Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten közbe lépett volna ha...

Isten közbe lépett volna ha Jézus nem kér bocsánatot Istentől a mi nevünkben?

Figyelt kérdés
Amikor ezt mondta Jézus Isten bocsáss meg nekik mert nem tudják mit cselekszenek
2021. febr. 1. 17:40
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Jézus az Isten. Így a kérdésed nem érthető.
2021. febr. 1. 17:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Már mint úgy értem az Atyához beszélt
2021. febr. 1. 17:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Egy Isten van de két különböző személy mert nyilván nem magába beszélt ez érthető
2021. febr. 1. 17:48
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
De ő nem bocsánatot kért, csak imádkozott értünk. De nem ettől lett a kegyelem.
2021. febr. 1. 17:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Értem
2021. febr. 1. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Érdekes, én ezt alapvetően nem így értelmezem. Szerintem elsődlegesen, nem egyetemes bűnbocsánatot kér a mi nevünkben, hanem azokért imádkozik, akik megfeszítik és gúnyolódnak rajta. "Bocsáss meg nekik mert nem tudják mit cselekszenek" Jelen időben, vagyis azok, akik ott vannak és gúnyolódnak, valamint végrehajtják a parancsot és kivégzik. Nekik van elsősorban szükségük ott a bűnbocsánatra, mivel hatalmas bűnt követnek éppen el és ők nem is tudják. Persze tágabb értelemben, ez ránk is igaz, hiszen nekünk is szükségünk van a megbocsátásra, mert minket is körülvesz a bűn, sőt kitudja, azoknak az embereknek a helyében mi mit tettünk volna. Ez a mondat valószínűleg egyszerre több jelentésű és valóban ránk is vonatkozik, általánosságban az egész emberiségre és az ott lévőkre is igaz, de a bűnbocsánat, nem Jézus bocsánatkéréséből származik. Ő nem bocsánatot kért helyettünk, hanem meghalt helyettünk. Számomra ez a mondat leginkább a jellemét tükrözi. Még haldoklás közben is sajnálja az embereket és értük imádkozik. De, a fő hangsúly a halálán van, nem ezen a mondaton. Dönthetett volna úgy, hogy nem hal meg.
2021. febr. 1. 20:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem nagyon szépen köszönöm a normális választ!
2021. febr. 1. 20:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek #6-ossal. Csak azzal egészíteném ki, hogy a halálon kívül az önként vállat szenvedésről is szó van. Jézus nem csak meghalt, hanem borzasztó kínok közöt halt meg, beteljesítve Ézsaiás 53. fejezet próféciáját a messiásról:

"a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg."

üdv Stefán

2021. febr. 1. 21:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor az enyém nem volt normális. Máskor írd ki a válaszadási kritériumaidat is, hogy lehessen tudni, hogy mi neked a normális.
2021. febr. 1. 23:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem lépett volna közbe. Jézus mi értünk mondta el az imát, nem Isten befolyásolása miatt
2021. febr. 2. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!