Jehova tanúi szerint Isten miért teljesíti nem-tanúk imáit?
8-as
"De a keresztények 99%-a úgy gondolja hogy más vallások tagjai nem üdvözölhetnek. Szóval mire a csodálkozás."
??tévedsz, ezt sok keresztény nem így gondolja.
"De a keresztények 99%-a úgy gondolja hogy más vallások tagjai nem üdvözölhetnek"
Ez sem igaz. Rengeteg keresztény gondolja úgy, hogy a más vallások tagjait Isten a cselekedeteik alapján fogja megítélni, egy áldott jó embert Isten nem küld a Pokolba csak mert más vallásban hitt.
Kedves Kérdező.
Azért vagyok lelketlen, mert leírtam Jézus, és Isten szavait? Akkor Ők a lelketlenek, nem? Nem vagyok keresztény? Akkor nem a Bibliából, Jézus tanításából vagy az evangéliumokból idéznék, hanem más könyvből.
Azt mondod nem vagyunk keresztények, miközben kizárólag Jézus tanítását fogadjuk el, és az Ő példája szerint szeretnénk élni.
Kérlek írd már meg, hogyan neveznél bennünket, mint Jézus messiási királyságának támogatóit? Ugyan is még mindig az mellett vallok, hogy Isten kinevezett királya nem más Mint maga a megváltó, akit Jézus a Krisztusnak neveznek. Az Ő nevében imádkozom az atyához, Jehovához.
A Tanításait fogadom el, és igyekszem alkalmazni a minden napi életemben.
A biblián kívül semmilyen más könyvet nem tartok Istentől Ihletettnek.
Nem. Azért vagy lelketlen, mert hazudsz Istenről, mert nincs benned szeretet, mert nem is érted azt, amit ír a Biblia. Te az őrtorony folyton változó tanításait másolod, ami teljesen szeretet nélküli és a kegyetlen Isten-képed jól mutatja, hogy benned sincs egy csepp sem.
De ezt már nagyon sokszor bizonyítottad. Szeretet nélkül pedig semmit sem érsz.
ÉS mond csak, mit hazudtam Istenről?
Ezekből mi volt a hazugság?
(1János 5:14) 14 És bízunk benne, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket.
Másrészt amit leírtam az nem másolás volt, hanem a Biblia idézeteinek a magyarázata. Hiszen azt az imát hallgatja meg a vers szerint, ami összhangban van az akaratával.
Vagy TE nem ezt olvasod a versben?
A kérdező feltett egy kérdést, és válaszoltam rá.
Hazugnak nevezel, pedig Isten Szavából írtam, hogy bárkit meghallgat, aki imádkozik hozzá az akaratával összhangban.
Ezt pedig a Bibliából írtam nem az Őrtoronyból.
Vagy nem ez van írva a Bibliába?
Kérlek írd meg, hogy a Bibliában neked mit ír erről?
Írd le nekem mit ír a 1János 5:14. Mert nekem ezt írja.
Nem azt írtam, hogy a szervezet magyarázata. Ezt TE TETTED HOZZÁ,
EZ az Én magyarázatom, szerintem a vers erről szól. Még a nem Tanúk szerint is. Hiszen többször olvastam itt kommenteket, akik ugyan ezt látják a vers magyarázatának.
19
én nem látom azt, hogy a kérdező soraiban gyűlölet lenne.
Inkább kritikát látok, a miértjét pedig megértem.
De különben feltűnt, hogy a gyűlölet mint szó és annak formái itt a gyakorin sűrűn előfordul jelzőként a Jehova Tanúi szókincsében.
Bármilyen kritikára máris repked.
Én jómagam is kaptam már, hogy ilyenolyan gyűlölködő meg stb vagyok.
Azt gondolom, ha bármelyik vallási felekezet szókincsében a "gyűlölet meg ,gyűlölködés" és ennek különféle formai hangoztatása ennyiszer előfordul , a reakció bármilyen kritikára pedig rögtön az, hogy "áthatja sorait a gyűlölet",meg hogy ki kit gyűlöl, akkor érdemes elgondolkodni a vallási fanatizmus fogalmán.
A környezetemben sokféle vallású ember van,békében egymás mellett, sőt a vallás sem téma ,senki senkit nem akar megtéríteni ,kivétel ha megjelenik egy Jehova Tanúja és kioktat mindenkit arról hogy a másik vallása nem jó. Amikor meg lehűtik,meg kritikát kap, akkor meg truttyog sértődötten ,hogy "mindenki vele gyűlölködik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!