Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit gyülekezet hívei miért...

A Hit gyülekezet hívei miért mondják a szentképekre, hogy az bálvány, az bűn?

Figyelt kérdés

2021. febr. 1. 11:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Akkor az angyalok is helytelenül jártak el, akik Jézus szolgálatára szálltak alá, miután megkísértette a sátán?

2021. febr. 21. 19:07
 22/29 anonim ***** válasza:
Nem. Miért jártak volna el helytelenül? Isten akaratát teljesítették.
2021. febr. 21. 21:15
 23/29 anonim ***** válasza:
Értem, tehát Isten hoz egy törvényt és mindig azzal szembemegy szerintetek, nagyszerű istenképetek van... Érdekesek ezek a szektás elképzelések.
2021. febr. 21. 22:41
 24/29 anonim ***** válasza:

23

Nem,ezek nem szektás elképzelések, hanem tények. Isten, mivel mindenható, jónak és rossznak tudója, megítéli, mely esetben és kinek engedélyezett az adott, amúgy elítélendő dolog elkövetése.

Pl: ugye a jogrendszerünkben tiltva van mások életének kioltása,de ha betörnek a házamba, rám támadnak és lelövöm az elkövetőt, a kutya nem fog elítélni, mert jogos önvédelem volt. Tehát van adott eset, amikor mentesülsz a törvény alól.

Isten is parancsba adta, hogy senki ne öljön. A jó ügy érdekében, hogy az akarata teljesüljön, mégis megengedte pl Sámsonnak, hogy tucatjával ölje meg a filiszteusokat. Isten sosem csinált rosszat, csakis jót. És ha szükséges jó megkívánja, hogy kivételt tegyen, meg is teszi.

2021. febr. 21. 22:47
 25/29 anonim ***** válasza:

A jogos önvédelmet hoztad fel példaként, ami bár szerintem marha nagy hülyeség így erre, de akkor kíváncsi vagyok, a jeruzsálemi templomba miért lehettek hatalmas kerub szobrok? Annak az állítólagos parancsnak, hogy semmi kép nem készíthető, mi a "jogos önvédelme"?

Egyébként a Biblia mely részében lettek feloldva például a fényképek készítésének lehetősége? Vagy mondjuk festmény adott emberről, hogy ókornál maradjunk.

"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak."

Gondolom ez alapján se rólad, se családod tagjairól nincs kép, vagy ha van, akkor gyorsan elégeted, mert bálványimádó vagy.

2021. febr. 21. 23:43
 26/29 anonim ***** válasza:
40%
Ha a szentképeket imádod azt bálványozod ahhoz imádkozol az bűn, mert az nem Isten. Egyszerűen ezért, felesleges ezen vitázni is. Valamint nemcsak a hitesek gondolják igy. De ha valaki katolikus és máriához imádkozik felőlem tegye, nem fogok vitába szállni vele, de helyeselni nem fogom.
2021. febr. 22. 04:01
 27/29 anonim ***** válasza:
40%
#11 na azért a frigyláda és a Szent templom készitése nem valami jó példa erre a válaszra, szerintem.
2021. febr. 22. 04:11
 28/29 anonim ***** válasza:

Miért nem jó példa? Egyik hozzászóló azt hazudta, hogy ilyen képek, szobrok készítése tilos, holott maga Isten rendelte el a templom díszítésére.

Imádni valóban tilos lenne szobrokat, lásd aranyborjú a kivonulás után, de senki se fog egy Jézus szobrot imádni. Persze mindjárt jön majd a megfedés ezért is, hogy Jézust imádni bálványimádás, hiszen Jézus istensége és a Szentháromság is csak egy katolikus találmány, mint tudjuk.

2021. febr. 22. 10:28
 29/29 anonim ***** válasza:
Nem jön semmilyen fedés egyszerüen nem értek veled egyet és ennyi. A frigyládát és a szent templomot szerintem nem ildomos “bármi” emberek által alkotott alkotásokhoz hasonlitani. Hiszem Istent, Jézust és a Szent lelket. A véleményemet leirtam. Aztán ennyi, áldott szép napot!
2021. febr. 22. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!