Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha szeretnék valamit, hogy...

Ha szeretnék valamit, hogy lehet eljuttatni a kérést az Istenhez, hátha úgy gondolja, hogy megérdemelhető és megadná?

Figyelt kérdés
Nincs ebben tapasztalatom, mert eddig nemigen hallgatott meg. Hogyan kell jól imádkozni? Ha valaki merészelne kérni, azt hogyan kell?
2021. febr. 21. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%

Isten az igazak kérését meghallgatja. A visszásokhoz pedig visszás.

Vagyis nem Istenben van a hiba, neked kell javulni, hogy meghallgasson Isten. Például térj meg a bűneidből Istenhez teljes szívedből!

2021. febr. 21. 17:53
 2/12 anonim ***** válasza:
19%

Imádkozz kitartóan! Hogy milyen is egy jó ima, abban sajnos nem tudok tanácsot adni.

"Ha valaki merészelne kérni, azt hogyan kell?" Valami ilyesmit mondhatsz szerintem: Kérlek Atyám legyen ez meg az. Ámen. Vagy Urammal, Jézussal behelyettesítve.

Na jó, végülis én most mégiscsak adtam tanácsot imádkozásra. De más lehet jobbat ír.

2021. febr. 21. 17:56
 3/12 anonim ***** válasza:
37%

Isten már a teremtés előtt tudta, hogy mit szeretnél tőle kérni.

CSAK akkor teljesíti, ha az ő terveivel is egybevág.

2021. febr. 21. 18:01
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
Az imának pont az az egyik funkciója, hogy el tudjad juttatni a kéréseidet Istenhez. Nyugodt körülmények között, tiszta szívvel szólítsd meg Istent, majd nyíltan tárd fel Neki, hogy mit és miért kérsz, és Isten meghallgatja a kérésedet!
2021. febr. 21. 18:03
 5/12 anonim ***** válasza:
61%
Istent összekevered Aladdin dzsinnjével. :)
2021. febr. 21. 18:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Ha az igaz a két hallgatják meg, nem kedveznek a táj parasztok, erőszakos, köcsög f. fejeknek, de mégis sok ilyen izé támogatva van, imádjuk meghallgatásra talál akkor is, ha ezzel más embereket döntenek keserűségbe, hogy elérjék céljukat. Ezek mitől jók és érdemlegesek?
2021. febr. 21. 18:33
 7/12 A kérdező kommentje:
Jól megírta a telefon, de gondolom, értitek ;(
2021. febr. 21. 18:55
 8/12 effre ***** válasza:
82%

Nézd, megpróbálhatod így is :

Vonulj el csendben valahová ahol egyedül vagy - Isten benned van, megtalálod - olyan mint egy belső hang, vagy nevezheted pl lelkiismereti tanácsadónak is. Felekezettől, vallástól függetlenül. . .

Meséld el magadban a kérésed, gondolkodj magadban -ne csak kérj -érvelj ,beszélgess Istennel.

Te mit tudsz hozzá tenni azért, hogy a kérés teljesüljön ?

Reális dolgot kértél ?

Mert,ha olyant , hogy rózsaszínű egyszarvúk szaladgáljanak az utcán- vagy xy stár legyen halálosan szerelmes beléd .. kétlem hogy megadatik ..

Reálisan érvelj , önmagadnak, és legyél teljesen őszinte - segíteni fog önkritikát is gyakorolni,helyesen dönteni

Van egy jó mondás , nekem tetszik:

"segíts magadon és Isten is megsegít " ...érdekes , ez nekem mindig bejön..

Pl Hiába mondassz el ezer imát egy sikeres vizsgáért , ha te nem tanultad meg a vizsgaanyagot .

Hiába imádkozol, hogy legyen több pénzed , ha kifogásokat keresel önmagad előtt arra, miért nem kapsz másodállást ... de a kifogásokban megtalálod a választ is -egy belső sugallatot ,

Hogy Isten meghallgat-e ..? Mindig-

Legyél a legőszintébb úgy ott, legmélyebben önmagaddal -és választ fogsz kapni..

Az egésznek a lényege - megtanulsz megfontoltan gondolkodni és átgondoltan cselekedni.

Lényegretörően- a rossz és jó döntéseidért te saját magad vagy a felelős - mert vagy igen ,vagy nem voltál ott, legbelül teljesen őszinte.

Ok-okozati összefüggégek felismerése .

Jézus mit csinált ? TANÍTOTT .

Mit tanított ?Gondolkodni ...

2021. febr. 21. 19:27
 9/12 A kérdező kommentje:
Dehogy segít, inkább szivat, keresztbe tesz. Engem.
2021. febr. 21. 22:38
 10/12 effre ***** válasza:

9

mire gondolsz ?

2021. febr. 21. 22:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!