Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is jár/járt hasonló cipőben?

Más is jár/járt hasonló cipőben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fiatal, vallásos egyetemista vagyok és úgy érzem, hogy nem tartozok teljesen egy közösséghez/ társasághoz sem.

A vallásos társaságokból eléggé kilógok mert szerintem másképp gondolkozok és a covid előtt eljártam bulizni és inni a nem vallásos haverjaimmal. A nem vallásos társaságokból egy kicsit szintén kilógok mivel vallásosan neveltek.

Van itt esetleg olyan aki szintén ebben a helyzetben van?

2021. ápr. 4. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Attól lehetsz vallásos, hogy haverokkal eljársz bulizni is, a kettő nem zárja ki egymást. Sőt ihatsz is, csak nem kell túlzásba vinni és lerészegedni.

Amúgy múlt évben fejeztem be egyetemet.

2021. ápr. 4. 22:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem fásultál be egy irányban, minél nyitottabb vagy annál jobb, csak meg kell tanulni kezelni, 100%-ban senki nem illik bele a másik ember képébe, igazán csak önmagadnak tudsz megfelelni, talán találsz olyat aki elmegy veled inni és templomba is, de lehet szex terén más lesz a véleményetek, vagy ő olyan sorozatokat néz ami téged hidegen hagy, az ember egy színes egyéniség jobb esetben, én azt látom minél jobban bezárjuk a kapukat, annál jobban terítünk meg a depressziónak.
2021. ápr. 5. 00:39
 3/6 anonim válasza:

Szia!

Kicsit hasonló cipőben járok, mint te kedves kérdező. Nálam az volt, hogy én vallásos gimibe jártam, ahonnan meglehetősen kilógtam, mert nem vagyok az a brutál hardcore hívőtípus, illetve eléggé liberális, szabados nézeteket vallok.

A templomi társasággal jobban kijöttem, mert nem voltak annyira befásultak, mint a gimisek, illetve volt, hogy velük elmentem iszogatós házibuliba, bár velük se sikerült nagyon összebarátkoznom.

Most egyetemen meg azért nem sikerült összehaverkodnom senkivel sem, mert most vagyok elsőéves, és kb. semmilyen program sem volt a COVID miatt, ahol lehetett volna barátkozni... :/

19/F

2021. ápr. 5. 01:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos problémának érzem én is, hogy a huszonéveseknek nincs közösségük az Egyházban. Sok program, közösség középiskolásoknak van, amiből azért a huszonéves már "kinőtt". A következő csoport meg a "fiatal házasoké". De a legtöbben ennyi idősen még nem házasok.

Hogy mi a megoldás, azt nem tudom. Nekem vannak és ennyi idősen voltak is nem vallásos barátaim, zenekar kapcsán sokat találkozunk. Engem sosem zavart az, hogy csak én vagyok vallásos. Általában nem is jön elő ez a téma, ha meg igen, akkor megmondom, hogy mit gondolok. Ha van vallásos barátod, rokonod, akkor esetleg őt kérdezd meg, hogy jár-e valamilyen közösségbe és úgy esetleg csatlakozhatnál.

2021. ápr. 7. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4. Egyébként sportokban is ez van 1-2 kivétellel, ahova járok kyozni tele van 40-50 éves feketeövesekkel, bár mondjuk fejlődés szempontjából ez nekem nem baj, másik helyre ahova járok, sok a nő és a 8 körüli gyerek, ott néha oktatónak érzem magam és nem merek ütni se rájuk.
2021. ápr. 7. 13:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat. Szívesen fogadok még másoktól is, úgyhogy senki ne tartsa magába a gondolatait! :)
2021. ápr. 11. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!