Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek volt halálutáni élménye?...

Kinek volt halálutáni élménye? Attól kérdezem, aki hisz Istenben. Mennyire félsz a haláltól? :/

Figyelt kérdés

2020. ápr. 22. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Egy amcsi nőnek például, aki szerint mindenki örökre ég, aki nem katolikus.
2020. ápr. 22. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Már csak abban reménykedhetek, hogy a tűz 24°C-os lesz.
2020. ápr. 22. 18:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem trollokat akartam, hanem normális válaszokat. Nekem ezek nem tetszenek...
2020. ápr. 22. 18:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Meg kell èrtened,hogy a halálkor te màsok szemèben halsz meg,számodra viszont az egèsz világ meghal.Ezèrt van akkora súlya az èlet vègènek. Ès ennek is köszönhető a rengeteg igèret mindenfèle vallástól,hogy azèrt csak nem olyan tragikus ez,mert a halál után de jó lesz majd neked ha úgy èlsz ahogy mondjuk.A halálfèlelem ösztönös dolog.
2020. ápr. 22. 23:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Honnan tudod utolsó? Senki sem tudja...

Hogyha nincs semmi ezután akkor remélem olyan mint az alvás. Fájdalommentes stb... De én akkor hiszek a Túlvilágban, Mennyben...

2020. ápr. 23. 09:42
 6/8 pelgrim ***** válasza:

Hiszem, nem tudom, hogy már sokszor átéltem a halált de az amnézia következtében nem emélékszem rá. Voltam már ebben az életben nagyon közel a halálhoz, félelemre azonban nem emlékszem, egyszerűen elfogadtam, „ha most meg kell halnom, hát legyen!”

A haláltól nem félek, a velejáró szenvedéstől azonban annál inkább. Én azt hiszem, hogy a halál egy nagyon kíméletlen változás létünk folyamán, amely majdnem mindent tönkretesz, kívéve az (ön-)tudatot vagy lelket, az ember nem anyagi részét. Elképzelésem szerint nem először vagyunk itt, nagyon sokszor újra és újra születünk és meghalunk, mindaddíg míg a tudatunk vagy lelkünk el nem éri azt a színvonalat vagy állapotot, mikor a halál elkerülhetővé válik. Akkor végbemehet rajta az, amit az evangélium Jézus színevázozásának nevez. Nem válunk halhatatlanná, mert mint ahogy Jézus tette, egy nemes cél érdekében vállalhatjuk a halált, de továbbá nem kényszerülünk elszenvedni azt.

Szerintem mivel a halál a tudatot vagy lelket nem teszi tönkre, a lélek alkalmat kap az elmúlt élete mérlegelésére és arra, hogy előkészüljön egy következő inkarnacióra.

2020. ápr. 23. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Én hazfele tartottam a munkából a buszon. Életemben akkor imádkoztam elöször szívből és hitből. Akkor hirtelen egy fényességben találtam magam és egy hang közölte velem, hogy:"Ezt ember fia el nem veheti tőled!". Mikor magamhoz tértem az ülések közé voltam lecsúszva. Nem félek a haláltól. A halál csak egy átmeneti állapot. Sokkal inkább kell félni attól, hogy az életben nem jól cselekedtünk az adott helyzetben és szituációban.
2020. ápr. 27. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha megkell halni, megkell halni.... Egyetlen egy dolog amit szeretnék, hogy ne fájjon, a fájdalomtól félek nagyon, nem a haláltól. Ha fájdalom nélkül működne a dolog, nem tartanék tőle annyira
2020. ápr. 27. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!