Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten meg fog...

Szerintetek Isten meg fog kegyelmezni Ádámnak és Évának?

Figyelt kérdés
Ők is kapnak velünk együtt örök életet vagy mi lesz a sorsuk ?
2021. febr. 2. 18:03
1 2
 1/12 Mansour ***** válasza:
100%
Ádámon és Éván múlik, magyarul a mindenkori emberen.
2021. febr. 2. 18:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért rajtuk múlik?
2021. febr. 2. 18:11
 3/12 Mansour ***** válasza:
87%
Az emberen múlik, hogy elfogadja-e Isten kegyelmét, nem?
2021. febr. 2. 18:13
 4/12 A kérdező kommentje:
De így van én is így gondolom csak kíváncsiságból kérdeztem
2021. febr. 2. 18:15
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudod, hogy Isten valóban mindig megbocsátó és irgalmas?
2021. febr. 2. 18:19
 6/12 A kérdező kommentje:
De tudom és hiszem csak most ez a téma jutott eszembe ezért gondoltam meg kérdezem
2021. febr. 2. 18:27
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
A Biblia nem írja, hogy elkárhoztak volna, tehát nekik is van lehetőségük az üdvösségre. Persze ha történelmi személyként értelmezzük őket.
2021. febr. 2. 18:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor jó
2021. febr. 2. 18:49
 9/12 anonim ***** válasza:
50%

Évának így szólt: Megsokasítom gyötrelmeidet és terhességed kínjait; fájdalommal szülsz gyermekeket. Vágyakozni fogsz a férjed után, és ő uralkodni fog rajtad..

Ádámnak pedig kijelentette: "Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban. Tövist és bogáncskórót teremjen neked; s egyed a föld növényeit. Arcod verítékével egyed a te kenyeredet, mígnem visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te, és ismét porrá leszel.

Vagyis

Nem jár kegyelem mert engedetlenek voltatok, cserébe kaptok szaporodási kényszert,egyenlőtlen nemi szerepet,mindennapi küzdést a túlélésért,és az emberi lét feleslegességének érzését.

Ádám, Éva önök a leggyengébb láncszem. Viszlát.

2021. febr. 2. 19:35
 10/12 anonim ***** válasza:
30%

Nem. A haláluk végleges, nem élhetnek soha többé. A törvényt ismerték, és a következményét is.

Ők tökéletesen vétkeztek, nem tökéletlenűl, mint Mi.

2021. febr. 2. 21:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!