Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van, hogy egyeseket...

Miért van, hogy egyeseket szeret az isten, míg másokat ostorral ver?

Figyelt kérdés

2021. márc. 19. 13:29
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%

Itt is:

(Mózes I. könyve 38:8-10)

Júda azt mondta Onannak: "Élj bátyád feleségével, teljesíts vele szemben a sógori kötelességet, s így gondoskodj utódról bátyád számára."

Mivel Onan tudta, hogy az utód nem az övé lesz, azért valahányszor együtt volt bátyja feleségével, magját a földre ontotta, nehogy utódot támasszon bátyjának.

Istennek nem tetszett, amit muvelt, azért o is meghalt.

2021. márc. 19. 16:49
 32/49 anonim ***** válasza:
0%
#30, a keresztényektől hallom mindig, hogy Isten időn kívül létezik, hogy neki nincs múlt, meg jövő, számára nincs értelme ezeknek az emberi kifejezéseknek. Te akkor nem osztod ezt a nézetet?
2021. márc. 19. 16:51
 33/49 anonim válasza:

Ezt én is szeretném kideríteni. Vajon lehetséges-e egy szenvedéssel teli életet visszafordítani és Isten kegyét elnyerni?

Leírom nagyon tömören, előrebocsátom, még egy ilyen nehéz sorsú ember nincs. Gyerekkorombwn: alkoholista szülők, akik ütöttek-vertek.Iskolában: kiközösítettek a csúfságom és szegénységem miatt. Fél szememre vak vagyok. Nincs férjem, gyerekem. Rengeteget dolgoztam egész életemben, hogy megélhessek, egyszer leégett a házam, máskor tönkrement a vállalkozásom, harmadszor annyira beteg voltam, hogy majd meghaltam

, nagy fájdalmaim voltak, de felépültem. Már nincs senkim, egyedül vagyok, család nélkül. Rendszeresen dolgoztam 12 órákat. Nem dohányzok, nem iszok. Akkor ennyi rossz mellett miért nem érdemlem meg egy kis jót is?

De akkor gondoljunk a holokausztra. Az értelmi fogyatékosokra. A sok emberre a középkorban, akit az inkvizíció kiirtott. A sok hajléktalanra. Isten talán úgy általában nem törődik az emberekkel, talán gonosz is, de nagyon örülhet és hálás lehet, akit szeret.

2021. márc. 19. 16:52
 34/49 anonim ***** válasza:

#32 Előszöris, ez nem egy nézet. Másodszor: már hogyne osztanám?

Már látom, veled sajna nem érdemes vitázni, mert csak a szavaimat próbálod kiforgatni, több-kevesebb sikerrel. Így sajna el kel könyveljelek trollnak :(

Ez szomorú, pedig az első válaszod még fel is keltette az érdeklődésemet.

2021. márc. 19. 16:54
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, mindenkinek az életében vannak küzdelmek, problémák, szenvedések, és ez nem feltétlenül látszik kívülről. Az is tény viszont, hogy az emberek nem egyforma terheket kapnak, egyiknek több szerencséje van, a másiknak kevesebb. Az élet sajnos nem foglalkozik a mi igazságosságról alkotott elképzeléseinkkel. A legjobb, amit tehetsz, hogy kihozod a legtöbbet abból, ami van.
2021. márc. 19. 17:11
 36/49 anonim ***** válasza:
57%
Sok 4 éven aluli gyereket erőszakolnak meg naponta.Őket mennyire szereti az isten?
2021. márc. 19. 17:33
 37/49 anonim ***** válasza:
Oket is nagyon, csak tiszteletben tartja az eroszakolo szabad akaratat...
2021. márc. 19. 18:06
 38/49 anonim ***** válasza:
2021. márc. 19. 18:20
 39/49 anonim ***** válasza:

Isten nem úgy gondolkodik, ahogy ti. A Biblia azt írja, hogy Isten Jákóbot szerette, Ézsaut pedig gyűlölte (Róm 9:13). Mit találunk erről a két emberről a Bibliában? Ézsauról nem sokat ír a Biblia, de nem említ róla semmi olyat hogy komolyabb szenvedés vagy megpróbáltatás érte volna.

Jákóbról, aki Isten szeretett, a következőket írja a Biblia. El kellett menekülnie a testvére, Ézsau elől, aki meg akarta őt ölni. (Képzeld el, hogy téged akarnak megölni, és el kell meneküldön a házadból, országodból.) Lakóhelyétől távol egy rokona, Lábán fogadta be. Lábánnak 14 éven keresztül dolgozott, mert szerelmes volt az egyik lányába, de Lábán többször átverte, nem fizette ki neki a bérét, amiben megállapodtak. (Képzeld el, hogy veled történik, hogy kihasználnak 14 éven keresztül.) Lábántól elment a feleségeivel és gyerekeivel, de útközben egy kis "baleset" vele, megsántult egész életére. Ilyen csökkent munkaképességűként kellett a két feleségéről és gyerekeiről gondoskodnia (12 gyereke lett összesen). Ezután Ráhel, akit a két felesége közül sokkal jobban kedvelt, belehalt a fia születésébe. (Képzelt el, hogy neked hal meg így a hőn szeretett feleséged.) Ezután a kedvenc gyerekére, Józsefre irigy lett a többi gyereke, és eladták Józsefet rabszolgának, Jákóbnak pedig azt hazudták, hogy vadállat tépte szét. Jákób évtizedekig élt abban a hiszemben, hogy a legkedvesebb fia meghalt.

Még lehetne sorolni, hogy mennyi baj és szenvedés érte Jákóbot, mégis a Biblia azt írja, hogy őt szerette Isten, Ézsaut pedig, aki vígan élt gondok és szenvedés nélkül, őt gyűlölte Isten.

Viszont az is látható a Bibliából, hogy Jákóbb ezen e szenvedéseken átmenve megedződött, és amilyen jellemtelen és ingatag fiatalként kezdte az életét, olyan szilárd jellemú, jó ember lett belőle, akit Jézus is példának hozott fel, azt mondta, hogy Jákób üdvözült (Lk 13:28). Ézsaut pedig, akinek könnyű élete volt, azokra hozza fel az újszövetségi szentírás példának, akik elkárhoztak (Zsid 12:16-17). Azt hiszem, ebből világos, hogy Isten nem úgy gondolkodik, mint az emberek.

Szóval mit fogsz mondani a legközelebb valakinek, akinek csupa nóta és kacagás az élete? "Hú, pajtás, téged igazán gyűlöl Isten." És mit fogsz mondani valakinek, akit sorban érnek a fájdalmasabbnál fájdalmasabb dolgok az életében? "Hú, barátom, téged igazán szeret az Isten!" Ámen!

üdv Stefán

2021. márc. 19. 18:49
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint megsem mindenkit szeret az Isten?
2021. márc. 19. 19:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!