Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én sajnálom azt Jézus...

Csak én sajnálom azt Jézus hívőként, hogy a vallások miatt és a kereszténység egész problémái miatt nem vagyunk előrébb a tudományban, és a kereszténység is sok problémákat okozott a tudomány fejlődésének is? Miért történt mind ez?

Figyelt kérdés
Ha nem lenne semmilyen hit, akkor most már biztosan előrébb lennénk +800 év fejlődésben... És mi hívők miért lennénk hibásak, ha nem csináltunk semmit sem? Talán mert inkább csak gonosz dolgokat műveltünk, mintsem segítettünk volna az emberiségnek, és hátráltattuk a tudományt is?
2021. jan. 24. 17:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

"Aha mit tudsz te a vikingekről? Kultúrajukrol vallásukról? Rómáról? Hunokról? Gótokról? Akkoriban mind-mind keresztény szerzetesek írták le azok alapján tudunk bármit is róluk"

Le volt az irva korábban is csak azt elégették.Az egész őket megelöző kultúrát és vallást eltörölték amikor a közelkeletről idetelepedtek.

2021. jan. 24. 23:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem értem. Azt találsz fel amit akarsz. Pl. én már örülnék egy mesterséges intelligenciának, aki helyettem dolgozik és kiszolgál. Sőt védelmet nyújt a szomszéd ellen, mint egy igazi terminátor.
2021. jan. 25. 13:41
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, ne hidd el. Különben miért nem járnak azok a területek 800 évvel előttünk, ahol nem volt kereszténység?
2021. jan. 26. 19:16
 14/14 anonim válasza:
100%

Én nem vagyok hívő, de szerintem ez elég egyoldalú megközelítés.

A vallás rengeteget adott a művészetnek, ez terentette meg a mai kultúránkat.

Nyilván voltak hátrányai is, de minek nincsenek?

Ha meg nem lett volna kereszténység, akkor lett volna helyette más vallás, aminek ugyanúgy meglettek volna a saját csúnya dolgai.

Én így gondolom.

2021. febr. 21. 14:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!