Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kerüld a materializmust, és...

Kerüld a materializmust, és az ateizmust, ezt hogy tartsam?

Figyelt kérdés
Eleve megfogalmazza hogy csak anyagi célokat halmoznak, ami alapvetően nem igaz, egy ateista is vágyhat az egyszerű életre és lehet empatikus. A materializmust meg hogy kerüljem? Öljem meg magam mert más megoldást erre nem látok?
2021. márc. 11. 13:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ki fogalmazza ezt meg? Inkább őt kerüld el, látod, csak hazudik és viszályt szít.
2021. márc. 11. 14:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Az embernek mindenfélét mondanak. Mérlegeli őket, a hülyeséget elfelejti, a hasznosat megjegyzi. Ilyen egyszerű.
2021. márc. 11. 14:53
 3/11 anonim ***** válasza:
6%

A materializmust, mint uralkodó eszmét kerüld, mert már rég cáfolva van. és a torzszülöttjei is, mint pl. a törzsfejlődés vagy a nagy bumm. Nem kell tartani az anyagiaktól, csak ne legyél a rabja. A szellem feljebb való, mint az anyag.

Ateizmust úgy tudod kerülni, hogy hívő leszel.

A materializmus nem anyagi célok halmozását mondja, hanem azt, hogy az anyag az elsődleges és nincs szellem, lélek. A szellemi dolgokat is tagadja: pl. matematika, logika, információ, stb. Persze ezt nyíltan nem mondják ki, mert tudják, hogy ostobának tartaná mindenki őket, de ha csak anyag van, akkor nincsenek szellemi dolgok. Nem létezik szépség, erkölcs, jó, rossz, stb. Márpedig nem kell lángésznek lenni, h belássuk, h ezek léteznek, így a materializmus kuka. Mégis inkább ateisták maradnak, ami szintén kamu, mert valójában istengyülölők. Ha sokat időzöl itt a GYAK-on, hamar meg fogod látni, hogy az itteni ateisták is inkább istengyülölők, sátánisták.

2021. márc. 11. 15:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Én szimplán azét vagyok ateista mert semmi tapasztalásom nincs istennel, én kerestem sokáig, keresem most is, de a legtöbb szent könyv lelkileg megnyomorítana, szóval nem tudom mit kéne tenni, mert nem mondhatom azt hogy hívő vagyok, mivel a vak hit csak spekuláció lenne szintén.
2021. márc. 11. 16:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A hármas válasz irója épp az imént istengyűlölőzött és sátánistázott le téged. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy figyelned kellene arra, amiket írt.
2021. márc. 11. 16:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Na látod a vallás azt mondja ettől határolódj el, te azt mondod attól határolódj el, én meg épp azt mondom hogy nem kéne elhatárolódni, nem lehet mindenkit elsőre lehülyézni, azt bizonyítani kell, és egy teljesen hülye is érthet valamihez profi szinten.
2021. márc. 11. 16:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A #3 az egyik legismertebb troll ezen a fórumon.

Akkora hülyeségeket ír, hogy az félelmetes.

Ha nem általánosságban írna, be is lehetne perelni.

Csak szólok...

2021. márc. 11. 22:44
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Az a kérdés, hogy mi után mész, mit hajtasz az életben. Ha csupán az anyagi dolgok, pl. pénz, kényelem után mész, akkor a halál mindent el fog venni tőled, ami a tiéd. Ne fektesd bele az életed legjavát olyasmibe, amit a halál elvehet tőled! De mivel testben élünk, az alapvető szükségleteinkre, éltel, ital, lakás stb. gondot kell fordítanunk. Ez még nem materializmus. Csak vannak még fontosabb dolgok, van lelkünk is, aminek ugynúgy vannak szükségletei. A test múlandó, a lélekben azonban megvan az örök élet lehetősége. Ezért röviden megfogalmazva fontos a lelkeddel többet foglalkozni, mint a testeddel, hogy ne legyél materialista. Pl. olvasni a Bibliát, ez egy lelki táplálék. Pl. segítséget kérni a Istentől és a lelki testvéreidtől, ha vétkeztél, ez olyan, mint amikor orvoshoz mész, mert beteg vagy, csak ez lelki gyógyulás. De persze a segítségkéréshez kellenek lelki testvérek, kell egy gyülekezet, egy lelki család. Ha szeretnél a Bibliából tanulni, privátban megkereshetsz.

Isten létéről pedig, ha valakinek a láthatatlan Isten elképzelése nem jön természetesen, meg lehet győződni a teremtett világ értelmes vizsgálatából. Ha pl. ránézel egy karórára, nem fogd azt gondolni, hogy egy ilyen precízen és logikusan felépülő szerkezet csak úgy magától létrejöhet, ha "elég hosszú ideig várunk". Az óra léte feltétlez egy órást, aki elkészítette. Ugyanígy ha ránézel pl. az emberi testre, milyen bonyolult, és mégis milyen csodálatosan, logikusan működik, egyszerűen kizárt, hogy nincs mögötte egy tervező és teremtő értelem.

üdv Stefán

2021. márc. 12. 10:21
 9/11 anonim ***** válasza:

"meg lehet győződni a teremtett világ értelmes vizsgálatából"

Nem.

Soha.

A többi stimmel, amit írtál, ez meg NEM!

2021. márc. 12. 10:36
 10/11 A kérdező kommentje:
8. általában pszichológiát olvasok, de gondolom ez lelki dolognak számít nem?
2021. márc. 12. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!