Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek?? Félek.

Mit tegyek?? Félek.

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, voltam első áldozó, 23 éves vagyok. 1 éve házas vagyok. A feleségem is hisz szoktunk imádkozni minden nap majdnem, én munkában is néha imádkozom, néha bibliát olvasok. De van egy problémám: nem nagyon hiszek abban ha meghalunk ez után a testi életünk után van menny vagy pokol. Abban hiszek hogy az Isten az embert a földre teremtette megszületik s meghal az ember. Utánna nincs semmi, se feltámadás csak örök megsemmisülés. Meg egyes dolgokkal nem értek egyet. Pl mi tavaly lettünk házasok, de előtte mar 1 évvel lefeküdtünk. Félek hogy pokolba küld a gyenge hitem miatt Isten, nem tehetek róla de egyszeruen nem tudok hinni a túlvilágban. De pl: erkölcsösen élek, dolgozok, nem bántok senkit sőt segítek anyagilag annak akinek tudok. Remélem az Úr nem küld pokolba ... ha van menny remélem oda jutok.... teljesen parazok
2021. ápr. 18. 19:07
 1/7 Demion ***** válasza:
100%

"nem nagyon hiszek abban ha meghalunk ez után a testi életünk után van menny vagy pokol."

vs

"Félek hogy pokolba küld a gyenge hitem miatt Isten"

El kellene dönteni: hiszel a pokolban vagy nem?

Ha nem, akkor hogyan félhetsz attól, hogy odakerülsz???

2021. ápr. 18. 19:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Az üdvösség Isten ajándéka. A biblia ami Isten szava írja, hogy van feltámadás. :) Isten a szeretet és a Jóság nem küld pokolba mert gyenge híted, mindannyiunknak gyenge a hitünk, de ezért nem kerülünk pokolba. Meny el többször templomba, építés a hited, stb :)
2021. ápr. 18. 20:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Mire alapozod, hogy van Isten, de nincs mennyország? Ezt kifejtenéd miért gondolod?
2021. ápr. 18. 22:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia,

Szerintem ezeket olvasd el: [link]

Aztán megerősödik a hited abban, hogy mi létezik és mi nem. :-)

2021. ápr. 19. 00:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Mennyire fogadod el Jézus szavait? Ő mondta: "Isten nem a holtaknak hanem az élőknek Istene, mert MINDENEK élnek Ő néki."

Tehát van egy nagy halmaz: mindenek élnek neki, ebben benne van minden élő és már meghalt ember, de ezen belül csak az élők Istene, vagyis azok akik evilágon ebben az életben is megismerték Istent és vele járnak, és azok is akik már meghaltak de vele vannak a mennyben mint pl. a 2500 évvel ezelőtt élt Ábrahám.

Az egy eretnekség, vagy ha tetszik akkor finomabban szólva tévtanitás,hogy a halál után nincs semmi.

2021. ápr. 19. 04:27
 6/7 anonim ***** válasza:

"Aki hisz ha meghal is él; S aki él és hisz Ő benne nem hal meg soha."

Én református vagyok, szerintem Istenben kell hinni, nem pedig abban hogy mi van a halál után. Másfelől Isten annak is megbocsájt akinek nem volt alkalma megismerni a vallást az élete során, de erkölcsileg elfogadhatóan élte az életét. "Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa." Én úgy gondolom hogy ez a mondat támasztja alá az előbbi gondolatmenetemet, ugyanakkor ha az illető tagadja az egyházat az már hitbéli elutasítás. Tehát ebben az esetben az illető kijelenti hogy nem is kér semmilyen hitből.

Szerintem úgymond az Isteni dimenziót amiben a menny és a pokol is megtalálható lehet egyénileg is értelmezni, ameddig az a Bibliában leírtakat nem írja felül. Szóval az Istenbe vetett hit vezet el az üdvözséghez és ez a lényeges, nem pedig a világába vetett hit.

Másfelől ha példát kell mondanom hogyan lát Isten bennünket, akkor a Mézga Aladár Űrhajós részei közül a lapos bolygót említeném meg. Amikor Aladár leszáll a bolygóra hallja az ott lakókat, látja is őket, sőt még a belsőszerveiket is látja (a belsőszervek helyett Isten a gondolatainkba lát bele). Tehát közvetlenül mi nem érzékelhetjük Istent, de Isten tudathatja velünk hogy létezik és ezt a hit által teszi.

2021. ápr. 19. 06:15
 7/7 anonim ***** válasza:
"Jézus ekkor ezt mondta neki: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?" Csak hogy pontosan idézzem a Bibliát.
2021. ápr. 19. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!