Mi a különbség egy katolikus és egy református között abból a szempontból, ahogyan a kutyákra tekintenek?
Figyelt kérdés
2021. febr. 15. 05:49
2/8 anonim válasza:
Szerintem nincs. Pont a kutyákról szerintem egyik irányzat sem mond semmit.
3/8 anonim válasza:
Igazából semmi. Az ábrahámista vallásokban Isten > ember > állat a sorrend. Mivel elterjedt a társadalomban az állatvédelem és környezetvédelem, így ma már szoktak azt mondani, hogy na igen, hát az embernek kötelessége vigyázni Isten egyéb teremtményeire.
5/8 A kérdező kommentje:
Valahol egyszer láttam, hogy egy ember tök részletesen kifejtette, hogy eme két vallás követői teljesen máshogy néznek az állatokra. Hogy a katolikusok szerint az állatoknak nincs lelke(?!).
2021. febr. 16. 20:39
6/8 anonim válasza:
A reformátusok szerint sincs olyan értelemben, mint az embernek. Nincs ebben különbség.
7/8 anonim válasza:
Olyan értelemben lélek, hogy ami a test halála után továbbra ugyanúgy létezik és Isten ítélete szerint üdvözül vagy elkárhozik, csak az embernek van a kereszténység szerint.
8/8 anonim válasza:
Gánóczy Sándor, a Magyar Tudományos Akadémián ezt a témát választotta mint katolikus teológus. Hogy a református benne van,.... nem tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!