Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten ha haragra...

Szerintetek Isten ha haragra gerjed mire lenne képes?

Figyelt kérdés

Normális válaszokat kérnék szépen mert én is normálisan kérdeztem.

Szerintem természeti katasztrofát idézne elő

2021. jan. 24. 19:45
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Szervusz.

Igen azt is előtudja idézni, hiszen a természet törvényeit, Ő szabta, Ő állította fel, hatalma van felette.

A Szavában leíratta, mit tett haragjában, amikor már nagyon felbosszantották:

(Ezékiel 13:13, 14) . . .»Hatalmas szélviharokat támasztok felindulásomban, szakadó esőt küldök haragomban, és jégdarabokat pusztító dühömben. 14 Lerombolom a falat, amelyet mésszel vakoltatok be. . . .

(Ézsaiás 10:25) . . .Haragomban elpusztítom őket.

(Jeremiás 33:5) . . .megtöltik ezeket a helyeket azoknak a tetemeivel, akikre lesújtottam haragomban és dühömben, akiknek gonoszsága miatt hátat fordítok ennek a városnak. . .

(Ezékiel 22:20) . . .úgy gyűjtelek össze titeket haragomban és dühömben, rátok fújok, és megolvasztalak benneteket.

(Jób 9:5) 5 Hegyeket mozdít el úgy, hogy senki sem veszi észre, felforgatja azokat haragjában.

(Ézsaiás 14:6) . . .nemzeteket igázott le haragjában, . . .

2021. jan. 24. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Kár hogy már nem csinál ilyeneket.

Talán meghalt?

2021. jan. 24. 20:31
 3/9 KZitus ***** válasza:
43%

Szia

Az ami előtt az emberiség áll, nos azt írja a Biblia Armageddonról. ... Erről a pusztulásról jövendölve mondotta Jézus Krisztus: „Akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen még nem volt a világ kezdete óta egészen mostanáig és nem is lesz többé” Máté 24:21.

Valóban ír arról a Biblia mit tesz Isten haragjában, amikor úgy ítéli meg a helyzetet, hogy javíthatatlan az ember(ez történt Szodoma és Gomora esetében is). Ő nem csak a külsőnket látja, de látja az ember szívének hajlamát, és azt, milyen rossz dolgokra lenne képes.

A küszöbön álló eseményekkel kapcsolatosan ezt IS írja a Biblia:

1Ján 2:16, 17: „mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”

Jel 19:17, 18: „A napban is láttam egy angyalt állni, aki harsány hangon így kiáltott az ég közepén repülő minden madárnak: »Jöjjetek, gyűljetek egybe az Isten nagy vacsorájára, hogy egyétek a királyok húsát és a katonai parancsnokok húsát, az erősek húsát meg a lovak húsát és a rajtuk ülőkét, és mindenkinek húsát, szabadokét, és rabszolgákét is, kicsikét és nagyokét.«”

Dán 2:44: „az egek Istene felállít egy királyságot . . . Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig.”

Máté 25:46: „ezek [akik megtagadják, hogy jót tegyenek Krisztus ’testvéreivel’] elmennek az örök levágatásra, az igazságosak pedig az örök életre.”

2Tessz 1:8, 9: „akik nem engedelmeskednek a Jézusról, a mi Urunkról szóló jó hírnek . . . el fogják szenvedni az örök pusztulás bírói büntetését.”

Róma 10:13: „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni.”

Zsolt 37:34: „Reménykedjél Jehovában, őrizd meg útját, és felmagasztal téged, hogy örököld a földet. Meglátod, amint a gonoszok kivágatnak.”

Rengeteget ír a Biblia a megmentésről(mindenkinek lehetősége van erre), és szándékosan Isten ellen szegülők megsemmisítéséről.

2021. jan. 24. 20:32
 4/9 anonim ***** válasza:

2

Honnan tudod, hogy Téged nem érintene a haragja? Ne kívánd senki halálát, ne örülj mások büntetésének. Mert a Teremtő nem értékeli ezt.

(Példabeszédek 17:5) . . .aki örül más bajának, nem marad büntetlenül.

2021. jan. 24. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Azt nektek mondja,velem már nem áll szóba.
2021. jan. 24. 23:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#1 Miért ilyen önuralomra képtelen hangulatisten ez? Miért dühödik be minduntalan, ha amúgy látja a jövőt?
2021. jan. 25. 02:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ő valóban látja a jövőt. Viszont szabad akaratot adott az embernek. Választhat a jó és rossz között. Isten a "haragjával" minket a helyes irányba akar terelni.

Szerintem a bibliai igék azért használják a "harag" szót, hogy az emberek fel tudják azt fogni, meg tudják érteni, hogy ami körülöttük történik, az nem véletlen, hanem a bűneik következményét vonják maguk után.

Ez a szó azt is kifejezi, hogy a bűneinkkel Isten megszomorítjuk. Ő nem a rosszat akarja nekünk. MI provokáljuk ki ezt. Lenne lehetőségünk a jót választani, mégis sokan inkább válasszák a bűnt.

2021. jan. 25. 10:36
 8/9 anonim ***** válasza:
*választják a bűnt.
2021. jan. 25. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem természeti katasztrofát idézne elő"

Kicsit fantáziaszegény vagy.

Akár a természet, mint olyan, is simán eltűnhetne.

2021. jan. 25. 13:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!