A kereszténység, egy zsidó vallás? A zsidósághoz sorolható?
" 23„De hát mi rosszat tett?” – kérdezte. Annál inkább ordították: „Keresztre vele!” 24Pilátus látta, hogy nem megy semmire, sőt a zajongás még fokozódik is. Vizet hozatott, s a nép szeme láttára megmosta kezét: „ 23„De hát mi rosszat tett?” – kérdezte. Annál inkább ordították: „Keresztre vele!” 24Pilátus látta, hogy nem megy semmire, sőt a zajongás még fokozódik is. Vizet hozatott, s a nép szeme láttára megmosta kezét: „Ennek az igaz embernek vére ontásában én ártatlan vagyok – mondta. – Ti lássátok!” 25Erre az egész tömeg zúgta: „Vére rajtunk és fiainkon!” 25Erre az egész tömeg zúgta: „Vére rajtunk és fiainkon!”
Máté 27: 23-25
- Mi rosszat tett?- kérdezte
- Keresztre vele! (egységesen kiáltották)
Vizet hozat mossa kezeit, hogy nyilvánvalóvá váljon, hogy nem kíván részt venni ebben, csupán a zsidók akaratát teljesíti. Aztán ki is mondja:
„Ennek az igaz embernek vére ontásában én ártatlan vagyok – mondta. – Ti lássátok!”
Mire az ott lévő GYILKOSOK: „Vére rajtunk és fiainkon!” Ezzel magukra vállalva Jézus kivégzésének felelősségét.
Szóval nem értem, hogy a zsidóság akkor is és ma is magára vállalja Jézus kivégzésének felelősségét, akkor miért erőlködnek oly sokan a keresztények közül, hogy felmentsék, mentegessék őket? Vagy az Evangélium ezen része nem annyira irányadó? Hogy van ez?
Azon kívül, ha a Római Birodalom nyakába szeretné varrni az Isten gyilkosságot. A rómaiak nem sokkal később megtértek és elfogadták Jézus Krisztust, Isten személynek. A zsidóság máig sem.
"miért erőlködnek oly sokan a keresztények közül, hogy felmentsék, mentegessék őket?"
Ugye nem szeretnéd, ha teljesen hülyének néznének?
Szerinted ennek a kettőnek van köze egymáshoz?
Lásd még:
"Rám, mint keresztényre, kizárólag az Újszövetség írásai érvényesek"
Tehát akkor nem érvényes rád a 10 parancsolat?
De, ha nem egyértelmű: majd, ha a Bibliában NEM LESZ BENNE az ószövetség, AKKOR beszélj!
Az, hogy itt habzó szájjal üvöltözöl és káromkodsz, nem igazán arról tanúskodik, hogy igazad lenne.
Erre tanít téged Jézus?
Mert akkor kár volt...
amúgy én nem ezeket mondtam, amit itt írsz:
"mi értelme hinni kizárólag az Ószövetségben"
Mondott valaki ilyet?
Vagy pl. a 10 parancsolat hol van leírva az újszövetségben?
Az újszövetség NÉHÁNY dolgot felülírt az ószövetségből.
Amúgy Jézus is világosan megmondta, hogy NEM akarja eltörölni.
Megkérdezhetem, hogy miért utálod ennyire a zsidókat, hogy ezért még a hagyományaidat is meg akarod tagadni?
"Isten egyetlen vallást teremtett"
Nem kicsit vagy önző, ha ilyet mondasz.
Tudod, már a kereszténység előtt sok ezer évvel léteztek vallások, és ezek pontosan úgy keletkeztek, mint a kereszténység.
"nem európai kultúra"
A kereszténység az lenne?
Mitől?
Az eredeti kereszténységnek köze nincs Európához, ami meg utána változott, az nincs benne az eredeti kereszténységben.
A kereszténység pont annyira európai kultúra, mint a zsidóság.
"bármennyire is be akarod bizonyítani, hogy a kereszténység zsidó vallás"
Te tényleg hülye vagy?
Zsidó ALAPÚ vallás.
"mivel Jézus, a tanítványok és a szentek sem zsidók voltak"
Ezt meg honnan veszed?
Nem csak, hogy zsidók voltak (a többség, nem mind) - de még követték is a zsidó hagyományokat. Kivéve néhányat, amiről Jézus külön szólt.
Szerintem mégiscsak utálod te a zsidókat, ha még megnézni sem vagy hajlandó bizonyos dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!