Ha szeretnék valamit, hogy lehet eljuttatni a kérést az Istenhez, hátha úgy gondolja, hogy megérdemelhető és megadná?
Isten az igazak kérését meghallgatja. A visszásokhoz pedig visszás.
Vagyis nem Istenben van a hiba, neked kell javulni, hogy meghallgasson Isten. Például térj meg a bűneidből Istenhez teljes szívedből!
Imádkozz kitartóan! Hogy milyen is egy jó ima, abban sajnos nem tudok tanácsot adni.
"Ha valaki merészelne kérni, azt hogyan kell?" Valami ilyesmit mondhatsz szerintem: Kérlek Atyám legyen ez meg az. Ámen. Vagy Urammal, Jézussal behelyettesítve.
Na jó, végülis én most mégiscsak adtam tanácsot imádkozásra. De más lehet jobbat ír.
Isten már a teremtés előtt tudta, hogy mit szeretnél tőle kérni.
CSAK akkor teljesíti, ha az ő terveivel is egybevág.
Nézd, megpróbálhatod így is :
Vonulj el csendben valahová ahol egyedül vagy - Isten benned van, megtalálod - olyan mint egy belső hang, vagy nevezheted pl lelkiismereti tanácsadónak is. Felekezettől, vallástól függetlenül. . .
Meséld el magadban a kérésed, gondolkodj magadban -ne csak kérj -érvelj ,beszélgess Istennel.
Te mit tudsz hozzá tenni azért, hogy a kérés teljesüljön ?
Reális dolgot kértél ?
Mert,ha olyant , hogy rózsaszínű egyszarvúk szaladgáljanak az utcán- vagy xy stár legyen halálosan szerelmes beléd .. kétlem hogy megadatik ..
Reálisan érvelj , önmagadnak, és legyél teljesen őszinte - segíteni fog önkritikát is gyakorolni,helyesen dönteni
Van egy jó mondás , nekem tetszik:
"segíts magadon és Isten is megsegít " ...érdekes , ez nekem mindig bejön..
Pl Hiába mondassz el ezer imát egy sikeres vizsgáért , ha te nem tanultad meg a vizsgaanyagot .
Hiába imádkozol, hogy legyen több pénzed , ha kifogásokat keresel önmagad előtt arra, miért nem kapsz másodállást ... de a kifogásokban megtalálod a választ is -egy belső sugallatot ,
Hogy Isten meghallgat-e ..? Mindig-
Legyél a legőszintébb úgy ott, legmélyebben önmagaddal -és választ fogsz kapni..
Az egésznek a lényege - megtanulsz megfontoltan gondolkodni és átgondoltan cselekedni.
Lényegretörően- a rossz és jó döntéseidért te saját magad vagy a felelős - mert vagy igen ,vagy nem voltál ott, legbelül teljesen őszinte.
Ok-okozati összefüggégek felismerése .
Jézus mit csinált ? TANÍTOTT .
Mit tanított ?Gondolkodni ...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!