A kígyó a tudást jelképezi a legtöbb kultúrában ha jól tudom, hogy lett ez a kereszténységben a gonosz?
Ahogy a 3-as is írta, sok kultúrában inkább negatív, sőt negatívabb, mint a zsidóságban és a kereszténységben.
Meg hát a mezopotámiai, babiloni hitvilággal az ókori zsidóság közelebbi kapcsolatban volt - már földrajzilag is, mint a hindukkal.
"kigyo kepeben jelent meg a gonosz
es ezert lett atkozott a kigyo"
Ja.
Nem a gonosz. Még véletlenül sem.
Logikus.
Ha én bankot rabolnék a te képeddel, akkor a rendőrség téged keresne, a bíró téged büntetne... értem.
"Úgy tudom ezek az istenségek a teremtés után születtek, és ezek meg is tudtak kampecolódni általában." Mint a legtöbb pogány mitológiában és politeista vallásban. Épp ettől más a zsidó vallás és az abból eredő vallások, a kereszténység, (meg iszlám)... Ez neked csak ránézésre részletkérdés, valójában hatalmas különbségek vannak.
Amúgy, ahogy átfutottam a válaszokat, a 3-as adta a legnormálisabb választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!