Szerintetek Isten ha haragra gerjed mire lenne képes?
Normális válaszokat kérnék szépen mert én is normálisan kérdeztem.
Szerintem természeti katasztrofát idézne elő
Szervusz.
Igen azt is előtudja idézni, hiszen a természet törvényeit, Ő szabta, Ő állította fel, hatalma van felette.
A Szavában leíratta, mit tett haragjában, amikor már nagyon felbosszantották:
(Ezékiel 13:13, 14) . . .»Hatalmas szélviharokat támasztok felindulásomban, szakadó esőt küldök haragomban, és jégdarabokat pusztító dühömben. 14 Lerombolom a falat, amelyet mésszel vakoltatok be. . . .
(Ézsaiás 10:25) . . .Haragomban elpusztítom őket.
(Jeremiás 33:5) . . .megtöltik ezeket a helyeket azoknak a tetemeivel, akikre lesújtottam haragomban és dühömben, akiknek gonoszsága miatt hátat fordítok ennek a városnak. . .
(Ezékiel 22:20) . . .úgy gyűjtelek össze titeket haragomban és dühömben, rátok fújok, és megolvasztalak benneteket.
(Jób 9:5) 5 Hegyeket mozdít el úgy, hogy senki sem veszi észre, felforgatja azokat haragjában.
(Ézsaiás 14:6) . . .nemzeteket igázott le haragjában, . . .
Kár hogy már nem csinál ilyeneket.
Talán meghalt?
Szia
Az ami előtt az emberiség áll, nos azt írja a Biblia Armageddonról. ... Erről a pusztulásról jövendölve mondotta Jézus Krisztus: „Akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen még nem volt a világ kezdete óta egészen mostanáig és nem is lesz többé” Máté 24:21.
Valóban ír arról a Biblia mit tesz Isten haragjában, amikor úgy ítéli meg a helyzetet, hogy javíthatatlan az ember(ez történt Szodoma és Gomora esetében is). Ő nem csak a külsőnket látja, de látja az ember szívének hajlamát, és azt, milyen rossz dolgokra lenne képes.
A küszöbön álló eseményekkel kapcsolatosan ezt IS írja a Biblia:
1Ján 2:16, 17: „mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Jel 19:17, 18: „A napban is láttam egy angyalt állni, aki harsány hangon így kiáltott az ég közepén repülő minden madárnak: »Jöjjetek, gyűljetek egybe az Isten nagy vacsorájára, hogy egyétek a királyok húsát és a katonai parancsnokok húsát, az erősek húsát meg a lovak húsát és a rajtuk ülőkét, és mindenkinek húsát, szabadokét, és rabszolgákét is, kicsikét és nagyokét.«”
Dán 2:44: „az egek Istene felállít egy királyságot . . . Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig.”
Máté 25:46: „ezek [akik megtagadják, hogy jót tegyenek Krisztus ’testvéreivel’] elmennek az örök levágatásra, az igazságosak pedig az örök életre.”
2Tessz 1:8, 9: „akik nem engedelmeskednek a Jézusról, a mi Urunkról szóló jó hírnek . . . el fogják szenvedni az örök pusztulás bírói büntetését.”
Róma 10:13: „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni.”
Zsolt 37:34: „Reménykedjél Jehovában, őrizd meg útját, és felmagasztal téged, hogy örököld a földet. Meglátod, amint a gonoszok kivágatnak.”
Rengeteget ír a Biblia a megmentésről(mindenkinek lehetősége van erre), és szándékosan Isten ellen szegülők megsemmisítéséről.
2
Honnan tudod, hogy Téged nem érintene a haragja? Ne kívánd senki halálát, ne örülj mások büntetésének. Mert a Teremtő nem értékeli ezt.
(Példabeszédek 17:5) . . .aki örül más bajának, nem marad büntetlenül.
Ő valóban látja a jövőt. Viszont szabad akaratot adott az embernek. Választhat a jó és rossz között. Isten a "haragjával" minket a helyes irányba akar terelni.
Szerintem a bibliai igék azért használják a "harag" szót, hogy az emberek fel tudják azt fogni, meg tudják érteni, hogy ami körülöttük történik, az nem véletlen, hanem a bűneik következményét vonják maguk után.
Ez a szó azt is kifejezi, hogy a bűneinkkel Isten megszomorítjuk. Ő nem a rosszat akarja nekünk. MI provokáljuk ki ezt. Lenne lehetőségünk a jót választani, mégis sokan inkább válasszák a bűnt.
"Szerintem természeti katasztrofát idézne elő"
Kicsit fantáziaszegény vagy.
Akár a természet, mint olyan, is simán eltűnhetne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!