Mi lesz azokkal haláluk után, akik hallottak Jézusról, de ez az élmény nem volt számukra meghatározó, így nem is gondolkoztak a megtérésen?
Engem ez mindig zavart.
Az ember alapból borzasztóan kétkedő. Mindent próbál megmagyarázni, lehetőleg logikusan, tudományosan. Sokszor sikerül. De nem mindent. Most vegyük azt, hogy van Isten. Isten ezt tudja, hiszen ő teremtett minket. Kérdem én: minek ez a fölösleges szórakozás? Próbatételek? Az ember meg sem tudná különböztetni, hogy most Isten egy angyalon keresztül tett vele csodát, vagy mondjuk a Sátán tette ugyanígy. Számunkra nincs különbség. A hit meg egyáltalán nem biztos. Számomra minden hit csak az ember egy adott elképzelése a dolgokról. Megalkottuk a saját hitünket, és mindent ezzel próbálunk igazolni. Már írtam egy másik kérdéshez (hasonló téma), hogy szerintem ha van is valami/valaki, az messze távol áll attól, ahogyan elképzeljük. Szóval ez a megtéréses/mennybemeneteles dolog is csak a mi elképzelésünk szerint "van" így. Ha tényleg így van, ahogy az trendi nálunk, akkor Isten mindenkinek adna esélyt arra, hogy jól döntsön. De ahhoz meg rendesen el kéne magyarázni a dolgokat. Nem úgy, ahogy a Bibliában vagyon írva. Az megint csak hit. Egy nagy kérdőjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!