Megéri elolvasni egy nem-hívő embernek a Bibliát?
Tehát aki nem vallásos, de szeretne olvasni egy több ezer éves könyvet csak úgy, hobbiból, annak ajánlanátok-e, hogy olvassa a Bibliát?
Vannak benne olyan részek, amelyek élvezetesek, izgalmasak egy nem vallásos ember számára?
Melyek azok a részek?
Ha egy nem hívő ember alapműveltség szerzése okán szeretné a Bibliát elolvasni ,szerintem talán érdemes először magáról a kereszténység fogalmáról tájékozódni, bármely Biblia elolvasása előtt.
Én először a vallási felekezetekről olvasnék ,mindenféleképp történelmi adatokat
A Kereszténység alaptanításairól is tájékozódnék, valamint arról is,hogy mi a különbség Katolikus-, Református- , Babtista-, Jehova Tanúi- , Adventisták-, Hit Gyülekezet- , Isten Gyermekei,Pünkösdisták,Scientológia stb stb sokféle vallásnézet között .
Mi a különbség Biblia és Biblia között ,Károli és az Újvilág fordítás között - milyen szórólapok léteznek...
Lényeg ,hogy először sok helyről tájékozódjon az illető ,a kritikákat is beleértve és majd eldönti mit érdemes elolvasnia.
Olvasmányosabb részek, amiket ajánlanék neked: Mózes első két könyve, Józsué, Bírák, Ruth,Krónikák I-II. a nemzetségtáblázatokat kihagyva. Eszter, Ezsdrás, Nehémiás, Dániel, Jónás, az egyik evangélium (mindjuk Lukács) és az Apostolok Cselekedetei.
Üdv: Lóránd
Megéri nem hívőnek elolvasni a Bibliát, mert a nem hívők úgy lesznek hívők, hogy meghallják Isten üzenetét. Ez a hallás jöhet pl. igehirdetők által, de értelmesebb embereknek jöhet akár csupán a Biblai olvasása által is. Én nem tartoztam az értelmesebbek közé, úgyhogy nekem el kellett, hogy magyarázzák.
Ha az izgalmasabb részek érdekelnek, akkor olvasd el csupán azokat a részeket, amiket Lóránd javasolt. Viszont, ha komolyabban kutatod a Bibliát, akkor észre fogod venni, hogy nem marad olyan lehetőség számodra, hogy csupán egy történelmi könyvként, illetve műveltségi kérdésként fogd fel: végül vagy az egészet elfogadod, vagy az egészet kidobod.
üdv Stefán
Alapműveltség - tehát a Biblia ismerők ne tudjanak veled fölényeskedni.
Egyébként nincs értelme csupán érdekességképpen hitetlenként elolvasni, mert mesének igazságtalan és erőszakos.
Aki hinni akar vagy már kicsit hisz is, annak persze van értelme elolvasni.
NEM.
Csak azért mert izgalmas olvasmányt keresel, azért ne olvasd el.
A Biblia másról szól, nem a szórakoztatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!