A Joisten miert segiti a hitetleneket?
Tesomek a ferjevel es egesz csaladdal nem hivok sot Isten tagadok. Fukarok is. Nem egyutterzok, sot mintha inkabb jolesne nekik mas nyomora.
Megis minden jol megy nekik az eletben. Van nagy haz, van munkahely igaz nincsenek igaz barataik.
En hiszek Istenben, szivesen segitek masokon, megis mintha mindig valami kozbeszolna. Peldaul most elveszitettem a munkam covid miatt, de sorolhatnam. En nem vagyok szerencses.
Egyebkent en igy is boldog vagyok, hogy nincs semmim, mert mas a fontos. De eszrevettem, hogy az alazatosabb emberek mindig rosszabbul jarnak az eletben.
#21 nem ver folyamatosan, és nem kell megsértődni rajta, az igerész folytatása:
... 12,9 Aztán, a mi testi apáink fenyítettek minket és becsültük őket; avagy nem sokkal inkább engedelmeskedünk-é a lelkek Atyjának, és élünk!
12,10 Mert ám azok kevés ideig, tetszésök szerint fenyítettek; ő pedig javunkra, hogy szentségében részesüljünk.
12,11 Bármely fenyítés ugyan jelenleg nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, ámde utóbb az igazságnak békességes gyümölcsével fizet azoknak, a kik általa gyakoroltatnak.
Egyébként meg nem biztos hogy fenyíteni akar, csak természetes módon megesik a nehézség mind a hívővel, mind a nem hívővel. De aki hívő, máshogy áll hozzá, több lelki tartalékkal.
Isten nem ígér földi gazdagságot,
"De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele."
ezekre viszont garanciát vállal, hogy megadja!
Máté
6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
6,32 Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
6,33 Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Kérdező, te nem halsz éhen, mindig lesz valahogy az életedben, gondoskodik rólad az Isten. Úgy mint a madarakról, azokról is gondoskodik az Úr.
Amúgy benne volt a kérdésedben, hogy "szerencse" kérdése.
Szerintem ez azért van, mert Isten nem az evilági javakat nézi, hanem amit belül érzel Ő iránta és mások iránt. És mivel (a leírtak alapján) te már megtértél, ezek a földi dolgok mint a gazdagság meg jómód nem fog a hasznodra válni az utadon, sőt inkább ezek tudnak visszavezetni a helytelen útra, ezt pedig az Isten nem akarja, nem hagyja el népét ha már egyszer hozzá találtak. A másik dolog meg, hogy Jézus is mondta amikor meg lett kísértve a pusztában, hogy sátán e világnak a fejedelme. A legtöbb embert megfertőzte a pénz által. Te is írtad, meg már szerintem mindenki tapasztalta (akár magán is) hogy ha gazdagságra tesz szert, egyből megváltozik a hozzállása másokhoz, meg minél több van valakinek annál többet akar, meg nehezebben adja ki a keze közül. "Akikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát, aki az Isten képe."
Én is tanusítani tudom a felhozott példádat. Az én testvéremnek is több pénze van mint nekem, és látszódik is a különbség a világnézetünk között. Ő nemmagyon hisz Isten létezésében én igen, ezért sokszor gúnyolva is vagyok, de nem nagyon érdekel mivel tudom hogy én a helyes úton járok, még ha koldus szegény leszek is a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!