Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény számára visszat...

Egy keresztény számára visszatetszést keltő azt mondani, hogy az Isten verjen meg?

Figyelt kérdés
Úgy értem, szabad ilyet mondani egy keresztény előtt (nem feltétlenül kereszténynek), vagy ez sértő a vallására nézve?
2021. márc. 19. 21:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, ez istenkáromlás.
2021. márc. 19. 21:07
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

1. eset: Nem vagy keresztény. Akkor miért mondanád bárkinek is, hogy "Az Isten verjen meg", hiszen nem hiszel Istenben?

2. eset: Keresztény vagy. Akkor miért mondanád bárkinek, hogy "Az Isten verjen meg", amikor Jézus azt mondta, hogy az ellenségeidet is áldjad, ne átkozzad, és azt is mondta, hogy imádkozz az ellenségeidért?

üdv Stefán

2021. márc. 19. 21:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. márc. 19. 22:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért, azt mondhatjuk mi keresztények, hogy "te fa száradj ki" és kiszárad. Ugyanígy mondhatjuk egy emberre és az lesz vele amit mondunk. Benne van a Bibliában. Én már mondtam egy embernek ezt és 4 év múlva meghalt.
2021. márc. 19. 22:20
 5/7 anonim ***** válasza:

4-es. Én erre nem lennék büszke. Átkot mondtál egy emberre, ami ellentétes az Újszövetség tanításával, ami egyértelműen kijelenti, hogy áldjuk, ne átkozzuk még az ellenségeinket is. Te nem vagy Jézus, hogy azt mond egy fának, hogy száradjon ki! Nem a te kezedben van az ítélet!

Ha te így gondolkodol, akkor túl sötétek a gondolataid és olvasgasd többet az Újszövetséget, mert el vagy tévedve.

"Egy keresztény számára visszatetszést keltő azt mondani, hogy az Isten verjen meg?" Számomra, visszatetszést keltő. Eleve nem szívesen hallgatok semmilyen átkozódást, szitkozódást, amiben Isten szerepel és durvának tartom, ha valaki a másik embernek rosszat kíván.

2021. márc. 21. 16:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Még valami 4-es! Gondolj bele, mit tanít Jézus a szidalmazásról: "Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: „Ne ölj! Mert aki öl, megérdemli az ítéletet.” Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik testvérére, megérdemli az ítéletet, aki pedig azt mondja testvérének: Ostoba! – megérdemli, hogy a nagytanács elé kerüljön; aki pedig azt mondja: Bolond! – méltó a gyehenna tüzére." Máté 5:21-22

A harag, a veszekedés, a gyűlölködés, a szidalmazás vezet a gyilkosság bűnéhez. Ezért mondja ezt Jézus. A dolgok belül kezdődnek, a szívedben.

Jézus azt tanította, szeressétek ellenségeiteket. Azt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek, hogy veletek cselekedjenek. Aki szeret az a törvényt betöltötte.

Mindezek, hogyan egyeztethetők össze azzal, hogy a másik halálált kívánod?Hidd el nekem, nagyon rosszul gondolkodsz Jézus tanításáról. Nem látod a lényeget és félreértesz dolgokat. pl. A kiszáradt fa dolgot. Elelve egy szóval se mondta, hogy a keresztények is így járjanak el. A fa pedig a terméketlensége miatt száradt ki. "Mert amelyik fa nem terem gyümölcsöt, az kivágattatik." Ezzel mást mutatott meg. Itt sokkal inkább a végső ítéletre figyelmeztet és arra, hogy mindenkor álljunk készen számot adni, mint hogy az emberekkel való bánásmódra adna példát.

2021. márc. 21. 17:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem átok, én csak mondtam verjen meg az Isten, nem gondoltam, hogy megöli valami. Így döntöttek fönn. Azt Jézus emberre mondta, hogy akinek van hite, az mondhatja a fára, hogy száradj ki. Olvasd el újra az Újszövetséget. Tehát békés lélekkel és nem gyűlölködve, mondhatod egy emberre, hogy száradjon ki. Én gyűlölet nélkül, jó indulattal mondtam.
2021. márc. 21. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!