Érettségipara. Volt esetleg más is hasonló cipőben?
A helyzet az, hogy 2 kezemen megtudom számolni, összesen hány órát tanultam az elmúlt 12 évben. Nem tartom magam ostobának, se okosnak, igazi átlagember vagyok. Korán rájöttem, hogy egyszerűen képtelen vagyok tanulni. Hiába szánom rá magam, 5 perc múlva teljesen elkalandoznak a gondolataim, vagy azon kapom magam, hogy a plafont bámulom, mert az is érdekesebb. Próbáltam már sok módszert, de tényleg esélytelen. Az a baj, hogy 2 tantárgyon kívül, (földrajz, angol) az összes többi érdektelen számomra, és ezért nem megy. Ebből a kettőből emelt szinten tervezek érettségizni, földrajz szakon szívesen is tanulnék tovább, de nyilván tárgytalan az egyetem, ha azon parázok, vajon a többiből meglesz-e a kettes. Főleg a matektól rettegek, lehet, hogy lenne agyam hozzá, de azt se tudok leülni gyakorolni, mert nem érdekel.
Persze jogos a kérdés, hogyha tudtam, hogy nem igazán megy a tanulás, akkor miért gimnáziumba jelentkeztem, és miért nem valami szakmai suliba... erre három választ tudok adni kapásból: 1. Bíztam abban, hogy ahogy cseperedek, ez esetleg változik. 2. Fogalmam nem volt, hogy mit is szeretnék tanulni, ezért is jöttem általános szakra gimibe. 3. Utólag mindenki okosabb.
Tehát, hogy konkretizáljam a kérdést: akik hasonló érzésekkel és paraméterekkel indultak neki az érettséginek, hogy sikerült, és mit tanácsoltok?
Előre is köszi minden értelmes választ.
En torire Zanzabol tanultam, meg irtam tételeket, ami kozben megmaradt 1-2 dolog. Nem voltam joban a torivel-nem szerettetek meg velem.
Egyik osztálytársamtol megkerdeztek, hogy mi az a kozepkori varos, amire azt mondta, hogy ahol van benzinkut. Ennel biztos jobban megy neked.
Irasbelik középszinten menni fognak, ha reszt vettel az orakon, figyeltél, neha otthon olvasgattal a jegyzetekbol.
Ha jozan eszed van, tudod használni a függvenytablazatot, akkor matekbol meglesz a minimum 25 pont-akar csak az elso lapbol.
Telefonra van matek gyakorló app is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!