Nem jutok pokolba ugye ?
Jó tudni, hogy ennyit kér mert nekem határozottan nem így tűnik a Biblia alapján. :D Kifejezetten sok irreális, az embertől elrugaszkodott elvárása van szóval yep ígyis-úgyis a pokolra jutsz. Gondolom azt olcsóbb fenntartani mert eleve meleg úgyhogy nem kell fűteni. :D :D
Amúgy egyel fölötted valaki épp boszorkányságról kérdez szóval lesz társaságod is. Én meg történész hallgató vagyok szóval one ticket to hell pls... mármint az összes érdekes történelmi személyiség ott van szóval miért ne? :D Alig várom a pápát akit megöletett a szeretője, hogy a pápa gyerekét tegye a helyére... XD
Ez inkább az ezo kategória,de ilyenkor azért elgondolkodom,miféle istent vizionáltok ti?
Valami véres pofájú afrikai bálványt?Egy kicsinyes,szadista,félbolond diktátort,aki szétrúgja a seggeteket,ha nem tartjátok be a szabályait?
Lényegében ördögimádók vagytok,csak másképp hívjátok az ördögöt.
Nézd, ez elsősorban rajtad múlik. Ha nem vallod magad semmilyen felekezethez tartozónak, attól még igenis lehetsz jó ember. (Bár szerintem az egészséges hitélet szempontjából jó, ha tartozol egy vallási közösséghez. Kötöttségek mindenhol vannak, de egy vallás általában nemcsak a kötöttségeket, hanem a szabadságot is hangsúlyozza.) Tarts be az alapvető erkölcsi normákat (a Tízparancsolat szépen összefoglalja, és a természeti népek között is vannak, akik nagyjából hasonló értékrend szerint élnek), szeresd és tiszteld az Istent, önmagadat és másokat, imádkozz.
Az ún. aranyszabály: egy általános etikai szabály, miszerint ugyanúgy kell bánni másokkal, mint ahogy szeretnénk, hogy velünk is bánjanak. Az ellentétes megfogalmazás is ismert: „Ne tedd másokkal azt, amit nem kívánsz, hogy veled cselekedjenek!” Az aranyszabály megtalálható szinte az összes vallásban és törzsi hagyományban, sok filozófus és humanista is hangsúlyozta fontosságát. (Aranyszabály, Wikipédia) [link]
A Biblia nincs tele "mese dolgokkal", de vannak benne jelképesen értelmezendő, nehezen értelmezhető szövegek.
Egy részletet másoltam ide a Bibliából, megfontolásra:
"Amikor a farizeusok értesültek róla, hogy a szadduceusokat is elhallgattatta, köréje gyűltek. Hogy próbára tegye, az egyik törvénytudó kérdéssel fordult hozzá: »Mester, melyik a főparancs a törvényben?« Jézus ezt felelte: »Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.«" (Mt 22,34-40)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!