Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak miért nincs nővére...

Jézusnak miért nincs nővére úgy mint ahogy az embereknél szokás?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha az Isten megszülte egyetlen fiát Jézust akkor miért nem szül meg egy lányt?
2021. ápr. 10. 00:46
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Nem Isten szülte Jézust...
2021. ápr. 10. 00:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Én azt hittem igen
2021. ápr. 10. 01:02
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Szűz Mária szülte meg, Isten pedig úgy csinálta fel, hogy nem vette el a szüzességét. József pedig felnevelte Isten fiát.

Egyébként Jézusnak is meg volt a maga szerepköre, amiért megszületett. Apja akaratát és igéit kellett, hogy közvetítse a földi halandóknak, mindezt úgy, hogy számukra is fogyasztható legyen ez. Erre nem volt egynél több személyre szüksége Istennek, ezért nincs több gyereke. Egyébként nem vagyok hívő, csak csipázom a Bibliát, ami szerintem egy túlságosan teátrális, brutalitással teli, fiktív történeteket összefoglaló gyerekmese abból a korból, amikor az emberek hinni tudtak csak, de gondolkodni még nem.

20/F

2021. ápr. 10. 01:09
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
Bakker, nekem sincs nővérem. Akkor nem vagyok ember? Jézus biztos nem vagyok!
2021. ápr. 10. 01:25
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Az embereknél sem feltétlenül szokás, nekem sincs nővérem. Amúgy pl azért nem volt neki, mert ő volt a családban az első gyermek, a nővér pedig a magyar nyelvben idősebb lánytestvért jelent. Húga lehet, hogy volt.
2021. ápr. 10. 01:44
 6/10 anonim ***** válasza:
63%
A SzentLélek is az Atyától származik csak nem tudjuk milyen nemű de mivel női angyalok sincsenek a Bibliában igy gondolom egyértelmű.
2021. ápr. 10. 03:59
 7/10 anonim ***** válasza:
27%

Jézusnak húgai vannak, Nővére nincs, és nem is lehetett volna.

A mózesi törvény alapján minden fiú aki megnyitja anyja méhét, az Istennek oda szentelt.

Jézusnak is többek között ez alapján kellett megszületnie.

2021. ápr. 10. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:
44%
Nekem sincs nővérem, amúgy Jézus egyke volt. Ha megnézed, 12 éves korában még egyetlen testvére sincs.
2021. ápr. 10. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
30%
A nők akkor üdvözülhetnek, ha férfihoz hasonlatossá válnak - Jézus.
2021. ápr. 10. 12:40
 10/10 anonim ***** válasza:
3-as: szerintem akkor ezt elég rosszul látod. Az összes nagy elme mint Newton, Einstein, Tesla, mind hívők is voltak és hidd el gondolkodni is tudtak. Szerintem az embernek akinek választása van az evolúció és a teremtés között, kell hogy legyen egy bizonyos értelmi szint, vagyis inkább el kell érniök ezt, hogy megvilágosodjanak. Ez akármikor bekövetkezhet az életükben. Viszont amíg ez nem történik meg, addig szerintem sötétben tapogatóznak. Bocsánat, de én nemtudom komolyan venni azokat az embereket akik mind a két tételt ismerik és mégis a véletlenen alapuló evolúciós elméletet tartják valószínűbbnek.
2021. ápr. 10. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!