Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Használhatok-e egy esküvőhöz...

Használhatok-e egy esküvőhöz egy templomot úgy mint "történelmi épület", nem pedig mint Isten háza?

Figyelt kérdés

Nem vagyok megkeresztelve. És nem is leszek. Köszönöm szépen, nagyon jól elvagyok "pogányként". Viszont többször is felmerült már bennem a kérdés, hogy anyakönyv vezetővel miért ne használhatnék egy tetsző templomot a szertartás helyszíneként? Van erre lehetőség? Vagy temploma válogatja?

Oké, értem, legyek megkeresztelve, ha "Isten házában" szeretném. De nekem papra sincs szükségem. Fizetek neki helyhasználatért, és ennyi. Vagy "adományozok". Teljesen mindegy.

Amúgy is. Mindenki azt vallja, hogy Isten mindenkit szeret. hm. Akkor a kereszteletlenek mégsem?

2021. márc. 1. 10:44
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Már elnézést. Egy szóval sem említettem, milyen hitbéli, vagy szellemi, vagy érzelmi kapcsolatban állok Istennel.

Attól mert nem vagyok megkeresztelve, és nem is szeretnék átesni a procedúrán nem jelenti, hogy nem lehet vele kontaktom. Ez hülyeség a kettő között alapvető párhuzamot vetni. TÉNY, hogy aki igazán hisz, és hithű, vagy 'hivő, vagy 'félő, az meg van, vagy meg lesz keresztelve. De aki alámerült, vagy merített az is ugyanúgy lehet hitehagyott, mint ahogy "pogányként" is lehetek hívő.

Egyébként is miért is a személyeskedés? Szerintem abszolút normálisan tettem fel a kérdést, és örülök, hogy ennyi normálist kapok, rajtad kívül :)

2021. márc. 1. 13:22
 12/22 A kérdező kommentje:

Az egyéb irányú kérdéseket, és véleményeket szeretném, ha félretennénk, mert hiába szép vitatéma, ez a fórum nem erről szól most :) ;)

Köszönöm

2021. márc. 1. 13:24
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

#8 létezik örökségvédelem is, sok templom egyben műemlék is, amit nemcsak az adott felekezetnek érdeme megtartani.

Sok olyan állami projekt van közpénzből, amit aztán nem vehet igénybe bármely állampolgár, a nemzetnek a nemzeten belüli közösségekre is gondja kell legyen. Én sem vagyok megelégedve a jelenlegi kormányzat ebbéli politikájával, de ezért szerintem nem maguk a vallási közösségek felelősek.

2021. márc. 1. 13:25
 14/22 Demion ***** válasza:

10

A CSOK-ot bárki megigényelheti, a középületek felújításáért járó milliárdokat meg nem. (Amúgy szerintem a CSOK-ot is nyugodtan meg lehetne szüntetni.) Azt kellene elődönteni, hogy a templom középület vagy magántulajdon.

2021. márc. 1. 13:28
 15/22 A kérdező kommentje:

Hiába igényelhet mindenki, azért szigorú feltételei vannak, hogy meg is kapd :)

Szerintem magántulajdon egy hagyományos templom sosem lesz, mert a (kinek inge...) köz egy részének igényét elégíti ki. Ráadásul így közpénzen lehet felújítani. Ez már inkább politikai kérdés :)

2021. márc. 1. 13:31
 16/22 anonim ***** válasza:
73%

Igen, sose lesz magántulajdon, hiszen egyházi tulajdon. Egy olyan közösségnek a tulajdona, amibe te nem akarsz saját bevallásod szerint tartozni. Miért akarnád használni akkor ennek a közösségnek az épületét?

Egyébként miért nem bérelsz ki valami kastélyt, vannak gótikus jellegű vagy barokk kastélyok is, hangulatra teljesen hasonló lesz.

2021. márc. 1. 16:42
 17/22 anonim ***** válasza:
11# Szándékosan másoltam be a bunkó mondatodat, ha az nem lett volna, akkor az én válaszom is más lett volna. Nyugodtan kikérheted magadnak, hogy a bunkóságodra normálisan válaszoljak, én magasról teszek rá. Azt kapod, amit megérdemelsz.
2021. márc. 1. 16:51
 18/22 anonim ***** válasza:
Igen, azt sem értem, hogy miért nem forgatnak ott szexfilmet :) Mik vannak.
2021. márc. 1. 17:26
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
De a legjobb, ha kibéreled a templomot és ott gyümölcsöt árulsz. Azt nagyon szereti Jézus. Olvasd el a Bibliát.
2021. márc. 1. 17:27
 20/22 A kérdező kommentje:

17# mondd el kérlek, hogy abban a mondatban mi a bunkó? :D még mindig nem értem :D

Az, hogy odaraktam hogy "hm"? Ez egy teljesen egyszerű feltevés volt a kérdésemből kiidulva, amin elgondolkodtam, és megosztottam. :)

Sok embert hallottam már hümmögni, mégsem volt bunkó.

Magyarázd el. Szeretném megérteni. :)

2021. márc. 1. 17:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!