Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van, hogy egyeseket...

Miért van, hogy egyeseket szeret az isten, míg másokat ostorral ver?

Figyelt kérdés

2021. márc. 19. 13:29
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
25%

Szia,

Az Isten mindenkit egyfomán szeret, mert minden ember az Ő teremtménye. Minden emberért meghozta a legnagyobb áldozatot azzal, hogy testté lett és feláldozta magát értünk. Isten nem személyválogató, mi emberek vagyunk azok akik önzésből megosztjuk a szeretetünket.

Talán, ha leírod, hogy éppen milyen élethelyzetben érdzed azt, hogy "ostorral ver" akkor esetleg tudunk tanácsot adni, hogy hogyan jöjj ki az adott élethelyzetből, hogyan tudod megtapasztalni az Isten szeretetét a saját életedben.

Addig is egy példázat az Isten szeretetéről:

"Egy embernek volt két fia. A fiatalabb ezt mondta az apjának: Atyám, add ki nekem a vagyon rám eső részét! Ő pedig megosztotta közöttük a vagyont. Néhány nap múlva a fiatalabb fiú összeszedett mindent, elköltözött egy távoli vidékre, és ott eltékozolta a vagyonát, mert kicsapongó életet élt. Miután elköltötte mindenét, nagy éhínség támadt azon a vidéken, úgyhogy nélkülözni kezdett. Ekkor elment, és elszegődött annak a vidéknek egyik polgárához, aki kiküldte őt a földjeire disznókat legeltetni. Ő pedig szívesen jóllakott volna akár azzal az eleséggel is, amit a disznók ettek, de senki sem adott neki. Ekkor magába szállt, és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Nem vagyok többé méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek, tégy engem olyanná, mint béreseid közül egy. És útra kelve el is ment az apjához. Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt. A fiú ekkor így szólt hozzá: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened, és nem vagyok méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek. Az apa viszont ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok rá, húzzatok gyűrűt az ujjára és sarut a lábára! Hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk, mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott. És vigadozni kezdtek. Az idősebb fiú pedig a mezőn volt, és amikor hazajövet közeledett a házhoz, hallotta a zenét és a táncot. Előhívott egy szolgát, és megtudakolta tőle, hogy mi történt. A szolga így felelt: A testvéred jött meg, és apád levágatta a hízott borjút, mivel egészségben visszakapta őt. Ekkor az megharagudott, és nem akart bemenni. De az apja kijött, és kérlelte őt. Ő azonban ezt mondta az apjának: Látod, hány esztendeje szolgálok neked, soha nem szegtem meg parancsodat, de te sohasem adtál nekem még egy kecskegidát sem, hogy mulathassak barátaimmal. Amikor pedig megjött ez a te fiad, aki parázna nőkkel tékozolta el vagyonodat, levágattad neki a hízott borjút. Ő azonban ezt mondta neki: Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied. Vigadnod és örülnöd kellene, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott."

(Lukács evangéliuma 15:11-32)

Üdv. Péter

2021. márc. 19. 14:27
 2/49 anonim ***** válasza:
28%

Isten mindenkit szeret, a jókat és a gonoszokat is. Egyformán ad esőt, napfényt termő időket mindenkinek.

A jóknak azért mert "kiérdemlik", a gonoszok pedig azért, hátha elgondolkodnak, hogy életet kaptak és lehetőségeket.

Ez pedig nem marad mindig így. Mert egyszer a hálátlanokat eltünteti, hogy megvalósuljon a szándéka a Földön.

Ha megengeded, javaslom Asáf írásait a 73 zsoltárt, aki hasonlóan vélekedett, amíg be nem ment Isten "szentélyébe".

Isten soha nem hagyja magára a szeretteit, és senkit nem büntet. Jelenleg még nincs büntetés, majd....

2021. márc. 19. 14:29
 3/49 anonim ***** válasza:
40%

Lukács jókat mondott:

(Lukács 14:26)

Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom.

Majd pár sorral később:

(Lukács 14:33)

Ezenképen azért valaki közületek búcsút nem vesz minden javaitól, nem lehet az én tanítványom.

2021. márc. 19. 14:30
 4/49 A kérdező kommentje:
Az isten egy szadista állat. Nem tudom miért nevezik “jóistennek”
2021. márc. 19. 14:35
 5/49 anonim ***** válasza:
72%
#4 Mert az is. Te csak kiábrándultál belőle. Ha esetleg megpróbálnád értelmezni az igéket, amiket a fenti válaszolók írtak, jobb lenne.
2021. márc. 19. 14:39
 6/49 A kérdező kommentje:
Egy szemét állat, maga a megtestesült szadizmus
2021. márc. 19. 14:40
 7/49 anonim ***** válasza:
57%

Szadista? Nem, nem szadista. Mindössze nem vagy egy síkon vele, és nem az van amit TE akarsz.

A világ nem körülötted forog, hanem a természet törvényei és annak részei körül, amiben csak egy csepp vagy. Ebben nem akarod a helyed megtalálni, beilleszkedni. Nem tettél semmit, de követelőzől, rágalmazol, mint Sátán.

2021. márc. 19. 14:42
 8/49 anonim ***** válasza:
45%
#6 Oké, ebből már látszik, hogy troll vagy, vagy pedig valami rossz történt veled az életben, és ezt azzal magyarázod magadnak, hogy Isten téged biztosan nem szeret. Azért kitartás, Pajtás! ;)
2021. márc. 19. 14:42
 9/49 A kérdező kommentje:

Megölte a kutyám

De ti azért röhögtök

2021. márc. 19. 14:44
 10/49 anonim ***** válasza:
73%
Sajnálom, de jobb hat tudod, hogy Isten nem öl. Egyszer te is meg fogsz halni, és akkor majd megítéltetik a sorsod.
2021. márc. 19. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.