Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha a tudománynak és a...

Baj ha a tudománynak és a vallásnak sem hiszek feltétlenül?

Figyelt kérdés

Ott vannak a szent írások stb, így úgy fordítási hiba, itt-ott egy-két toldás, amit ez a szent mondott az jó a másikat az inkább nem..

Tudományba meg ez így a jó, jaj mégse így a jó hanem úgy a jó az új kutatás szerint, de a következő szerint meg az se jó, aztán kiderül hogy az első mégis jó, de ez meg nem jó..

2021. febr. 23. 18:18
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
20. ez jóval bonyolultabb mert ha mondanak egy mérési módszert rá, arról sem fogod tudni hogy a módszer helyes e.
2021. febr. 23. 22:28
 22/32 anonim ***** válasza:
Tehát akkor mit mondasz például erről, hogy egy elektron akár 5 helyen is lehet egyszerre?
2021. febr. 23. 22:28
 23/32 A kérdező kommentje:
Lehet hogy így van, lehet 5 év múlva kiderül hogy mégsem, bár szerintem az életem szerves része ettől nem fog megváltozni.
2021. febr. 23. 22:33
 24/32 anonim ***** válasza:
És arról mit mondasz, hogy a 10 csapás idején Egyiptomban mind meghaltak a fiú elsőszülöttek?
2021. febr. 23. 23:44
 25/32 A kérdező kommentje:
24. erről ennyi információm van amennyit te mondasz, lehet mítosz nem?
2021. febr. 23. 23:48
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Na, hát ez így elég nagy baj.

Úgy látom, hogy te se a tudománynak, se a vallásnak nem hiszel: alapjában semmit.

Azért ez elég nagy probléma.

Nem vagy tájékozott, és még csak a módszereket sem ismered, 𝐇𝐎𝐆𝐘𝐀𝐍 lehetnél tájékozott.

Ha én most itt neked leírom, hogy ebben a 2 esetben mi az igazság... na, azt vagy elhiszed, vagy nem.

Eldönteni azt nem tudod.

Tájékozott meg így nem leszel, az tuti.

Akkor engedj meg egy tanácsot:

- alapvetően érdemes elfogadni azt, amit a tudomány mond. Azt már 32-szer bizonyították és 55-ször megrágták, mire eljutott hozzád.

Most természetesen a tudományról beszélek, nem a különféle, tudományosnak látszó dolgokról.

- a vallásról pedig nagyjából mindegy, hogy mit hiszel, mert úgysem lehet ellenőrizni.

Ott olyan hitet érdemes választani, amelyik alapvetően pozitív, tehát nem arról szól, hogyan ítéljünk el másokat, és előre visz.

Konkrétan pedig ez a két téma:

- 𝐈𝐆𝐄𝐍, az elektronok, meg a többi elemi részecske is képesek úgy viselkedni, hogy egyszerre több helyen vannak. Nem kell töprengeni rajta, kísérletekkel bizonyítva.

- 𝐈𝐆𝐄𝐍, valóban meghalhattak az elsőszülöttek Egyiptomban. Volt ott egy gabonafertőzés - és egy olyan szokás is, hogy éhínség idején az elsőszülött fiúk dupla adag élelmet kaptak.

Hát az akkor éppen mérgező volt... valami hasonló gombafertőzés, mint nálunk jó pár éve az aflatoxin. Nem tudom, erről hallottál-e?

Önmagában nem lett volna halálos, de egy legyengült kisgyereknek pont elég volt.

Ja: 𝐄𝐙𝐓 𝐈𝐒 a tudomány derítette ki.

Én azt mondom, hogy érdemes a tudománnyal többet foglalkozni, és jobban hinni neki, mint a vallásnak.

Más kérdés, hogy nem tud mindenre válaszolni.

Amire meg nem tud válaszolni, arra válaszolhat a vallás.

2021. febr. 24. 00:30
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

A tudományos EREDMÉNYEKNEK célszerű hinni, mert nem véletlenül léteznek.

A tudományos HIPOTÉZISEK viszont gyakran csak kényszeredett magyarázatok az űr betömésére, amit az ismeretek hiánya okoz.

2021. febr. 24. 08:00
 28/32 A kérdező kommentje:
26. Nem vagyok tájékozott, de ki az, ki tud mindent? Te?
2021. febr. 24. 08:18
 29/32 anonim ***** válasza:

Sokan fetisizálják sajnos a tudományt, pedig csak egy módszer, nem válaszgyűjtemény az élet nagy kérdéseire.

Az ilyen hozzáállású emberek számára a vallás helyébe lépett.

2021. febr. 24. 08:20
 30/32 anonim ***** válasza:
34%

"Baj ha a tudománynak és a vallásnak sem hiszek feltétlenül?"

Nem baj. Mindent vizsgálj meg logikailag. Pár év alatt rájössz, hogy a Biblia igaz és az evolúció és a nagy bumm egy marhaság

2021. febr. 24. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!