elengedheti magát.

2021. ápr. 19. 20:43
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te kevered a vallási fanatizmust a hittel. Egyébként, elég sok méllyen vallásos embert ismerek akik ellentmondanak a tézisednek miszerint depressziótól, covidtól, magánytól, oltástól nem félnek ill. nem szenvednek.

És hogy őszinte legyek ezek a fanatikus vallásos emberek emberileg sokszor rosszabbak mint a nem hívők. Persze van kivétel is.

2021. ápr. 19. 20:48
 34/46 anonim ***** válasza:
36%

Aki a sátánt szolgálja,az gúnyos, lenéző, lekezelő, gőgös, hiú, támadó,tiszteletlen,személyeskedő, erőszakoló stb. Gyümölcséről ismerszik meg a fa. És bizony nem szolgálhatsz egyszerre két urat. Aki istentelen, az bizony a másik oldalnak szolgál - akár tud róla, akár nem!

Nézzétek csak meg a youtube-on a 23 perc a pokolban c. interjút. Most még nem késő megtérni, legyetek jók és keressétek az igazságot!

A kérdezőnek meg áldást és kitartást kívánok!

Nem könnyű Krisztus katonájának lenni, de inkább vele, mint nélküle..!

2021. ápr. 19. 20:50
 35/46 anonim ***** válasza:
84%
Sajnálom szegény Jézust, ha csak ilyen katonája van. Nagyon rosszul járt velük.
2021. ápr. 19. 20:54
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Krisztus katonája titulussal nehéz vitatkozni. További jó szolgálatot!
2021. ápr. 19. 20:57
 37/46 A kérdező kommentje:
34es te nagy vagy a szememben, elhiheted. Nagyra becsüllek és örülök, hogy vannak még ilyen emberek. Ne foglalkozz azokkal akik lepontoznak és eltéritenek a hitedtől. Mindig maradjon meg a hited bármi történik is. Áldást és kitartást kívánok én is neked! Ne foglalkozz az hitetlenekkel, hisz már én sem teszem. A privátokat is jobbnak látom ha elengedem mostmár.
2021. ápr. 19. 21:09
 38/46 anonim ***** válasza:
70%
Önkritika, önismeret, elfogadás, tolerancia, feltétlen szeretet nélkül hinni Istenben és hirdetni az igét, egyenlő a démoni megszállottsággal.
2021. ápr. 19. 21:19
 39/46 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, elfogadom az embereket, még az ateistákat is, engem nem az zavar, hanem az ha valaki gúnyt űz ebből a dologból. És itt sokan azt csinálták. Ha valaki visszavonul és az iyen dolgokba inkább nem szól bele, tehá nem hisz Istenbe de ezzel nem henceg, akkor nincs bajom vele.
2021. ápr. 19. 21:25
 40/46 anonim ***** válasza:
85%
Kedves kérdező. Nem bántásból, de még nagyon messze vagy az igaz hittől a válaszaid alapján. Ez a helyzet.
2021. ápr. 19. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!