Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért viszonyul negatívan a...

Miért viszonyul negatívan a homoszexuálisokhoz a legtöbb vallás?

Figyelt kérdés

Mi okuk van erre? Hisz szerintük minden ember az istenük teremtménye. Akkor mi is azok vagyunk, nem? Nem szeretnék vitát kelteni, de tényleg érdekelne a dolog miértje.

Sokszor azzal érvelnek, hogy ezt mi választjuk. Biztosan mondthatom, hogy ezt nem én választottam. Így is elég bajom van és volt már az életben, ez hiányzott a legkevésbé. Volt olyan időszak, amikor majdnem mindent megtettem volna azért, hogy az ellenkező nemhez vonzódjak, próbáltam magam büntetni, ha mégis ilyesféle, homoszexuális dolgokról fantáziáltam, de semmit sem hatott, csak rommá zúzta az önértékelésemet és a boldogságomat.

Az istenetek azt is mondja, hogy mindenkinek megbocsájt, bármit is vétkezzen. A homoszexuálisokra még is halált ítél. Miért? Mi rosszat tettem? Mi rosszat tettünk mi? Értem én, hogy ez sokaknak undorító, ezt nagyrészt megértem, de nem tudom, hogy miért kell megnehezíteni az életünket. Rengeteg nehézségen mentem át, mire eljutottam odáig, ahol most tartok, odáig, hogy már nem utálom magam azért, aki vagyok. Sokan bele se gondolnak, hogy mit is jelent ez számunkra, csak egyből szidnak, leszólnak, semmibe vesznek.

Az isten azt is mondja, hogy ne ítélkezz. De mégis megfosztaná jogaiktól a melegeket. Elítélné őket. Akkor a saját parancsát szegi meg? Elnyomnala, kitaszítana minket.

De mégis miért? Én csak boldog akarok lenni, nem áll szándékomban bárkinek is rosszat okozni, nem akarok kitűnni, csak élni az életem.

A kérdést komolyan gondolom. Vallásos emberek kultúrált vélemémyét szívesen meghalgatnám. Nem szeretnék vitázni, elfogadom, hogy más a felfogásuk, valamellyest még azt is, hogy elítélnek, feltéve, ha erre tudnak felhozni egy normális, érthető, témához illő indoklást.

2021. jan. 28. 22:42
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
30%
Az ábrahámita vallasokon kívül még kik viszonyulnak negatívan a homoszexualitáshoz?
2021. jan. 28. 22:45
 2/42 anonim ***** válasza:
55%
Ne keverd Istent a vallásokkal. Isten benned él. A vallások mondjuk úgy hogy mankók az élethez. A vallásokat sokszor úgy alapították, ahogy a populisták a választási kampányukat, vagyis hipnotizálják a tömegeket akár a közös ellenségképpel akár a másság itéletével stb.. érted...
2021. jan. 28. 22:48
 3/42 A kérdező kommentje:

Buddhizmus, Szikhizmus, csak, hogy egy párat említsek, amiket fejből tudok.

Az Iszlám is, bár, ha jól tudom, akkor az is ábrahámita.

Fel lehetne hozni még az afrikai vallásokat, viszont azok külső (keresztény) behatásra kezdték el üldözni a homoszexuálisokat, addig elfogadóak voltak, amíg nem lettek gyarmatosítva. Kelet-, Dél-Kelet-Ázsiában változó, van amelyik elfogadja, van amelyik kevésbé.

2021. jan. 28. 22:54
 4/42 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon sajnalom, hogy ez igy van es megertelek. Igazad van.

Peldaul a 60-as evekben a nagy brit demokraciaban is buntenynek szamitott a homoszexualis aktus. Bortonbe lehetett kerulni miatta, azert is, ha csak megprobalt az illeto kapcsolatot kezdemenyezni.

A vallasok altalaban kicsit lassabban zarkoznak fel a vilagi progressziohoz. Pl. a Biblia bizonyos passzusaira hivatkoznak. Ezzel egyidoben vannak orszagok, ahol mar egyhazi eskuvojuk is lehet a homoszexualisoknak - feltehetoen ugyanazt a Bibliat olvassak.

2021. jan. 28. 22:56
 5/42 anonim ***** válasza:
38%

No 1

"Az ábrahámita vallasokon kívül még kik viszonyulnak negatívan a homoszexualitáshoz?"

Miert?, neked azok nem lennenek eppen elegen? Magyarorszagon?

2021. jan. 28. 22:59
 6/42 A kérdező kommentje:

2-es, nem is tudom, hogy miben hiszek. Talán a legkielégítőbb magyarázatot a dolgok felépítésére, kialakulására, létezésére a tudomány nyújtja. Ezt semmiképp sem kérdőjelezném meg, hisz bizonyítható tényeken alapszik.

Viszont mégiscsak ott van bennem az a „És mivan ha...” gondolat. Olyan formában, ahogy a Katolicizmus, Reformatizmus és hasonló vallások előadják, szerintem mesének jó, de egy kicsit unalmas. (Elnézést, ha ezzel megsértek valakit. Nem sértésnek szánom, ez a személyes véleményem, ami érthetően nem egyezik mindenkiével.) Ettől függetlenül számomra érthetetlenül magas a vallásos emberek aránya a lakosságon belül és nem hiszem, hogy ez a mese okozott ekkora elterjedséget ennek az ideológiának.

2021. jan. 28. 23:02
 7/42 anonim ***** válasza:
30%
Mert a homoszexualitás messze van Istentől, úgy mint sok más.
2021. jan. 28. 23:02
 8/42 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es, ez igaz. Régen elfogadott volt (van ahol még mindig az) a vallásos okokkal elkövetett kivégzés is.

De ahhoz, hogy a vallás változzon kell az emberek akarata. Ahhoz, hogy meglegyen ehhez az emberek akarata egy vallásos társadalomban, előbb a vallás kell változzon. Ördögi kör. Legalábbis én így látom...

2021. jan. 28. 23:08
 9/42 A kérdező kommentje:

7-es, ez nem igazán válasz a kérdésemre.

Tudom, hogy így vélekedtek, nagyrészt. De miért? Miért áll messze istentől a homoszexualitás. Pláne, ha ő maga teremtette.

2021. jan. 28. 23:10
 10/42 anonim ***** válasza:
36%

Mert Isten ffit és nőt teremtett egy párnak és nem két Ádámot...

Ettől függetlenül én nem ítélem el a homikat, szerintem ők csak rossz testbe születtek.

2021. jan. 28. 23:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!