A Hit gyülekezet hívei miért mondják a szentképekre, hogy az bálvány, az bűn?
"Talán mert Isten megparacsolta, hogy semmi ilyen képet ne készítsünk"
Te olvastad valaha a Bibliát? Nem úgy tűnik.
Kiv 25,18-22
Készíts vert aranyból két kerubot az engesztelés táblájának két végére. Állítsd az egyik kerubot az egyik végére, a másikat a másik végére. Az engesztelés táblájának két végére állítsd a kerubokat. A kerubok szárnya fölfelé legyen széttárva, hogy szárnyukkal befödjék az engesztelés tábláját, az arcuk pedig forduljon egymás felé. A kerubok arca tekintsen az engesztelés táblájára. Az engesztelés tábláját helyezd a láda tetejére. A ládába pedig tedd be a bizonyságot, amelyet adni fogok neked. Ott fogok veled találkozni, s a törvény ládáján álló két kerub között, az engesztelés táblájáról közlöm veled mindazt, amit általad Izrael fiainak mondani akarok.
Kiv 26,1
A hajlékot tíz vég sodrott szálú lenvászonból, kék és vörös bíborból és karmazsinból készítsd el. A végekbe kerubok legyenek beleszőve.
Kiv 26,31
Csinálj még egy függönyt kék és vörös bíborból, karmazsinból és sodrott lenvászonból, és művészi munkával szőjj bele kerubokat.
Szóval vagy te hazudsz kedves hozzászóló, vagy a Szentírás. Erősen gyanítom, hogy inkább te.
11
Arra Isten adott utasítást Mózesnek, hogy a kőtáblákat beletegye. Ezzel szemben a tíz parancsolat igenis tiltja a faragott képeket. A templom építésére is Isten adta az áldását. De szerinted Isten belement a kis Mária képekben is meg a Jézus szobrokba? Te bármelyik tróger pappal egy napon mered emlegetni Mózest vagy Salamon királyt? Vagy akár Isten parancsoltatát.
Az ők esetükben Ő adott utasítást és pontos leírást, hogy mit hogy csináljanak. De 1 frigyládára adott utasítást és 1 templomra. A tízparancsolata azon pontja, hogy ne készíts magadnak faragott képet bizony minden más esetben vonatkozik az emberekre.
Te azt hazudtad az imént, hogy tilos ilyen képeket vagy szobrokat készíteni. Most mutattam egy neked ismeretlen bibliai részt, ahol erre Isten ad parancsot, s már kénytelen vagy hebegni habogni.
A tíz parancsban pedig az áll, hogy ezeket imádni nem szabad. Készíteni nyilván lehet, mert Isten a normális keresztények szerint nem hasonul meg önmagával, még ha te próbálod is nevetség tárgyává tenni, mintha saját parancsait hágná át.
13
Nem hebegtem. Ölni is tilos, viszont Isten engedélyével és jóvahagyásával öltek a szolgái. Nemde? Teljesen más eset ha a saját fejed után mész szembe Isten törvényeivel, vagy ha Isten maga mondja, hogy szemed huny és nem tekinti bűnnek amit teszel és felhatalmaz, hogy megtedd.
Látod, csak írod a sok hülyeséget. Ha megnézed az eredeti héber szöveget, gyilkolni tilos. Isten pedig sose adott parancsot gyilkolásra, s nem adott rá engedélyt sem. Az ölés és gyilkolás két teljesen különböző fogalom, már 3000 éve is az volt. Mint írtam, Isten nem megy szembe saját törvényeivel, még ha te így is képzeled.
15
Valóbsn nem adott engedélyt? Érdekes, én hallottam ilyen "piti" kis sztorikat mint a zsidók háború a filiszteusokkal, meg Sámson története, meg Jáhel története, stb de persze igazad van, ezek csak ilyen elhanyagolható kis sztorik. XD
Isten nem megy szembe a törvényeivel, ez igaz. Mivel épp Ő a törvény. Ezért van az hogy Isten tehet kivételt abban az esetben, ha jónak ítéli meg. De az ember, önfejűen nem tehet.
19
Csakhogy Isten megparacsolta, hogy CSAK Őt imádjuk és Csak Neki szolgáljunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!