Hívő vok. Használhatok nCore torrent oldalt, és nem baj
ha vásárlás nélkül, kalózkodással lopok le
szoftvereket teljesen legálisan? Magyarország és Szerbia
nem szigorú, mint Németország. Ott németben ha
torrentezel pénzbírság. Itt nálunk nincs semmi.
Figyelt kérdés
Biblia szerint: Ne lopj! De a szellemi lopás bűn? Főleg ha legális a torrent és a szellemi lopás. Amúgy a készítőket nem érdekli, hogy megveszem-e, vagy nem veszem meg. Szóval? Nyugodtan? Jézus ezért nem lesz mérges? Ezért nem kerülök pokolra ha tudatosan használom ezeket a dolgokat? Nem vagyok hajlandó mindenért fizetni 3000ft-ot. A másik probléma, hogy a készítők sok munkát dobtak bele ezekbe a dolgokba. Zenék, hangok, fizika, irányítás, világok, grafika stb... Én ingyen használom őket, és ők pedig nem kaptam pénzt tőlem. De! Steamemen kb 4-6 eredeti játékom van meg akciósként. Ez jó? És reklámblokkolót használhatok? Tudjátok, a készítők reklámokból is élnek. Ki akar ezekről beszélni?
Szia! Ismerek olyan lelkészeket, akiknek van nCore fiókjuk. Arra meg szerintem nem tudjuk a választ, hogy Jézus miért haragszik, miért nem, legfeljebb kapisgáljuk, de ott van a Megváltás, meghalt a bűneinkért, szóval megbocsátja... Ha csak nem erre hivatkozva bűnözünk. (Ismerem a Bibliát, de nem igazán vagyok hívő, vagy magam nem mondanám annak...) Egyetemi tanár viszont, akiről nem hinném, hogy hívő lenne, azt mondta, hogy szerinte ez bűnös dolog...
itt ez szerint bűn. Főleg az is bűn ha tudom magamról, hogy következetesen bűnben vagyok, nem zavar, és nem is teszek ellene semmit, az már határeset, hogy megtagadom-e. Mit gondolsz? :/ kár, hogy kitalálták ezt az egész torrentet és kalózkodást...
2021. jan. 25. 17:52
3/22 anonim válasza:
Szerintem a kérdésedben ott a válasz: "Ne lopj!" Ha a szellemi termék készítője azt nem ingyenesként akarja megosztani, és te ingyen letöltöd, akkor te lopsz tőle. Én úgy gondolom, hogy ha bárki előtt valamit titkolnod kell, amit tettél, az azt mutatja, hogy a sötétségben jársz.
Ef 5:6-11 "Senki meg ne tévesszen titeket üres beszédével, hiszen éppen ezekért sújtja Isten haragja az engedetlenség fiait. Ne vegyetek tehát részt ezekben! Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. Ítéljétek meg tehát, mi az, ami kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket."
üdv Stefán
2021. jan. 25. 18:48
4/22 A kérdező kommentje:
Nekem amúgy nincsen kártyám, így megkérem a bátyámat néha, hogy vegye meg ezt a steames játékot amikor akció van. Ha megvette nekem a bátyám, akkor odaadom a pénzemet amit gyüjtöttem. Így olyan, mintha én vettem volna meg. Nem igaz? Mit gondolsz Stefán? Így is jó? Hogy valakivel megvetettem és aztán én fizetem ki a saját pénzemmel? És mi a helyzet az olyan zenékkel amik a youtube-ra kerülnek fel hivatalos bandaként, és onnan lelehet tölteni offline hallgatásra? Ha ők felrakják a netre, akkor én miért ne hallgathatom offline? Hiszen majdnem az összes zenekar felrakta ingyen a youtube-ra. Ha ez engedélyezve van, akkor lelehet tölteni offline módra is, nem? Mit gondoltok? Komolyan kérdezem.
2021. jan. 25. 18:54
5/22 anonim válasza:
3as... Stefán!
Néha sok az okoskodásod már megbocsáss... Tudod, ha énekelted életedbe már valaha a boldog születésnapot cimű dalt, akkor te magad is szerzői jogokat használtál fel illetéktelenül és plagizáltál, emellett nem adóztad le. Ebből a szempontból amit te írsz, az ebben az esetbe is lopás.
2021. jan. 25. 20:23
6/22 A kérdező kommentje:
Én hívőket kérdeztem, és nem hitetleneket! Látom a pontszámodon kedves utolsó, hogy a múltkori kérdésemhez is ateistaként írtál...
2021. jan. 25. 20:27
7/22 anonim válasza:
6os melyik?
Sajnálom a furcsa reakcióm kérdező, de életébe már mindenki lopott akár egy játék letorrentezésével, akár egy születésnap énekléssel. És nem értem miért zársz ki egy emberi réteget a válasz lehetőségből, mikor ez a szabadakarat korlátozása és ez számodra is tiltott. Azaz szintén bűnt követsz el.
Én saját kérdéseimnél ki is szoktam emelni hogy bárki felelhet!:)
2021. jan. 25. 20:30
8/22 A kérdező kommentje:
Attól, hogy ez tilos szerinted, még csinálhatok szabályokat vagy pedig odaírhatom, hogy ne. Pátkai Mihály is letiltja a kommenteket, akkor én miért ne? =)
2021. jan. 25. 20:34
9/22 anonim válasza:
Pátkai Mihály sem egy Isten és te sem. Ahhoz képest hogy tagadod az evoluciót, attól még követed az őseink utánzó szokását :)
2021. jan. 25. 20:43
10/22 A kérdező kommentje:
A vak evolúció b@romság. Legalább az én ősapám nem egy undorító féreg volt :) És csak azt akarják elérni a nem igaz keresztények és az ateisták, hogy ne higgyek és okos legyek tudományból aminek semmi értelme.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!