Vannak hívők a családodban? Ha igen milyenek?
Vannak. 178 és 170 magasak, festett szőke és kopasz, erősebb alkat. Mindkettőn van némi túlsúly, de csak annyi ami a korral jár.
De miért lényeges ez?
Ja van még egy vallásos ismerősöm. Neki az egyik lába pont annyival hosszabb, amennyivel a másik rövidebb. Ő kimondottan sovány.
A családom nagy része keresztény, vegyesen vannak katolikusok, reformátusok és pár egyéb felekezetből is. Én csak simán kereszténynek vallom magam, ezen belül nem tartozom semmilyen egyházhoz, nem is szeretnék.
A legtöbben közülük nagyon elvakultak és bigottak, senkivel nem hajlandóak beszélgetni olyan témákról, amikről a nézeteik nem egyeznek meg. A kulturált vitázást hírből sem ismerik, nem tudnak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy más embereknek más véleményük van bizonyos dolgokról, nem tudják a saját meggyőződésüket semmiféle érvvel alátámasztani, csak személyeskednek és duzzognak, ha valaki megpróbálja elmagyarázni nekik, miért nem ért velük egyet valamiben.
De szerencsére van egy-két normális is közöttük, akik nem csak a saját kis világukban élnek, hanem nyitottak és lehet velük értelmesen beszélgetni olyasmiről is, amiben esetleg nem egyeznek a nézeteink.
Most hívőt kérdezel, vagy vallásost?
Mert én pl. hívő vagyok a magam módján, de nem vagyok vallásos.
Pedig meg vagyok keresztelve.
Apám keresztény. Valószínű azért vert véresre többször és vett el egy másik nőt a kereszténység szentségében, miközben nem vált el a polgári házasságában.
Én Piaristákohoz jártam. Az ott lévő lelki és testi terror segített elszakadni a kereszténységtől.
A családomban nem, de ismerettségben igen.
Őszintén, eddig csak kb 1-2 ember volt közülök (kb két tucat keresztényt ismerek) aki tényleg rendes volt. A többi felfuvalkodott, ítélkező ember volt, bigott, és elavult (keresztény)életvitelt folytatott. Nem restelltek sajnos rátelepedni sem az emberre a vallásukkal (pedig nem jehova tanúi :D). Nem mellesleg nem lehett mellettük egy jót káromkodni sem. A többit inkább már el se mesélem.
Nekem abszolút nincs jó kapcsolatom a keresztényekkel.
17-18: nem csak a kérdező tud lepontozni, hanem bármilyen regisztrált felhasználó. Így például én is lepontoztalak, mert egyrészt nem csak keresztényeket jelent a "hívő" szó, másrészt a véleményed előítéletes, rosszindulatú általánosító. Én magam ilyen hívőkkel sosem találkoztam.
A családunkban amúgy én vagyok hívő, meg anyám. Rólam szerintem nem tudják, sose kerül szóba, én sem beszélek róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!