Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz azokkal haláluk után,...

Mi lesz azokkal haláluk után, akik hallottak Jézusról, de ez az élmény nem volt számukra meghatározó, így nem is gondolkoztak a megtérésen?

Figyelt kérdés
Például ha iskolában történelemóra keretein belül tanultak róla, ez az egyetlen talasztalatuk. Ha evangélizációkor ugyan beszélgettek velük, de az nem volt nekik elég meggyőző. Ha csak él bennük valamilyen tévhit a kereszténységgel kapcsolatban, ezért nem akarnak megtérni. Ha más vallásúak, hallottak az evangéliumról, de erősebb a hitük a másik vallásban, vagy mondjuk muszlimok, akik ugyanúgy tanítanak Jézusról, csak máshogyan, mint a keresztények.

2021. ápr. 3. 00:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
60%

Engem ez mindig zavart.

Az ember alapból borzasztóan kétkedő. Mindent próbál megmagyarázni, lehetőleg logikusan, tudományosan. Sokszor sikerül. De nem mindent. Most vegyük azt, hogy van Isten. Isten ezt tudja, hiszen ő teremtett minket. Kérdem én: minek ez a fölösleges szórakozás? Próbatételek? Az ember meg sem tudná különböztetni, hogy most Isten egy angyalon keresztül tett vele csodát, vagy mondjuk a Sátán tette ugyanígy. Számunkra nincs különbség. A hit meg egyáltalán nem biztos. Számomra minden hit csak az ember egy adott elképzelése a dolgokról. Megalkottuk a saját hitünket, és mindent ezzel próbálunk igazolni. Már írtam egy másik kérdéshez (hasonló téma), hogy szerintem ha van is valami/valaki, az messze távol áll attól, ahogyan elképzeljük. Szóval ez a megtéréses/mennybemeneteles dolog is csak a mi elképzelésünk szerint "van" így. Ha tényleg így van, ahogy az trendi nálunk, akkor Isten mindenkinek adna esélyt arra, hogy jól döntsön. De ahhoz meg rendesen el kéne magyarázni a dolgokat. Nem úgy, ahogy a Bibliában vagyon írva. Az megint csak hit. Egy nagy kérdőjel.

2021. ápr. 14. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!