Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kígyó a tudást jelképezi a...

A kígyó a tudást jelképezi a legtöbb kultúrában ha jól tudom, hogy lett ez a kereszténységben a gonosz?

Figyelt kérdés
2021. márc. 14. 14:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Illetve még az se, mert a többi kisebb istent is imádják.
2021. márc. 14. 16:13
 12/25 A kérdező kommentje:
Szerintem a világ túl összetett ahhoz, hogy 1 jó magyarázat legyen rá.
2021. márc. 14. 17:03
 13/25 anonim ***** válasza:
De nem lehet minden válasz megfelelő.
2021. márc. 14. 17:14
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
A kígyó amúgy hasznos állat, megöli a sok kártékony rágcsálót. A Sátán jelent meg kígyó képében. De oktató jellegű is a gyerekeknek, hogy azért kerüljenek minden kígyót ha lehet. Az egész Biblia oktató jellegű, átvitt értelemben is. Pl. ne legyél buznyerák, ha lehet. pl. vannak kóser állatok amiket lehet enni, ld. az idióta kínaiak nekikezdtek denevért, tobzoskát enni és mi szívjuk meg a COVID-dal. Szóljon a COVID dal papapapáám ;)))
2021. márc. 14. 17:15
 15/25 A kérdező kommentje:
14. Azért a vége abszurd, minden kultúrában más az étkezési szokás, van ahol mi is primitív barbárok lennénk, mert húst eszel, van ahol az embert is megeszik(ennék csak a törvény tiltja) de ők meg neked barbárok.
2021. márc. 14. 17:20
 16/25 anonim ***** válasza:
41%
A hús kóser. Az emberhústól megbetegszel.
2021. márc. 14. 17:27
 17/25 anonim ***** válasza:
2021. márc. 14. 17:28
 18/25 anonim ***** válasza:
91%

A kereszténységben (és judaizmusban) sem gonosz a kígyó, hanem ravasz. A gonoszt pedig nevezik A Kígyónak, de ugye ez nem azt jelenti, hogy minden kígyó gonosz, még szimbolikusan sem (lásd érckígyó).

Az amúgy tudományosan igazolt, hogy a kígyó látványa gyorsabban indít be reflexet az agyban, minthogy tudatosan felfognánk, hogy kígyót látunk. Valószínűleg azért, mert az őseink valamikor zsákmányai lehettek a kígyóknak. Ezért teljesen érthető, hogy a halálos veszedelem gyakori szimbóluma a kígyó. A tudásnak csak áttételesen, mert a megismeréshez kockázatot kell vállalni, tehát a kígyó nem a tudás, hanem a tudáshoz vezető út képe, amely veszedelmet rejt.

Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a szimbólumok mindig kontextusban értelmezendők, egy adott rendszer részeként, és nem önmagukban. Egy szimbólum jelenthet pozitívat az egyik rendszerben és negatívat a másikban, és attól még lehet mindkettő igaz.

2021. márc. 14. 17:29
 19/25 A kérdező kommentje:
16. nem tudom erről halottam több verziót, de senkit nem ismerek aki próbálta személyesen. De egy disznóhústól is lehet bajod, ugye rokonvallásokban ezért tilos, de mondjuk egy garnéla vagy polip nekünk is kultúridegen mégse halsz meg tőle, alapjáraton tejet is iszunk, valakinek a laktóz egyenes út lenne a halálba.
2021. márc. 14. 17:32
 20/25 A kérdező kommentje:
18. ebbe van valami, mert egyszer mögöttem jött egy kb 1,5 méteres kígyó, és csak az avart hallottam de valami miatt egyből tudtam hogy odébb kell mennem, ami érdekes.
2021. márc. 14. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!