Isten átadta ezt a földi világot Sátánnak, hogy uralkodjon felette, cserébe a Sátán átpasszolta a Túlvilágot Istennek. Ti hisztek ebben ?
Ezért a Túlvilágon csupa öröm és boldogság van, mindenki tökéletes.
A teóriám lényege az, hogy az
Ősjó (Isten) és az Ősrossz (Sátán) nem bírt egymással, ezért alkut kötöttek és mindkettő az adott világban korlátlan hatalommal rendelkezik.
Még mielőtt lehülyézne valaki, ajánlom figyelmébe, hogy ez a "Vallás" topik. És NEM trollkodásnak szánom.
Elsősorban olyanok írjanak, akik nem vetik el a vallást csuklóből.
Kedves Kérdező!
Az anyagi világ, a föld azért lett megteremtve, hogy a bukott angyalok ide leszületve legyen lehetőségük tévedésüknek felismerésére. A sok-sok önző és egoista lélek itt testbe leszületve lehetőséget kapnak, hogy belefáradjanak az önzőségükbe, és megtérve vissza találjanak a szellemi világokba. A sátán pedig akaratán kívül, ebben tulajdonképpen Isten malmára hajtja a vizet, mert előbb utóbb mindenki megundorodik a sok-sok önzéstől, a szenvedéstől és a gonoszságtól. Ez csak idő, és szenvedés kérdése.
Erre persze mondhatnád, hogy de én nem is vagyok bukott és gonosz, önző és nem is a sátánt akarom a gonoszságaimmal szolgálni... stb. Mondhatnád, csak éppen nem lenne igaz, mivel ha ide születtél le a földre, az azért vált számodra szükségessé, mert gonosz voltál, de szeretnél megjavulni! Az Isten pedig itt a földön adott egy új lehetőséget, hogy megtérve meg javuljál, újjá szülessél, és visszakerüljél az igazi otthonodban, a mennyországba!
"Isten szabadon, mindenkitől függetlenül teremtett meg téged. De mivel saját boldogságára teremtett, ezt már csak a te beleegyezéseddel érhette el. Igen. Szeretni csak szabad döntés alapján lehet!
Két lény között a boldogság – és ez Isten és szellemi teremtményeire is áll – a különbözőségek dinamikus harmóniája. Ez áll természetesen két szellemi teremtmény kapcsolatára is.
Azokat a szellemi lényeket, akik igent mondtak az Isten által felkínált boldogság befogadására, angyaloknak nevezitek. Akik pedig nem-et mondtak erre, azok a bukott angyalok.
A bukott angyalok közül azok, akik megátalkodtak a nem-et mondásukban, ördögöknek nevezitek. Ezek vezérét és természetesen csapatát is láttam lehullani az égből (Lukács 10:18).
Miután azok számára, akik a nem-et mondó döntésüket megbánták, lehetővé vált a földi élet megteremtése után az, hogy valós bűnbánatuk igazolása jeléül vállalják azt, hogy a Földön visszaszeressenek Engem, Jézust, aki minden rászorulóban ott vagyok (Máté 25:42-46)!
Az eredeti bűn tehát, amelyet Ádám és Éva bűne szimbolizál – az önzés és a felelősség áthárítás –, valójában a ti személyes bűnötök! Olyan Isten nincs, aki más bűnéért bárkit is, s főleg szent Fiát vonná felelősségre! Aki ezt nem fogadja el, az ugyancsak nem meri használni az Istentől kapott értelmét! Aki ezt nem fogadja el, az Istent még egy átlagembernél is gonoszabbnak gondolja!
Tehát azok, akik a megtérés, tehát a gondolkodás-átalakítás szándékával születnek a Földre – vagyis vágykeresztséggel –, lehetőséget kapnak arra, hogy a Szentlélek által újjászülessenek.
A mennyek országába csak azok juthatnak, akik újjászülettek! (János 3:3)! Mindaddig újra kell születnetek, amíg újjá nem születtek! Ez alól kivétel nincsen! Veletek és értetek mindent, de helyettetek semmit!
Ne áltassátok magatokat! A szeretetnek igazságban, az igazságnak szeretetben kell megnyilvánulnia ahhoz, hogy Isten Lelke által új szellemi lények legyetek! Nem elég hát az, hogy valaki kijelenti: „Jézus! Elfogadlak megszabadítómnak!” Ezt igazolni is kell! Nem elég Engem, Jézust elfogadni igazságnak és életnek! Valójában csak az fogad el Engem, aki ÚTNAK, IGAZSÁGNAK ÉS ÉLETNEK fogad el! Az UTAT nem lehet elsíbolni!
A soha senkinek nem ártani, a mindig mindenkinek megbocsátani és a lehetőség szerint másokat szolgáló szeretettel segíteni, nem maradhat ki azok életéből, akik valóban újjászülettek!
Az ALAPALÁZAT és az UNIVERZÁLIS HIT nélkül senki sem juthat az Atyához! Az van az ALAPALÁZAT birtokában, aki a felismert jó mellett kiáll, de ugyanakkor nyitott a jobb irányában. A JOBB pedig csak Én, Jézus lehetek! Nem Pál, nem Mózes! Csak Én!
Csak arról mondható ez el, aki tudja, hogy nem a Biblia a forrás, mivel a Bibliában minden benne van, meg az ellenkezője is! Szinte minden felekezet a Bibliára hivatkozik, és marjátok egymást! A FORRÁS a Szentlélek, akinek segítségével a józan ész határán belül igaznak tudjátok elfogadni az Én, a te Jézusod evangéliumaiban elmondott szavaimat.
Azok, akik nem rangsorolnak a Bibliában, soha nem fognak tisztán látni.! Nem, mert képtelenné teszik magukat az UNIVERZÁLIS HIT befogadására. Azért teszik képtelenné magukat az UNIVERZÁLIS HIT befogadására, mert nincsenek az ALAPALÁZAT birtokában. Azért nincsenek, nem lehetnek ennek birtokában, mert nem vagytok bábuk, s így minden Istentől jövő sugalmazásba magatokat is beleviszitek.
Ezért oly fontos, hogy evangéliumaimat helyezzétek mindenek elé, és úgy értelmezzétek ahogy mondottam, a józan ész határán belül! "
Jézus; A HANG - könyv 4505
"ha Isten valóban teljhatalmú lenne"
Akkor 𝐍𝐄𝐌 teremtette volna meg a gonoszságot.
De ez le is van írva a Bibliában, hogy ő teremtette.
Mi is a gyakorlati tényállás???
Isten már a kezdetek kezdetén átengedte a föld irányítáást az embernek!!! mondjuk ki őszintén, hogy az ember elba...ta!!!
Az a helyzet, hogy az egész teremtett világ Istenben áll fenn!!! Tehát Isten mindenek felettt Úr!!! Ám a földet az embernek adta és ez által a sátánnak is!!! Emlékezzünk vissza arra az esetre, amikor a sátán megkísértette Jézust!!! A sátán azt mondta Jézusnak, hogy,: "annak adom akinek akarom, mert nékem adatott"!!! Emlékszünk???
Lk.4,6. És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom;
Aztán ott van Jób esete! Amikor Isten megeggyezik az ördöggel:
Jób.2,6. Monda pedig az Úr a Sátánnak: Ímé kezedbe van ő, csak életét kiméld.
Tehát Isten fennhatósága alatt van minden!!! Ha valami rossz történik az csak is Isten beleeggyezésével hozzájárulásával történik!!! Tehát minden és mindenki csak addig mehet el, ameddig Isten megengedi!!!
Azt pedig, hogy kit, hogy, miért és meddig... azt csak is az Isten tudja!!!
A Biblia szerint úgy kezdődött a sátán bukása, hogy hasonló akart lenni a magasságoshoz. Már itt bukik a felvetésednek az a része, hogy ő is mindenható. Abban viszont igazad van, hogy annyit el tudott érni, hogy ő is létrehozta a saját királyságát ami hasonló tekintélyi elven müködik mint Istené. A sátán egy lázadó, akit ha Isten a nélkül pusztitott volna el, hogy világosan bebizonyitaná, hogy gonosz, akkor Istent sokan csak egy erőszakos zsarnoknak tarthatnának az ő országának a polgárai. Igy állandóan újjabb és újjabb lázadások lennének és örök bizalmatlanság lenne a mennyben. Isten ezért nem pusztitotta el a sátánt, hanem elküldte a Fiát a Földre, hogy a "kigyó fejére taposson". Amikor a sátán megfeszitette Krisztust, akkor lett kivetve a mennyből. Valószinű akkor itélte el első fokon (nem Isten hanem) egy mennyei biróság. A szentet, az ártatlant ölte meg és ezzel bebizonyosodott, hogy gyilkos. (I.Kor 12:8 ; János 14:30)
Ezután is csak annyi itéletet hajtottak végre felette, hogy Isten királyságából lett kitiltva. A következő végrehajtási fázisban a második égből is le lesz hajitva az emberek közé a Földre az őt szolgáló összes gonosz angyallal együtt. Utána Jézus Krisztus 1000 éves földi királyságának az idejére meg lesz kötözve. Ezért lesz az emberiség történetében Istennek ez az uralma a béke korszaka. Nem csak háború nem lesz, de a természet is szelid lesz. Nem lesznek ragadozók és vadállatok. Ezután rövid időre megint el lesz oldva a sátán, hogy megkisértse az akkor élő emberiséget, majd csak ezután lesz örökre bedobva a tűz tavába.
Ez mind nagyon szép, de egy végtelen isten ezt előre tudta.
Márpedig akkor 𝐍𝐄𝐌 teremtheti ezt meg!
Egy embert hasonlóért simán elítélnek. Pedig ő nem végtelenül jó, sem igazságos.
"ő nem teremtett semmi rosszat..."
És:
"a satan is elnyerje méltó bunteteset"
Ha semmi rosszat nem teremtett, akkor mit büntet?
Amúgy ne erőlködj: LE VAN ÍRVA a Bibliában, hogy a rosszat is ő teremtette.
Egy tökéletes világban magától soha semmi nem romolhat el.
És még mindig ott van leírva a Bibliában, hogy az isten teremtette a bűnt, csak valahogy nem tudsz olvasni. Nem jutsz el addig a részig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!